Επισκευάστε το δημοτικό μας σχολείο

πανό99

Güren TİLKİ

ΘΕΛΟΥΝ “ΜΑΘΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ” … Ο Muhtar Erçağıl είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού είναι η επισκευή του παλιού δημοτικού σχολείου. Ο αρχηγός ζήτησε επίσης να ανοίξει ένα μάθημα γυναικών στο χωριό για γυναίκες στο χωριό.

Ο İzzet Erçağıl, ο αρχηγός του Taşpınar, ένα μικρό και γοητευτικό χωριό στην περιοχή Lefke, έχει ένα μικρό αίτημα από τις αρχές για το χωριό του με πληθυσμό 130 ατόμων. Ο Erçağıl θέλει να επισκευαστεί το δημοτικό σχολείο στο Taşpınar.

Μερικοί από τους χωρικούς στο Τασπιναρ, που συνεχίζουν τα προς το ζην με κτηνοτροφία, είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το χωριό ονομάστηκε «Taşpınar», όπως πολλά άλλα χωριά το 1958, κατά τη μετατροπή των ονομάτων του χωριού σε τουρκικά.

Το Taşpınar, ή όπως είναι γνωστό ομιλία ως Angolem, είναι ένα χωριό στην περιοχή Lefke της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Το Taşpınar βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Lefke.

Ο Taşpınar Muhtar İzzet Erçağıl δήλωσε ότι η καταγωγή των Angolemites κατάγεται από τους Οθωμανούς και την Ανατολία, αλλά τα χωριά τους ήταν χωριά Lüzinyan.

Ο Muhtar Erçağıl είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού είναι η επισκευή του παλιού δημοτικού σχολείου.

πανό134

Ο αρχηγός ζήτησε επίσης να ανοίξει ένα μάθημα γυναικών στο χωριό για γυναίκες στο χωριό.

Διάσημο αστείο

Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέγεται εδώ και χρόνια και είναι δημοφιλές ιδίως στους ανθρώπους που ζουν στο Güzelyurt και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τις φήμες, ένας φρικιαστής από τον Angolem κάποτε, εντυπωσιασμένος από τη φήμη των γερμανικών πολεμικών αεροπλάνων κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ισχυρίστηκε στους χωρικούς ότι θα κατασκευάσει επίσης αυτά τα αεροπλάνα. Ο άντρας, με τη βοήθεια της συζύγου του, δημιούργησε ένα δικό του αεροπλάνο και προσπάθησε να απογειωθεί από τη στέγη του σπιτιού του, και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν επιτυχές.

Από τότε, η “Angolem Airlines” έχει πάρει θέση ανάμεσα στα παραδοσιακά αστεία των Κυπρίων και το όνομα του χωριού έχει αρχίσει να αναφέρεται συχνά από την Angolem Airlines.

Source