Επεισόδια Πρωτοχρονιάς στη Σωτήρα. Μια ομάδα 40 ατόμων έβαλε φωτιά σε μοτοποδήλατα, επιτέθηκε σε πυροσβέστες και τραυματίστηκε κάποιον

Μια ομάδα 40 ατόμων έκαψε μοτοσικλέτες με την πάροδο του χρόνου. Οι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση και ο αστυνομικός πυροδότησε μια προειδοποιητική πυρκαγιά. Πυροσβέστης προς την κατεύθυνση του νοσοκομείου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία και οι πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή Σωτήρα της Αμμοχώστου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα, φωτίζοντας έναν αριθμό μοτοποδηλάτων που είχαν μεταφερθεί στη σκηνή.

Μερικά από τα πρόσωπα των υπόπτων ήταν καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ άλλα φορούσαν μάσκες.

Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώθηκαν στη σκηνή άρχισαν να καταραστούν, ρίχνοντας πέτρες στους πυροσβέστες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, κατάσβεσαν τη φωτιά και επιτέθηκαν στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να χρησιμοποιεί το όπλο υπηρεσίας του, πυροβολώντας μια προειδοποιητική πυρκαγιά στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν, αλλά διαφορετικά αντικείμενα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της ρίψης αντικειμένων. Υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου βρέθηκε να έχει πρησμένο δεξί πόδι και απολύθηκε μετά τη λήψη πρώτων βοηθειών.

Υπό την πίεση των επεισοδίων, μετά τη διαφυγή των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν επί τόπου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη σκηνή, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία ερευνά περιπτώσεις παρενόχλησης, εμπρησμού, επίθεσης κατά της επιβολής του νόμου, κοινής επίθεσης, προκαλώντας πραγματική σωματική βλάβη και υλικές ζημιές.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αμμόχωστο ΤΑΕ.

Source