Επιστρέψτε με μια εντυπωσιακή απόδοση. – Balla.com.cy:

Την Τετάρτη το απόγευμα (14/4/21), οι Κύπριοι αθλητές έριξαν εκείνους που τους ώθησαν στο Εθνικό Στάδιο Αθλητισμού του ΣΓΠ για να απέχουν από το γήπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ημέρα του Pan-Armenian, υπήρξαν πολύ καλές παραστάσεις σε όλους σχεδόν τους διαγωνισμούς κάθε ηλικιακής ομάδας. Ειδικότερα, νεαροί άνδρες και γυναίκες αναβοσβήνουν τα ρεκόρ των διεθνών εκδηλώσεων.

Η Σάββα είναι η πρώτη στον κόσμο.

Αναμφίβολα, ένα από τα πρόσωπα του συνεδρίου είναι η Valentina Savva από την GSZ, η οποία όχι μόνο πέτυχε ένα εθνικό ρεκόρ στην ισοπέδωση, αλλά και κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα στον κόσμο φέτος. Ο 16χρονος αθλητής Γιώργος Αρέστης έριξε το τρίκυκλο του για να προσγειωθεί 69,75 μέτρα, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ για όλη την Κύπρο κάτω των 18 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πέντε πυροβολισμοί ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του (65,82 μέτρα). “Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου γιατί πάντα θέλω περισσότερα. Για μένα, κάθε αγώνας είναι η αρχή του επόμενου ,, από σήμερα βλέπω την επόμενη δέσμευσή μου, με στόχο να βελτιώσω τον προσωπικό μου δίσκο και με τα σφυριά τριών και τεσσάρων βαρών », δήλωσε η Βαλεντίνα Σάββα, Lion Arestis. προσθέτωντας. “Στόχος μας φέτος είναι να ξεπεράσουμε τα 70 μέτρα. για να εξασφαλίσετε μια θέση στο τρίκυκλο bicycle με ποδήλατο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Under-20. Δυστυχώς, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 18 ετών ακυρώθηκε επειδή πιστεύω ότι η Βαλεντίνα θα μπορούσε να έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο. Το θετικό είναι ότι είναι νέος, έχει άλλη μια χρονιά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, οπότε στοχεύουμε στη διάκριση μεταξύ εγχώριων και διεθνών διαφορών. “

Το Colocotron έχει διπλό όριο

Η συνομηλίτης της, τέσσερις μήνες νεότερη από την Εμίλια Κολοκοτρώνη του ΣΓΠ, ανταγωνίστηκε με ένα σφυρί τεσσάρων βαρών για να δημιουργήσει ρεκόρ 58,30 μέτρων, ένα νέο κυπριακό ρεκόρ για άτομα κάτω των 20 ετών κάτω των 18 ετών. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 20 (Ταλίν, 15-21 / 7/21) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 20 (Ναϊρόμπι, 17-22 / 8/21). «Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω τον πρώτο μου στόχο από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος ήταν η εξασφάλιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 20. «Τώρα που θέλω είναι η σταθερότητα և βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι», μας είπε η Εμίλια Κολοκοτρώνη, ενώ ο προπονητής της Ίανος Αποστολίδης πρόσθεσε: «Σήμερα επιλέξαμε να πολεμήσουμε με ένα σφυρί τεσσάρων βαρών και δικαιολογηθήκαμε. Η αρχή της χρονιάς είναι πολλά υποσχόμενη, «είμαστε αισιόδοξοι για καλύτερες ρίψεις» με τρία ή τέσσερα σφυριά βάρους.

