Επιδημικός σταθμός τέλους ημέρας

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου δόθηκαν το Σάββατο από την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυρακίδου και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. PfizerBioNTech:,

Οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται πρακτικά στα εμβόλια ταυτόχρονα COVID:– Στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, – είπε η κυρία Κυρακίδου, κ. Ιωάννου, μιλώντας στην τελετή λήψης των πρώτων δόσεων του εμβολίου στην Κύπρο, μιλώντας κατά του “σταθμού της ημέρας”. Covid:-19:

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. «Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστώντας την ηθική μας ότι πηγαίνουμε στο τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή την ώρα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

“Αύριο, η έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους των προσπαθειών, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά με την έγκριση άλλων εμβολίων θα αυξηθεί σταδιακά”, είπε.

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί στην Κύπρο θα ξεκινήσουν αύριο από άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας, ακολουθούμενο από άλλες κατηγορίες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, είπε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας, κα Στέλλα Κυρακίδου, για τις προσπάθειές της համատեղ από κοινού προσπάθειες παροχής εμβολίων ՝ και, εξ ονόματος όλων των πολιτών της Κύπρου, ευχαρίστησε την κυρία Κυρακίδου για όλη την πρωτοβουλία. να επιτραπεί το εμβόλιο COVID-19 ժամանակ έγκαιρη և ίση προσφορά σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυρακίδου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία σήμερα, καθώς περιέγραψε: «Έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το COVID-19, έχουμε την πρώτη σε όλα τα κράτη μέλη – σε 27 χώρες ταυτόχρονα. πίστωση: “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. “

Δείτε περισσότερα:

Source