Επίσκεψη στο ARUCAD από το Güngördü

Ο Δήμαρχος του Δήμου Girne Nidai Güngördü, μαζί με μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου και Συμβούλους Τέχνης, στις 15 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, Arkın Creative Arts and Design University (ARUCAD) Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Dr. Sinan Arkın και πρύτανης καθηγητής Δρ. Επισκέφτηκε τον Asım Vehbi. Ο Güngördü και η συνοδευτική αντιπροσωπεία γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης δίνοντας εκδόσεις του Δήμου Girne στη βιβλιοθήκη ARUCAD αυτή τη σημαντική ημέρα.

Ο Güngördü δήλωσε ότι ήθελαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης επισκέπτοντας το ARUCAD, το μοναδικό πανεπιστήμιο στο νησί μας και την περιοχή μας που επικεντρώθηκε στην τέχνη, το σχεδιασμό και την επικοινωνία, αυτή τη σημαντική ημέρα. Güngördü «Οι λειτουργίες είναι επίσης πολύ σημαντικές σε δρόμους, ανθρώπους, χώρους και χώρους. Επομένως, είναι προφανές ότι, ως ομάδα, προσθέτετε μια σοβαρή αξία στην περιοχή, την Κερύνεια και τη χώρα μας. Ονειρευόμαστε επίσης να δημιουργήσουμε ένα Μουσείο Πόλης στην πόλη. Έχουμε έρθει ένας καλός τρόπος για αυτό. Συνεργαζόμαστε με μια καλή ομάδα που σχεδιάζει τα μουσεία του Ομίλου Koç και Sabancı στην Κωνσταντινούπολη »και ανακοίνωσε το νέο Μουσείο Πόλης που θα δημιουργηθεί στην Κερύνεια.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARUCAD Dr. Sinan Arkın «Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Ως ARUCAD, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το πανεπιστήμιο μας στο Κέντρο της Κερύνειας. “Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το πρόσωπο της χώρας και της περιοχής με τα έργα που θα παράγουμε ενσωματώνοντας την πόλη σας με την τέχνη και το σχεδιασμό.”

Ξεκινώντας την ομιλία του ευχαριστώντας την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αυτή τη σημαντική ημέρα, ο Πρύτανης του ARUCAD Prof. Δρ. Ο Asım Vehbi είπε, «Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας με κάθε έννοια. Το ARUCAD είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στο νησί μας και στην περιοχή μας, ιδρύθηκε εξ ολοκλήρου με καλλιτεχνική εστίαση. Ο στόχος που έθεσε ο ιδρυτής μας Erbil Arkın είναι να γίνει ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο χωρίς να χάσουμε την εστίασή μας στους τομείς της τέχνης-σχεδιασμού-επικοινωνίας ». Ο Vehbi είπε, «Η μόνη νέα ιδέα σχολής μας τα επόμενα χρόνια είναι η Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών. Η ARUCAD θα συνεχίσει να παραμένει στο boutique πανεπιστημιακό μοντέλο και θα συνεχίσει να ενισχύει τα τμήματα της. Αυτό είναι το μεσαίο επίπεδο αναπτυξιακό μας σχέδιο »και ενημερώθηκε για το μέλλον της ARUCAD.

Η αντιπροσωπεία, η οποία ήρθε υπό την ηγεσία του δημάρχου της Κερύνειας Nidai Güngördü, ολοκλήρωσε την επίσκεψη παρουσιάζοντας στη Βιβλιοθήκη του ARUCAD τα βιβλία των έργων που επιλέχθηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Κινούμενων σχεδίων Ελιάς.

.Source