Και στο Ναϊρόμπι, ο Αλεξιάδης

Ο τρίτος νεαρός αθλητής μας, ο οποίος ενθάρρυνε να μπει στο 2021. Ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, εξασφαλίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20. Εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η 19χρονη βολή GSZ πυροβόλησε από περισσότερα από 18,30 μέτρα. με έξι πόντους για να προκριθείτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ναϊρόμπι. Και πέτυχε στη δεύτερη προσπάθεια, ρίχνοντας 18,56 μ. “Δεν είμαι απολύτως ικανοποιημένος με την απόδοσή μου σήμερα, καθώς περίμενα ένα καλύτερο σουτ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που προκρίθηκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κάτω των 20. Ελπίζω να έχω καλή απόδοση στο Ναϊρόμπι. “Τώρα θέλω να δουλέψω πιο σκληρά με την μπάλα των 7 κιλών, για να διεκδικήσω την κυπριακή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα”, μας είπε ο Αλεξανδής, προσθέτοντας τον προπονητή του Γιώργο Όρτζος Αρέστης. θα πετύχει σύντομα. “Είναι η τελευταία του χρονιά ως έφηβος. Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε αυτήν την ηλικιακή ομάδα κατά τη διάρκεια του έτους.”

Προσόντα του Ταλίν από τον Kontonikolas

Στον τελευταίο αγώνα του GSP Drop Day, ένας άλλος αθλητής της GSZ γιόρτασε τα προσόντα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 20 στο Ταλίν τον Ιούλιο. Πρόκειται για τον 18χρονο Λευτέρη Κοντονικόλα, ο οποίος κατέγραψε την καλύτερη του εμφάνιση στην ακοντική πλάκα σε απόσταση 69,38 μ. (67,50 m) և είναι τώρα 12 βαθμοί πίσω από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι (69,50 m).

Ο Πρανσανίδης είναι ατομικός

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Αλέξανδρος Πρσανίδης του GSK κατάφερε να βελτιώσει το προσωπικό του ρεκόρ της χρονιάς στον πρώτο αγώνα μετά από μια δύσκολη περίοδο από την αρχή της προπόνησης, υποβάλλοντας σε χειρουργική επέμβαση στο πέμπτο μεταταρσικό του δεξιού ποδιού. Ο 28χρονος πρωταθλητής έριξε το σφυρί 72,00 μ. δεξιά, βελτιώνοντας την ατομική του απόδοση κατά 12 cm (71,88, 2017). «Τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε πολύ καλά με τον προπονητή μου. Είμαι ευτυχής που μπήκα στη χρονιά με ατομικό ρεκόρ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω. “Ο στόχος τώρα είναι να βελτιωθεί σε κάθε παιχνίδι, να επικεντρωθεί στο γκολ, να ρίξει όσο χρειάζεται για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα”, μας είπε ο Πρσανίδης και ο προπονητής του Κωνσταντίνος Στατελάκος πρόσθεσε: “Παίξαμε καλά για το πρώτο παιχνίδι. “Απλώς χρειαζόμαστε αγώνες για να γίνουμε καλύτεροι κατά τη διάρκεια του έτους.” Για μήκος 55,84 μ. Σε δίσκους Androniki Lada, είπε, θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Από τα άλλα αποτελέσματα που ξεχώρισαν όταν ο Χριστόφορος Γενετής έριξε έναν δίσκο από το GSO σε απόσταση 60,01 μέτρων, καθώς έγινε ο τέταρτος Κύπριος αθλητής που ξεπέρασε τα 60 μέτρα. 61,77 μ.) Και Αντρέα Κρίστου (60,14 μ.).

Από εκεί, αρκετοί από τους αθλητές μας βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις, ψάχνοντας έτοιμοι αλλά και «διψασμένοι» για να μπουν στο γήπεδο για διαγωνισμούς. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει θέληση, απλώς ζητούν να μην δουν άλλα εσωτερικά στάδια, αλλά να ανοίξουν πόρτες για προπόνηση και υγιή ανταγωνισμό, κάτι που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο.

* Τα πλήρη αποτελέσματα της Παν-Αρμενικής Ημέρας Ρίψης την Τετάρτη (14/4/21) μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2021/CYP/ec21_0295/event/

* Εικόνα από αριστερά: Βαλεντίνα Σάββα, Γιώργος Λορέ Αρέστης, Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, Ίος Άνω Αποστολίδης և Εμίλια Κολοκοτρώνη.

Source