Επειδή ο Νίκος Ντεντιάς ήταν “γάτα άγκυρας” “φοβισμένος” Βερολίνο և Μαξιμός

Αυτό που συνέβη στην Άγκυρα μπροστά από τις κάμερες από τους Τούρκους και Έλληνες υπουργούς Εξωτερικών ήταν (εύλογα) «πολύ διεστραμμένο». Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Ντέντια στην Τουρκία, ετοιμαστείτε α) Συνάντηση Ερντογάν-Μιτσότακ με σκοπό την πιθανή κοινή κοινή προσφυγή στη Χάγη για “όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα” և) Άτυπη “πέντε” για την Κύπρο του ΟΗΕ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ 1) Συνεργασία. Από την Μεγάλη Τρίτη έως την Μεγάλη Πέμπτη – Δηλώνεται σαφώς από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Αλλά προκάλεσαν “τρόμο” για πολλούς και πολλούς.

Γράφει *Νίκος Καραβάσης

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Καθημερινή, ο ίδιος ο Νίκος Ντεντιάς είπε ότι «είναι αδύνατο να κρύψει κανείς κάτω από το χαλί τα προβλήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη» και επανέλαβε ότι η επίσκεψή του στοχεύει στη βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία (av av avusoglu). θα έρθει στην Αθήνα στο εγγύς μέλλον στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη συνάντηση Erdogan-Mitsotak). Όπως σημείωσε ο Νίκος Ντέντιας στη συνέντευξή του, “Σε αυτό το πλαίσιο, ανέπτυξα τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι επίσης γνωστές. Ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε σύγκλιση σε πολλά θέματα. “

Ωστόσο, η «προϋπόθεση» αμέσως μετά την επεισόδια συνέντευξη τύπου ήταν «στον Maximus» για να ενημερώσει ότι ο Dendias ενήργησε μετά την προηγούμενη συμφωνία τους, αλλά επίσης καταχώρισε τις δικές του «παραγγελίες» ως φοβία, έτσι ώστε να θεωρούνται Δ πρώτη θέση και μετά ο Μάξιμος να έχει θετικό αντίκτυπο που είχε το «επεισόδιο» στην ελληνική κοινή γνώμη.
Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε ότι ο “Μάξιμ” δεν ήξερε τι θα έλεγε ο Ντέντιας, αλλά όχι για να πει ότι οι οδηγίες κινούνταν “προς την αντίθετη κατεύθυνση”, καθώς ο στόχος ήταν να προετοιμαστεί για τη συνάντηση Ερντογάν-Μιτσότακ, έτσι “ήρεμος νερά, χωρίς ταραχές “.” Χωρίς πρόκληση, καμία απάντηση. ” Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τσαβούσογλου εξέπληξε όταν διαμαρτυρήθηκε δημόσια ότι “το λέμε αυτό ιδιωτικά, όχι στην κάμερα.”

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο “Μάξιμος” κινήθηκε “στις τάξεις του Βερολίνου”, που θέλει “Χάγη για όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα” (απαράδεκτα αιτήματα των Τούρκων, δηλαδή εις βάρος της Ελλάδας). Ο Dendias προφανώς κινήθηκε κυρίως «εθελοντικά» (με την ατζέντα του – με συνομιλητές, πιθανώς με αμερικανική έμπνευση) – για αυτό, αστειεύοντας μπροστά από τις κάμερες, είπε: “Ελπίζω ότι η πρόσκληση για δείπνο δεν θα ακυρωθεί τώρα.” “Πεινάω.”

Ο Γερμανός καγκελάριος Max “Maxim” πιθανότατα ένιωσε τον κρύο ιδρώτα να τους καλύπτει ενώ παρακολουθούσε τον Dendias στην Άγκυρα. Επειδή ήταν η πρώτη φορά, πριν από λίγα χρόνια, ο ελληνικός λαός «ένιωθε καλά» για έναν πολιτικό (πρέπει να πάμε στο 1987 և Ανδρέας Παπανδρέου για να βρούμε κάτι καλύτερο) Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια

Πρώτα απ ‘όλα, έχουμε μπροστά μας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα ανεπίσημο πενταμελές (5 + 1) για το Κυπριακό στην Ελβετία (το οποίο, για παράδειγμα, δεν “αισθάνεται” την επιδημία), δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικός γραμματέας. Σκοπός της συνάντησης θα είναι να ανακαλυφθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Δεν ξέρω τι μπορεί να βασιστεί ο Antonio Gutierrez για αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει με πλήρη πολιτική βούληση προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μόνιμης λύσης. Το Κυπριακό προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Η επιθυμία του ή κάτι άλλο θα φανεί. Ο στόχος θα είναι να μετατραπεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε μια λειτουργική, βιώσιμη δικοινοτική, διμερή ομοσπονδία, η οποία επιβεβαιώθηκε σε κοινή συνάντηση στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας σε δήλωση. Ακολούθησε ο στρατηγός του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα, ως εγγυητική δύναμη, όπως ειπώθηκε, σκοπεύει να συμμετάσχει σε αυτήν την άτυπη συνάντηση ενημέρωσης, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στις προσπάθειες επίτευξης του στόχου του άτυπου συνεδρίου.

Με τη σειρά του, ο Μ. Ο Αβούσογλου είπε αρκετά κυνικά ότι “στην Ανατολική Μεσόγειο δεν λέμε τίποτα άλλο παρά τη δίκαιη κατανομή ενέργειας. Δεν θέλουν. Δεν θέλουν να μοιραστούν την κυβέρνηση, τη δύναμη. “Τότε, επειδή δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στην ομοσπονδία, πρέπει να συναντηθούμε για να συζητήσουμε ποιο ζήτημα θα διαπραγματευτούμε και θα βρούμε μια” μόνιμη λύση “.”

Ίσως μιλάμε για την επιδημία στην Ελβετία, την Ελβετία. Ωστόσο, Ν. Ο Dendias κατάφερε να σκοράρει στην Άγκυρα, ακόμη και για εμφανίσεις. Αυτό είναι κάτι.

* Ο Νίκος Καραμπάσης είναι δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας

Source