Επιστολή από την τουρκοκυπριακή πλατφόρμα προς τον Guterres և Lutin σχετικά με το Κυπριακό… “Η λύση των δύο κρατών δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων”

«Αυτή η χώρα είναι δική μας» Η τουρκική πλατφόρμα έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον ειδικό απεσταλμένο του Τζέιν Ειν Χαλ Λουτ, τονίζοντας ότι μια λύση δύο κρατών δεν αντιπροσωπεύει την κυπριακή βούληση την οποία ψήφισαν οι Τουρκοκύπριοι το 2004 Προς το ICC.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα εδάφη, σήμερα το απόγευμα η αντιπροσωπεία της πλατφόρμας παρέδωσε τις επιστολές στους εκπροσώπους της UNFICYP.

Σε δήλωση που εκδόθηκε για λογαριασμό της πλατφόρμας, ο Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Siner Elzil είπε ότι είχαν αναβιώσει την πλατφόρμα, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2000, και συνέχισαν τις επαφές τους «για να θέσουν την πραγματική πολιτική βούληση της Κύπρου». Ο κ. Elzil είπε ότι εστάλησαν επίσης επιστολές στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον Πρόεδρο της Επιτροπής, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην κοινή γνώμη της Τουρκίας και της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι δεν αποδέχονται τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μλουτ av Avusoglu στο Κυπριακό.

Ο Sener Elzil συμβούλεψε τον κ. Avusoglu να «μελετήσει καλά το Κυπριακό», υπενθυμίζοντας ότι «η επιθυμία για λύση βασισμένη στην ομοσπονδία εκφράστηκε για πρώτη φορά από την Τουρκία».

Ο κ. Elsil είπε ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες που σχετίζονται με τον κοραναϊό, η πλατφόρμα “Αυτή η χώρα είναι δική μας” θα ενεργοποιηθεί στο εξωτερικό μέσω επαφών και λόμπι.

Όπως αναφέρεται στα κατεχόμενα εδάφη, το γράμμα αναφέρει ότι η πλατφόρμα, η οποία αποτελείται από συντεχνίες KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, BASIN : -SEN, RTK, KKDD, KEK, KNK parties KKS, το κίνημα “Independent Road” αντιπροσωπεύει τη βούληση της κοινότητας t / k.

Ανησυχώντας για τη συνεχιζόμενη διαίρεση στην Κύπρο և τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή և, η πλατφόρμα θα εργαστεί ακούραστα για να δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την επιτυχία των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι η λύση που θα βρεθεί στην Κύπρο θα πρέπει να βασίζεται σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε δύο ζώνες, δικοινοτικές, βασισμένες σε πολιτική ισότητα, κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, υπενθυμίζοντας ότι το 2004 / κ ψήφισαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η αναφορά σε λύση δύο κρατών δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με μια επιστολή πλατφόρμα που προτρέπει τον Λούτ να λάβει αποφάσεις του ΟΗΕ βάσει του εγγράφου Guterres, το οποίο δείχνει σεβασμό στις συγκλίσεις Crans Montana και Crans Montana. Βερολίνο համար για να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν.

Πηγή: KYPE

Source