Επίσημη Canaltay: Δεν θα βάλω αυτούς που βγαίνουν έξω και συκοφαντούν

Ο αναπληρωτής της UBP Resmiye Canaltay, ο οποίος διορίστηκε για την Προεδρία της Συνέλευσης ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του UBP, είπε: “Γνωρίζω ότι αν εκλεγώ ως Πρόεδρος της Συνέλευσης τη Δευτέρα και αν κάνω τα πράγματα που επικρίνω, ο λαός θα αντιδράσει σε αυτό το θέμα”.

Ο Resmiye Canaltay, υποψήφιος για την Προεδρία της Συνέλευσης του UBP, απάντησε στις ερωτήσεις του Levent Kutay στο πρόγραμμα 50 + 1 που μεταδόθηκε στο BRT. Κατά τη διαδικασία καθορισμού της Προεδρίας της Συνέλευσης, όταν υπενθυμίστηκαν κάποιες ειδήσεις γι ‘αυτόν και ρωτήσατε αν αναστατώσατε, ο Canaltay είπε: «Δεν είμαι σπασμένος, είμαστε συνηθισμένοι για χρόνια. Δεν με νοιάζει πολύ Πρώτα κοιτάζω μια λέξη για να δω αν είναι λέξη και μετά βλέπω αν είναι άντρας. Εάν πρόκειται να πείτε κάτι, βγαίνετε και ονομάστε το σαν άντρας. Είπε, “Δεν θα βάλω εκείνους που συκοφαντούν ανθρώπους στη θέση των ανθρώπων.”

Δηλώνοντας ότι η νομοθεσία και οι νομικές ελλείψεις επιτρέπουν τέτοια γεγονότα, ο Canaltay είπε: «Όποιος θέλει μπορεί να πει ό, τι θέλει. Σε περίπτωση που αναλάβουμε τα καθήκοντά μου, θα ήθελα να εξετάσω αυτά τα ζητήματα ». Σχετικά με την ερώτηση, ο Canaltay είπε: «Δεν θέλω να αφήσω τους άλλους υποψήφιους φίλους μου υπό την υποψία, αλλά νομίζω ότι όσοι θέλουν να αποκτήσουν ενδιαφέρον για αυτό το θέμα έχουν συκοφαντίες. Αυτό είναι ένα θέμα στο κόμμα και ανήκει στο κόμμα. Ως γυναίκα, είμαι πολιτικός κατά των ποσοστώσεων των γυναικών. Όχι μόνο επειδή είστε γυναίκα, αλλά εάν έχετε όραμα, πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι. Δυστυχώς, η πολιτική του καφέ συνεχίζεται στη χώρα μας. Είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να ακούσουν τα ονόματά τους σε ένα τέτοιο περιβάλλον. “Γνωρίζω επίσης ότι αν εκλεγώ τη Δευτέρα ως Πρόεδρος της Συνέλευσης και αν κάνω τα πράγματα που επικρίνω τον εαυτό μου, ο λαός θα αντιδράσει σε αυτό το θέμα. Πρέπει να θεσπίσουμε τους νόμους που θα ανοίξουν το δρόμο για τους ανθρώπους », πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τη νομοθεσία σχετικά με την προεδρική διαδικασία, ο Canaltay είπε: «Πραγματοποιήθηκε κλειστή ψηφοφορία εντός της ομάδας. Υπήρξε μια επιλογή 11-5-3. Ως UBP, θα διεξαγάγουμε τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Συνέλευσης τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, με ενότητα και αλληλεγγύη, και θα αναλάβουμε την Προεδρία της Συνέλευσης. Γνωρίζω επίσης ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι. Δεν υπάρχει γυναίκα στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά ο Πρόεδρος της Συνέλευσης θα είναι γυναίκα. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης είναι υπέρτατη αρχή. Δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο ενθουσιασμένος αν ήμουν υπουργός. “Είναι μια πολύ πιο σημαντική αρχή από το υπουργείο.” Ο Canaltay πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για την ειρήνη και την ηρεμία για να επικρατήσει στο Κοινοβούλιο και ότι θα καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για να φέρει σημαντικούς νόμους στην ημερήσια διάταξη.

.Source