Επιδεινωμένο Ερντογάν, η οικονομία της Τουρκίας δοκιμάζει

NY Times Turkey by Covidien-19 αξιολογήθηκαν μέτρα με αναταραχή της οικονομίας της Τουρκίας. Στο άρθρο, υποστηρίχθηκε ότι τα προβλήματα στην οικονομία και οι συνέπειες που θα επηρεάσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στη διοίκηση.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ποσοστό ψήφου του AKP μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε 19 χρόνια, και με αυτά τα ποσοστά, ο Ερντογάν ενδέχεται να μην φτάσει το 50 τοις εκατό που απαιτείται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές με τη συμμαχία MHP.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ DETAYI

Σημειώνοντας την αποχώρηση του Τραμπ τον επόμενο μήνα, η εφημερίδα επεσήμανε: «Έρχεται σε μια στιγμή που ο Ερντογάν πρόκειται να χάσει έναν ισχυρό σύμμαχο. Οι ΗΠΑ προς την Τουρκία δέχονται επί του παρόντος ρωσικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα, επίσης λόγω της εξερεύνησης φυσικού αερίου σε ύδατα που ισχυρίζεται ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τραμπ μεσολαβεί για την αναβολή των κυρώσεων της Ουάσιγκτον μέχρι αυτόν τον μήνα ».

Στο άρθρο, που σημειώθηκε ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι πιο σκληρή έναντι του Ερντογάν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικά πρότυπα», ο γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος έχει λάβει σταθερά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, διόρισε τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας, αντιτάχθηκε σε αυτό Αναφέρθηκε ότι ο Berat Albayrak δέχτηκε εκπληκτικά την παραίτησή του.

25 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ

Στο άρθρο, αναφέρθηκε ότι σε μια έρευνα που διενήργησε η MetroPoll πριν από λίγο, το 25% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν δυσκολία στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Στο άρθρο, το οποίο ανέφερε ότι για τον Πρόεδρο Ερντογάν, τα πράγματα έφτασαν σε σημείο όπου απαιτείται παρέμβαση τον Νοέμβριο, έγιναν τα ακόλουθα σχόλια:

«Η τουρκική λίρα έχει πληγεί από ρεκόρ φέτος, υποτιμώντας περισσότερο από 30 τοις εκατό έναντι του δολαρίου. Με διψήφιο πληθωρισμό, η χώρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση της Moody’s Investor Service.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΕΣ

Στην Τουρκία, Covidien-19 μέτρα στο άρθρο που δόθηκε στις απόψεις στο χώρο εργασίας, επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονται να κλείσουν έγινε το ακόλουθο σχόλιο:

«Όταν ξέσπασε η πανδημία τον Μάρτιο, οι Τούρκοι αγωνίζονταν ήδη για δύο χρόνια με την πτώση του νομίσματος και τον διψήφιο πληθωρισμό που επιδείνωσαν γρήγορα τη βαθιά ύφεση στη χώρα. Το δεύτερο κύμα του ιού στην Τουρκία τους περικυκλώνει από όλες τις πλευρές, συνθλιβεί κάτω από το χρέος που αποτελεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού και υπάρχουν σημάδια που προσέλκυσαν όλο και περισσότερη πείνα. “

Πηγή: ανεξάρτητη τουρκική

.Source