Επισκόπηση του προηγούμενου έτους և δείτε το 2021

Γκάρμπερ. Επισκόπηση του προηγούμενου έτους – μια ματιά στο 2021

Άρθρο του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντ Τζούντιθ Γκάρμπερ σε ειδικό τεύχος του Φιλελεύθερου “Η επόμενη μέρα – Πώς το κάνουμε;”

Είναι παράδοση ότι αυτή τη φορά είναι τιμή να κοιτάζω πίσω, να θυμόμαστε τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις του περασμένου έτους, να περιμένουμε τη νέα. Αυτή τη στιγμή πέρυσι, κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις τεράστιες προκλήσεις και απώλειες του 2020. Ωστόσο, το γενικό θέμα που έγραψα πέρυσι είναι τόσο έγκυρο σήμερα όσο και πέρυσι. που μοιραζόμαστε τις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Λόγω αυτών των κοινών αξιών, οι Αμερικανοί και οι Κύπριοι έχουν βρει διάφορους τρόπους να συνεργαστούν για να ενωθούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιδημίας. Αυτή η συνεργασία δεν ήταν πουθενά πιο ισχυρή από την καταπολέμηση του ιού. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαθέσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του COVID-19. Εδώ στην Κύπρο, έβλεπα με υπερηφάνεια την παροχή χιλιάδων μασκών και άλλου εξοπλισμού ατομικής προστασίας που θα χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε τέσσερα δημόσια νοσοκομεία. Καθώς η Ευρώπη և οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους τους επόμενους μήνες, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά για την αντιμετώπιση των πτυχών της δημόσιας υγείας αυτής της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας.

Περιορισμοί στο σπίτι և Άλλοι περιορισμοί που είναι αναγκαίοι λόγω της αύξησης των περιπτώσεων ιών κοροναϊκού έχουν επιβαρύνει οικονομικά και κοινωνικά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία φέτος. Το 2021, αναζητούμε τρόπους για να βελτιώσουμε το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις μας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ιδιωτικός τομέας αναζητούν τρόπους να κάνουν επιτυχημένες συμφωνίες με αμερικανικές εταιρείες το 2020 για να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς μας στον κλάδο, από τραπεζικές υπηρεσίες έως υπηρεσίες υδρογονανθράκων έως ταινίες.

Η υψηλή αξία που αποδίδουν οι Αμερικανοί και οι Κύπριοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια από τις ισχυρότερες αξίες που έχουμε. Πρόσφατα είχαμε μεγάλο αριθμό φοιτητών στην Κύπρο για το SAT, το οποίο είναι ένα τυποποιημένο τεστ για την αξιολόγηση μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν σε αμερικανικά κολέγια. Το EducationUSA υποστηρίζει έναν αριθμό ρεκόρ αιτούντων στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Την άνοιξη, ελπίζω να δω πολλούς από αυτούς τους λαμπρούς νέους Κύπριους να σπουδάζουν στην Αμερική. Είναι οι τελευταίοι πολλών κυπρίων ηγετών που πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τριτοβάθμια εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας ό, τι έχουν μάθει για να εξυπηρετούν τις κοινότητες και τη χώρα τους.

Όταν ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo επισκέφθηκε την Κύπρο τον Σεπτέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνία για τη συνέχιση և βελτίωσης της διμερούς և περιφερειακής συνεργασίας μας για την αντιτρομοκρατία και την ασφάλεια των λιμένων. Το 2021, ανυπομονούμε να δούμε τις πρώτες ανταλλαγές στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τις πρώτες εμπορικές μη θανατηφόρες αμυντικές αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης της μακροχρόνιας διαίρεσης της Κύπρου. Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος ότι τα εμπλεκόμενα μέρη, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, θα βρουν έναν τρόπο να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους και να επιδιώξουν μια ειρηνική, σταθερή δικοινοτική ομοσπονδία δύο επιπέδων. Το πιο σημαντικό γεγονός μακροπρόθεσμα που μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η επίλυση του Κυπριακού.

Πέρυσι, χτίσαμε ουσιαστικά μια σταθερή βάση για τα μακροπρόθεσμα αμοιβαία συμφέροντά μας. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών μας τον Νοέμβριο, αναμένω ότι θα δούμε μια τεράστια συνέχεια στις διμερείς μας σχέσεις. Υπάρχει ευρεία διμερής υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δέσμευσή μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για την ανάπτυξη υδρογονανθράκων προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο, τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες που αναζητούν αστάθεια. Διεθνές έγκλημα և τρομοκρατία – καθορισμός αυστηρών προτύπων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες և.

Οι εορτασμοί που οργανώνουμε παραδοσιακά αυτή τη σεζόν εστιάζουν στο φως. Οι άνθρωποι γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι οι μέρες έχουν σταματήσει να μειώνεται, նայած παρά τους πολύ σκληρούς χειμερινούς μήνες μπροστά, κάθε νέα μέρα θα φέρει περισσότερο φως στη ζωή τους. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων COVID στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κύπρο, μας λέει, εξακολουθεί να είναι μήνες σκληρής δουλειάς, θυσίας και προφυλάξεων για όλους μας. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι κάναμε μια ανάκαμψη, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες, θα έχουμε πολλά περισσότερα για να γιορτάσουμε παρά να πενθούμε. Ανυπομονώ για ένα χρόνο που θα καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό և τον επόμενο Δεκέμβριο θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε με χαρά: σε αφθονία.

Source