Επιπτώσεις στον πληθωρισμό στο ευρώ που εξασθενεί από τα σχόλια του Lagarde από τη Δευτέρα

Είναι μια ήσυχη μέρα στο οικονομικό ημερολόγιο σήμερα. Ακολουθεί 4ου Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του τριμήνου από τη Νέα Ζηλανδία, τα οριστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου για την Ευρωζώνη ήταν στο επίκεντρο το πρωί.

Τα στατιστικά στοιχεία ακολουθούν σχόλια του Προέδρου της ΕΚΤ Lagarde από τη Δευτέρα, όπου δήλωσε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις αποδόσεις των ομολόγων.

Πληθωρισμός Ευρωζώνης

Τον Ιανουάριο, ο ετήσιος ρυθμός του βασικού πληθωρισμού επιταχύνθηκε στο 1,4%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία. Αυτό αυξήθηκε απότομα από μόλις 0,2% τον Δεκέμβριο, ενώ ήταν σύμφωνο με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε επίσης μετά από πτώση 0,3% τον Δεκέμβριο, από έτος σε έτος. Τον Ιανουάριο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,9%, κάτι που ήταν επίσης σύμφωνο με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Μήνας σε μήνα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2%, μετά από αύξηση 0,3% το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τη Eurostat,

  • Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού ήταν 1,4%.
  • Η Ελλάδα (-2,4%), η Σλοβενία ​​(-0,9%) και η Κύπρος (-0,8%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού τον Ιανουάριο.
  • Τον Ιανουάριο, η υψηλότερη συνεισφορά στον ετήσιο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+0,65 σελ.).
  • Τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,37 σελ.) Και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+0,30 σελ.) Συνέβαλαν επίσης.

Επιπτώσεις στην αγορά

Πριν από τα στατιστικά, ήταν ένα μικτό ξεκίνημα της ημέρας για το ευρώ, το οποίο αυξήθηκε σε αρχικά υψηλά 1,21801 δολάρια πριν πέσει σε χαμηλό προ-στατιστικό στα 1,21452 $.

Με την κυκλοφορία των στοιχείων για τον πληθωρισμό, το ευρώ μεταφέρθηκε από 1.21493 $ στα 1.21516 $ πριν υποχωρήσει.

Τη στιγμή της σύνταξης, το EUR υποχώρησε κατά 0,04% στα 1,21488 $.

Επόμενο

Οι αριθμοί εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο και η μαρτυρία του προέδρου της FED Powell.

Source