Επιδημίες picture Εικόνα εκδηλώσεων Εικόνα ανά χώρα

Νέος αποκλεισμός στο Λίβανο. Κατάσταση με τον διεθνή κοροναϊό

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η χώρα θα περιοριστεί ξανά από την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, εν μέσω του κινδύνου νέων μολύνσεων από κοροναϊούς μετά τις διακοπές και την πλήρη πλήρωση των νοσοκομείων.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση ενέκρινε την επανάληψη των δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων μπαρ και νυχτερινών κέντρων, για την ενίσχυση της οικονομίας, η οποία προκάλεσε οργή στην ιατρική κοινότητα καθώς η απασχόληση στη μονάδα εντατικής θεραπείας ήταν ήδη σε κρίσιμο επίπεδο.

Η χώρα θα περιοριστεί ξανά “από το πρωί της Πέμπτης έως το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν σε δημοσιογράφους μετά από μια κυβερνητική συνάντηση που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της νέας επιδημίας κοραναϊού. Η κυκλοφορία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα απαγορευτεί στις 18. Από 00 έως 05: 00, αναφορές ANI. Το αεροδρόμιο της Βηρυτού θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά ο αριθμός των επιβατών θα «μειωθεί σε σύγκριση με πέρυσι», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Φαχίμι, ενώ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων θα χρησιμοποιηθεί ξανά κατά τη διάρκεια του συστήματος με ένα μόνο κλείδωμα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι επαγγελματίες της υγείας εκπέμπουν τον συναγερμό καθώς οι περιπτώσεις αυξάνονταν. 3500 την Πέμπτη, 1000 έως 2000 καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων του νέου κοροναϊού. που πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo λέει ότι οι τοπικές αρχές έχουν εντοπίσει την πρώτη περίπτωση μιας εξαιρετικά μεταδοτικής «βρετανικής» μετάλλαξης στο νέο κοροναϊό, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν εάν η μετάλλαξη εξαπλωθεί γρήγορα σε ολόκληρη την πολιτεία. Ο Cuomo είπε σήμερα ότι ένας 60χρονος άνδρας που ζούσε στο Άλμπανυ είχε διαγνωστεί με ένα νέο στέλεχος του ιού. Ο άντρας που αναρρώνει δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα, δείχνοντας ότι εξαπλώνεται στην κοινότητα.

Η Νέα Υόρκη έχει πραγματοποιήσει 5.000 δοκιμές σε ένα νέο στέλεχος του ιού και μέχρι στιγμής έχει βρει μόνο μία περίπτωση. Ο κυβερνήτης Cuomo πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αντίδραση δεδομένων» εάν ο νέος ηγέτης αυξήσει τις νοσηλείες και αναγκάσει τις περιοχές να κλείσουν.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 543 ασθενείς που πάσχουν από COVID-19 είχαν πεθάνει τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ η έκθεση για τη νέα επιδημία κοραναϊού στη Λατινική Αμερική, τη μεγαλύτερη χώρα μέχρι στιγμής, είχε φτάσει τους 196.561 θανάτους. Ταυτόχρονα, έχουν αναφερθεί 20.006 περιπτώσεις SARS-CoV-2, αυξάνοντας το σύνολο σε 7.753.752.

Το κράτος που έχει πληγεί περισσότερο είναι το Σάο Πάολο (1.473.670 περιπτώσεις, 46.888 θάνατοι), ακολουθούμενο από το κράτος του Ρίο ντε Τζανέιρο (439.435, 25.617). Χθες, οι αρχές στο Σάο Πάολο επιβεβαίωσαν τις δύο πρώτες περιπτώσεις μιας μεταλλαγμένης έκδοσης του νέου coronavirus στη Βραζιλία, η οποία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται πιο μεταδοτική.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 6.464 περιπτώσεις SARS-CoV-2 είχαν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 544 ασθενείς είχαν πεθάνει από το COVID-19. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών από τη νέα επιδημία κοραναϊού σε μια χώρα περίπου 129 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει φτάσει έως τα 127.757. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος από ό, τι ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις Λοιμώδεις Νόσους την Τρίτη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.897 τις τελευταίες 24 ώρες σε 1.787.410. Ταυτόχρονα, 944 ασθενείς που πάσχουν από COVID-19 πέθαναν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των θυμάτων της νέας επιδημίας κοραναϊού έφτασε τα 35.518. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, 265.986 άτομα εμβολιάστηκαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού που ξεκίνησε στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία στις 27 Δεκεμβρίου. Αυτοί είναι 114.600 επισκέπτες σε γηροκομεία, με περίπου 123.100 ιατρικό προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας Jens Spa διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο «ανοίγει το δρόμο» για τη χώρα να ξεπεράσει την «βαθμιαία» επιδημία στο εγγύς μέλλον.

Ο αριθμός των νεκρών από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού στη Νότια Αφρική τη Δευτέρα ξεπέρασε τις 30.000, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Vuel Emkize τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι 434 άτομα πέθαναν από το COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες. που πέθανε στις 30.011. Ο υπουργός σημείωσε ότι η πλειονότητα των θανάτων εξακολουθεί να καταγράφεται στις πολιτείες του Δυτικού Ακρωτηρίου (157) και του Ανατολικού Ακρωτηρίου (133). Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκαν 12601 περιπτώσεις SARS-CoV-2, ο συνολικός αριθμός μολυσμένων έφτασε τα 1.113.349.

Η Νότια Αφρική έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην ήπειρο. Περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα ως μέρος των προσπαθειών των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού μετά την ανακάλυψη μιας μετάλλαξης που θεωρείται πιο μεταδοτική.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 16.375 περιπτώσεις SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό στη χώρα σε 10.356.844. Κατά την ίδια περίοδο, άλλοι 201 ασθενείς με COVID-19 πέθαναν, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων από την επιδημία σε 149.850. Οι επιλεγμένες ενεργές περιπτώσεις μειώθηκαν σε 231.036. Τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη της επιδημιολογικής κατάστασης πέφτουν από τον Δεκέμβριο. Ο ιός κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Αξιωματούχοι υγείας της Νότιας Κορέας δήλωσαν σήμερα ότι 28 ασθενείς είχαν εκτεθεί στο COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκαν 715 περιπτώσεις SARS-CoV-2. Ο αριθμός των νεκρών από το νέο ξέσπασμα κοροναϊού στην Ασία έχει αυξηθεί σε πάνω από 1.000 σε 1.007, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται στο 1,55% και ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων σε 64.979, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA).

Η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση του επιπέδου μόλυνσης, την οποία οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της επιδημίας, αλλά και μια απότομη αύξηση της θνησιμότητας. Από τις 15 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των θανάτων παραμένει διψήφιος κάθε μέρα. Ο υψηλότερος αριθμός θυμάτων καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη (40 θύματα). Ο αριθμός των περιπτώσεων είχε μειωθεί κάτω από χίλιες τις προηγούμενες 24 ώρες. Νωρίτερα, διαγνώστηκαν 1020, ενώ την τελευταία εβδομάδα ήταν κατά μέσο όρο 839,9. αλλού-κάπου αλλού

Πηγή: KYPE / APE-BPE

Source