Επαφές πληροφοριών. Τουρκική αγορά, “αγκάθια” meeting Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Τουρκική αγορά, “αγκάθια” և ραντεβού Μητσοτάκης – Ερντογάν – Η ύφεση Dendia play παιχνίδι ρόλων

Η Αθήνα παρέχει συντεταγμένες οδικού χάρτη στην Άγκυρα για συνομιλίες πληροφοριών.

Η ελληνική διπλωματία καθόρισε το πλαίσιο των συνομιλιών, απαντώντας με δύο σαφή μηνύματα στην πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, η τουρκική απάντηση στον ετήσιο βομβαρδισμό του Navtex δείχνει ότι στο τελευταίο μέρος του ραντεβού στις 25 Ιανουαρίου, η γειτονική χώρα επιμένει στις προκλήσεις.

Δεν ήταν τυχαίο ότι στο δεύτερο μισό της Παρασκευής, κυβερνητικές πηγές χρησιμοποίησαν τη διατύπωση που πρότεινε συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

“Το κλίμα είναι θετικό, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη αν διατηρηθεί.”

Υπενθύμισαν ακόμη και τη σταθερή στάση του Πρωθυπουργού σχετικά με την επιθυμία του να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο.

Ραντεβού για άνοιγμα ερευνητικών εργασιών

Η αρχική δήλωση του Ερντογάν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από ηχογραφήσεις διπλωματικών «κεραιών» στην Αθήνα.

Ωστόσο, είναι σαφές από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δίνει σε αυτήν τη συνάντηση έναν προοδευτικό χαρακτήρα, καθώς την ταυτίζει ακόμη και με την κουρτίνα του 61ου γύρου συνομιλιών πληροφοριών.

Απλώς μας γνώρισε τότε. “Είτε από μια συνάντηση ειδικών απεσταλμένων είτε από τον πρωθυπουργό μου”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή.

Ωστόσο, αυτό το λιμάνι δεν φαίνεται να συμπίπτει με τα σχέδια της Αθήνας για τον επόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πηγές του CNN Greece, οι προϋποθέσεις, τόσο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας όσο και των αρχηγών της ελληνοτουρκικής διπλωματίας, θα θεωρηθούν πιο σκόπιμες, οκτώ ημέρες μετά το τέλος του γύρου των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιλογή της Dendia play παιχνίδι ρόλων

Πριν από την απάντηση της Ελλάδας στην επιμονή της Τουρκίας σε μια ανατολική αγορά για τη διαπραγματευτική ατζέντα.

“Η Ελλάδα δεσμεύεται από τον ευρωπαϊκό νόμο σε οποιαδήποτε συζήτηση με οποιαδήποτε χώρα. “Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί”, δήλωσε ο Νίκος Ντεντιάς σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, θέλοντας να επαναφέρει το διπλωματικό μάθημα στο ζήτημα επιμένοντας στη διεξαγωγή ενός γύρου συζητήσεων για όλα τα θέματα.

Η υπενθύμιση Dendia ανάγκασε τον Τούρκο ομόλογό του του Mlut Cavusoglu να παίξει το φύλλο ενοχής στο διπλωματικό “πόκερ”, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ακόμη και να αποσυρθεί από τις συνομιλίες προτού ξεκινήσουν, εάν δεν περιλαμβάνουν την «προίκα» από την άλλη πλευρά, από τους προηγούμενους εξήντα γύρους ερευνών μέχρι τον Μάρτιο. 2016

“Ως Τουρκία, θα ανοίξουμε όλες τις υποθέσεις κατά τη συνάντηση στις 25 Ιανουαρίου. “Αν λένε ότι δεν θέλουμε να τις συζητήσουμε, τότε δεν έχει νόημα να δημιουργηθούν αυτές οι επαφές πληροφοριών”, δήλωσε ο Mlut av avusoglu με προφανή ερεθισμό.

Στην πραγματικότητα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Josep Borel στις Βρυξέλλες στις 21 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η Αθήνα ανταποκρίνεται στις σπασμωδικές κινήσεις της Άγκυρας ενισχύοντας τα πολυμερή προγράμματα συνεργασίας της.

Το νέο κεφάλαιο ανοίγει την επένδυση του Αμπού Ντάμπι στην Αυλώνα για την κατασκευή εγκαταστάσεων στο Mellidis Camp, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση και την εξυπηρέτηση εκπαιδευμένου από τα ΗΑΕ προσωπικού των ΗΑΕ.

Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, τα κτίρια θα επιστραφούν στο Εθνικό Ταμείο Άμυνας.

Πηγή: cnn.gr

Source