Επιδημιολογική εικόνα στο νότο στο όριο κινδύνου

Αναφέρθηκε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Νότιας Κύπρου βρίσκεται σε επικίνδυνα όρια και το ποσοστό θετικότητας των χθεσινών δοκιμών, όπου εντοπίστηκαν 941 νέα Covid-19, ξεπέρασε το 1,66 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τα νέα στην εφημερίδα Πολίτη, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε χθες ότι τα μέτρα δεν θα χαλαρώσουν και δεν θα αυξηθούν, τουλάχιστον για τώρα.

Σημειώθηκε ότι ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε τον Έλληνα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο συναντήθηκε χθες, για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τι αναμένεται να συμβεί στο επόμενο χρονικό πλαίσιο. Η εφημερίδα δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί τώρα να απορρίψει τα σενάρια ότι τα μέτρα θα ενισχυθούν, αλλά η τελευταία λέξη είναι στα νοσοκομεία και ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον ιό της κορώνας έχει φτάσει τα 300 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Η Gazete τόνισε ότι το νοσοκομείο «Αμμόχωστος», γνωστό ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ήταν γεμάτο και οι επιδημιολόγοι ανησυχούσαν για το χρονικό διάστημα που θα διαρκούσε το σύστημα.

ΣΥΝΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Σημειώνοντας ότι συνολικά 214 χιλιάδες 675 εμβόλια έχουν γίνει στη Νότια Κύπρο έως τις 19 Απριλίου, 156 χιλιάδες 682 από αυτά αφορούσαν μία δόση και 57 χιλιάδες 993 από αυτά αφορούσαν δύο δόσεις εμβολίου και το ποσοστό των ατόμων που ολοκλήρωσαν δηλώθηκαν εμβόλια στο ελληνικό τμήμα.

έμβλημα69

Σήμερα, μέσω της πύλης εμβολίων, άτομα ηλικίας 49-50 ετών θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ραντεβού εμβολιασμού και δήλωσε ότι μπορούν να γίνουν 16 χιλιάδες ραντεβού εμβολιασμού.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΣΟΛ ΝΟΣΟΚΟΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ

Η εφημερίδα Fileleftheros έγραψε στα νέα της ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού ήταν λυπηρή λόγω της ταχείας αύξησης του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία ιών κορώνας.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου κρεβάτι στο τμήμα όπου υποβλήθηκαν σε θεραπεία οι ασθενείς με ιό κορώνας και ότι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε καρέκλες, φορεία στους διαδρόμους και σε ασθενοφόρα που μετατράπηκαν σε προσωρινά κρεβάτια, η εφημερίδα τόνισε ότι το σύστημα υγείας κάτω από αφόρητη πίεση, και ότι οι γιατροί και το νοσοκομείο ήταν ένα βήμα μπροστά από την κατάρρευση λόγω κόπωσης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Alithia ανέφερε ότι το ρεκόρ της υπόθεσης έχει σπάσει με 941 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Νότια Κύπρο.

Σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στο ελληνικό τμήμα έφτασε τις 58 χιλιάδες 22 και ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν χθες και ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό της κορώνας έφτασε τους 295, η εφημερίδα ανέφερε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και Σήμερα, συνολικά 277 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι έβλεπε.

Source