ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΣΙΑ

Οι τοπικές διοικήσεις (τοπικές διοικήσεις) είναι ιδρύματα που ιδρύονται για την κάλυψη τοπικών κοινών αναγκών και των οποίων τα όργανα εκλέγονται από τους πολίτες. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται από τον δημόσιο τομέα, οι υπηρεσίες των τοπικών κυβερνήσεων επηρεάζουν άμεσα το κοινό. Επομένως, διαχειρίζονται σύμφωνα με την αρχή της επιτόπιας διαχείρισης (επικουρικότητα ή αποκέντρωση).
Το κέντρο της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής Ασίας (MEWA), η περιφερειακή μονάδα της Ενωμένης Πόλης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (UCLG), η οποία είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που σχετίζεται με τις τοπικές κυβερνήσεις στον κόσμο, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη Sultanahmet. Το τελευταίο βιβλίο που δημοσιεύτηκε εδώ είναι με τίτλο «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΣΙΑ». Το βιβλίο είναι 441 σελίδες. (Πέρυσι κυκλοφόρησε η αγγλική έκδοση αυτού του βιβλίου.) Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι οι Adem Esen και Maan Chibli. Ο Maan Chibli ήταν ο δήμαρχος του Χαλέπι της Συρίας και είναι επί του παρόντος λέκτορας στο τμήμα αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir.
Στο βιβλίο, με αλφαβητική σειρά Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιράν, Κατάρ, Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, Κουβέιτ, Λιβύη, Λίβανος, Αίγυπτος, Πακιστάν, Συρία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Εξετάστηκαν το Ομάν, η Ιορδανία και οι τοπικές κυβερνήσεις των χωρών Υεμένης. Όπως φαίνεται, αυτές οι χώρες είναι μουσουλμανικές χώρες. Επειδή αν και το Ισραήλ, η Κύπρος, η Γεωργία και η Αρμενία βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, αυτές οι χώρες δεν καλύπτονται στο βιβλίο. Αυτές οι χώρες δεν είναι μέλη του UCLG-MEWA. Επιπλέον, περιλαμβάνονται επίσης η Αίγυπτος, η Λιβύη, το Πακιστάν και το Τουρκμενιστάν.
Οι πληροφορίες σχετικά με τις διοικήσεις σε αυτήν την περιοχή είναι περιορισμένες. Επειδή οι μελέτες για αυτό το θέμα δεν είναι αρκετές. Επιπλέον, διαφορετικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην περιοχή αυξάνουν αυτόν τον περιορισμό.
χώρες της περιοχής, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο παρατηρητής της Κύπρου είναι εδώ. Επομένως, οι εκθέσεις παρακολούθησης του Συμβουλίου ελήφθησαν επίσης υπόψη για αυτές τις χώρες.
Η εμπειρία τοπικής διοίκησης κάθε χώρας είναι διαφορετική. Επειδή οι τοπικές κυβερνήσεις είναι στενά συνδεδεμένες με την πολιτική ιστορία, την εθνική, οικονομική και κοινωνική δομή μιας χώρας. Ακόμα και σε οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, δεν υπάρχει ούτε ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ήταν μεγάλο λάθος να πάρουμε μια χώρα ως πρότυπο και να μην λάβουμε υπόψη την ιστορία, την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δομή και την εθνικότητα αυτής της χώρας.
«Κάθε χώρα έχει διαφορετική εμπειρία στην τοπική διοίκηση. Επομένως, δεν έγινε σύγκριση μεταξύ των χωρών. Όπως φαίνεται στον πίνακα περιεχομένων, οι χώρες δίνονται με αλφαβητική σειρά. Γενικές πληροφορίες για κάθε χώρα δίνονται στον πίνακα προφίλ χώρας. Τα δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών & της Παγκόσμιας Τράπεζας χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί η ομοιομορφία σε αυτές τις πληροφορίες. Επιπλέον, έχει τεθεί ένας πολιτικός χάρτης κάθε χώρας για να δείξει τους κύριους οικισμούς. Στη συνέχεια, στο πρώτο θέμα, Τοπική διοίκηση Νομοθεσία? Στον δεύτερο τίτλο, η δομή των τοπικών κυβερνήσεων · Ο τρίτος τίτλος περιλαμβάνει τα καθήκοντα και τις εξουσίες των τοπικών κυβερνήσεων, τον τέταρτο τίτλο «Δυσκολίες και ευκαιρίες για τις τοπικές κυβερνήσεις» και τέλος η βιβλιογραφία. Δόθηκε προσοχή στην εναρμόνιση μεταξύ των συγγραφέων στους υπότιτλους σε αυτούς τους κύριους τίτλους. Είναι χρήσιμο να ληφθούν υπόψη οι διαφορές που πρέπει να δούμε εδώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Ο αριθμός των σελίδων που καλύπτουν κάθε χώρα ποικίλλει ανάλογα με τις πληροφορίες για τις τοπικές κυβερνήσεις των χωρών. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα όπως ο πληθυσμός, η μετανάστευση και οι τοπικές υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι διοικήσεις. Έχει δοθεί έμφαση στους δήμους, τις περιφερειακές κυβερνήσεις και άλλους αποκεντρωμένους οργανισμούς που περιλαμβάνονται στις τοπικές κυβερνήσεις.
Αφού το Πακιστάν απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη βρετανική αποικία, καθιερώθηκε ως Δυτικό και Ανατολικό Πακιστάν, στη συνέχεια χωρίστηκε από το Μπαγκλαντές. Αυτή η χώρα έχει ακόμη ομοσπονδιακή δομή. Για το λόγο αυτό, η κεντρική κυβέρνηση υποστηρίζει τις τοπικές κυβερνήσεις πιο έντονα, και μερικές φορές προκύπτουν προβλήματα μεταξύ κρατών και τοπικών κυβερνήσεων.
Η Τουρκία έχει επιτύχει την ικανότητα να παρέχει καθοδήγηση σε χώρες της περιοχής όσον αφορά την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την οικονομική ανάπτυξη. Είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι προσπάθειες για αυτές τις χώρες τόσο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού όσο και από δημοτικό εξοπλισμό. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για τους δήμους αφενός και για τις επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά και υπηρεσίες από την άλλη.

Source