Επιστολή της RTC προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, από … Δημοσιογράφος Κύπρος

Η RTK έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μέσω της Elizabeth Spehar. Η επιστολή παραδόθηκε στον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο από τον Πρόεδρο του RTK Tufan Erhiurman κατά τη διάρκεια συνάντησης χθες, ενώ η RTK δημοσίευσε επίσης το περιεχόμενό της σε δήλωση.

Σύμφωνα με δήλωση από τα Κατεχόμενα Εδάφη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της RTK και το κόμμα նամ նամ եր: եր: T վերաբերում է և և :: և և ::: և և և :::: նամ :::: ::::::::::::: Θα υπάρξει Γενικός Γραμματέας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας μας υπενθύμισαν ότι το status quo δεν είναι στατικό, δήλωσε ο Tufan Erhurmann στην επιστολή, προσθέτοντας ότι οι συνεχιζόμενες συνέπειες του πολιτικού ζητήματος, όπως “αμφιλεγόμενες” εντάσεις, είπε, ήταν απαράδεκτες και μη βιώσιμες στο Exclusive Οικονομική ζώνη. “Οι Τουρκοκύπριοι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιότιμη ηγεσία σας, όπως το έχετε ορίσει, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή λύση με αίσθηση επείγοντος.

Το Κυπριακό, το οποίο άνοιξε το δρόμο για τον «αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων από τη δημοκρατία», συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό και έχει οδηγήσει σε αμέτρητες αρνητικές αντιδράσεις μέχρι σήμερα. Η σημαντική μετανάστευση των νέων που αναζητούν ένα ασφαλές μέλλον είναι μόνο μία από τις πολλές ελλείψεις. Παρά το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι σε ένα ταυτόχρονο δημοψήφισμα ενέκριναν το 65% του σχεδίου Ανάν, το οποίο δυστυχώς απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή κοινότητα, άνοιξε το δρόμο για μια διχασμένη, ταραγμένη Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ. “Διακόπηκε στο βορρά, οι Τουρκοκύπριοι στερήθηκαν τα πιθανά οφέλη από ένα πλήρες κράτος μέλος”.

“Πιστεύουμε ότι μέχρι στιγμής οι συνομιλίες έχουν ωριμάσει αρκετά για να οριστικοποιήσουν τη στρατηγική πολιτική συμφωνία”, είπε, σημειώνοντας ότι μια τέτοια συμφωνία είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της “κοινής μας πατρίδας”, αλλά και της ΕΕ և Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Υπό αυτήν την έννοια, το 2014 είναι μια πιθανή βάση. Η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου, όλες οι συγκλίσεις πριν από το συνέδριο Crans Montana, το 2017 σας 30 Ιουνίου signed Η συμφωνία υπεγράφη στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος του RTK πρόσθεσε ότι η πολιτική ισότητα είναι απαραίτητη για μια διμερή, δικοινοτική ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι όλες οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την αρχή της πολιτικής ισότητας τονίζουν ότι δεν σημαίνει ίση ψηφιακή συμμετοχή στα θεσμικά όργανα. ομοσπονδιακό κράτος, αναφέρεται στην αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατικά όργανα, στις αποφάσεις τους να διασφαλίσουν ότι οι αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται υπέρ μιας μόνο κοινότητας, ότι τα δύο κράτη της ομοσπονδίας θα πρέπει να έχουν ισότητα, τις ίδιες εξουσίες και λειτουργίες. Αναφέρθηκε στον ΟΗΕ 1990 8 Μαρτίου S / 21183 Έκθεση և Ψηφίσματα 716 (1991) և 750 (1992).

Γι ‘αυτόν τον λόγο, ο Ερικουρμάν συνεχίζει στην επιστολή του, “η πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων πρέπει να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας εκ περιτροπής προεδρίας – μία θετική ψήφος, όχι μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και σε όλα τα ομοσπονδιακά θεσμικά όργανα.”

Ο Πρόεδρος της RTK σημειώνει ότι για να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών κατά την άτυπη συνάντηση του ΟΗΕ + 5, είναι απαραίτητο να εξεταστεί μια άλλη προσέγγιση – να ολοκληρωθεί με πλήρη εμπιστοσύνη – εκφράζοντας την υποστήριξή της στις συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ . θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνάντηση.

“Φωτιά της Ειρήνης”

Ταυτόχρονα, οι νέοι του RTK ξεκίνησαν μια σειρά εκδηλώσεων χθες το βράδυ ως απάντηση στην άτυπη συνάντηση του al, πυροδοτώντας πυρκαγιές σε διάφορες πόλεις στα κατεχόμενα εδάφη, τα οποία ονόμασε «Φωτιά της Ειρήνης». Χθες το βράδυ ξέσπασε η πρώτη φωτιά στην Αμμόχωστο ֆ Λεύκα.

Η δήλωση ανέφερε ότι με αυτά τα γεγονότα, η RTK επαναλαμβάνει ότι «η μόνη ρεαλιστική λύση για την Κύπρο είναι η ομοσπονδιακή». Ο Πρόεδρος του RTK Tufan Erhürmann, ο Γενικός Γραμματέας της Λευκάδας Έρντο: ένας Σορακίν παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση στην Αμμόχωστο και μίλησε με τη νεολαία.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί σήμερα στη Μόρφου և Τρίχομο, αύριο, Παρασκευή, στη Λευκωσία.

Πηγή: KYPE

Source