Επικεφαλής της Pfizer Κύπρου-Μάλτας. Δημιουργούνται συνθήκες για σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα

Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται στην πράξη με την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Γκιραγκίδου και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Η πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει με την αισιοδοξία, την αναγέννηση της ηθικής μας, ότι κατευθυνόμαστε προς το τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή τη στιγμή.

Κορώναιος. Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα εμβόλια. Ποιος έχει προτεραιότητα, πώς προγραμματίζουμε ένα ραντεβού;

Η έναρξη των εμβολιασμών αύριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους όλων των προσπαθειών σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά αφού εγκριθούν τα άλλα εμβόλια, θα αυξηθεί σταδιακά”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Σημείωσε ότι στην Κύπρο, “οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και για επαγγελματίες υγείας, και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν είναι επιθυμητό”. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να χορηγήσει από κοινού το εμβόλιο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ κα Κυρακίδου για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παράδοσης του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σύμφωνα με το APE, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για σήμερα, διότι, όπως περιέγραψε, “έξι μήνες μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, παίρνουμε ταυτόχρονα όλα τα πρώτα μέλη σε πίστωση. και στις 27 πολιτείες. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. ”

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Κύπρος-Μάλτας Κυριάκος Μικέλλης κάλεσε σήμερα μια σημαντική ημέρα, καθώς η ταυτόχρονη παράδοση εμβολίων Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της ΕΕ “είναι ένα σημαντικό γεγονός στον αγώνα κατά της επιδημίας. “Σημείωσε ότι με την έλευση των εμβολίων, δημιουργούνται συνθήκες για μια” φυσιολογική σταδιακή επιστροφή “.” “Είναι σημαντικό, γιατί για εμάς, τουλάχιστον στην Pfizer, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας.” Μέρος της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις, μια μεγάλη ΕΕ όπως η Pfizer “Η διεθνική συνεργασία μεταξύ βιοφαρμακευτικών εταιρειών δημιουργεί ένα αισιόδοξο μήνυμα τόσο για την καταπολέμηση της επιδημίας όσο και για την επιστροφή στην κανονική μας κατάσταση.”

Καιρός. Σάββατο, βροχή, καταιγίδα, πτώση θερμοκρασίας

Ακολουθηστε! σε: Ειδήσεις Google: : Θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλες τις ειδήσεις
Περιήγηση στην Ελλάδα և Όλα τα τελευταία νέα του κόσμου από:

Source