Επιστροφή από αυτό το λάθος, θα κάνουμε διαφορετικά βήματα εάν δεν επιστρέψετε


Στην ΤΔΒΚ, το Συνταγματικό Δικαστήριο έλαβε μια εκπληκτική απόφαση. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αγωγής που κατατέθηκε εναντίον του κράτους από την Ένωση Hizmet (HİZMET-SEN), το Τμήμα Θρησκευμάτων (Καθιέρωση, Καθήκοντα και Αρχές Εργασίας), το νέο άρθρο 8Β, δηλαδή την Επιτροπή Θρησκευμάτων, με το γνωστό στο κοινό το όνομα του «Κοινωνικού Μαθήματος». Η ρυθμιστική αρχή αφαιρέθηκε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ QUR’AN

Μετά την αγωγή που υπέβαλε η Hizmet-SEN, με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι δραστηριότητες των μαθημάτων Κορανίου αναστάθηκαν επίσημα στην ΤΔΒΚ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ERDOĞAN: Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΈκανε επίσης δηλώσεις σχετικά με τις συζητήσεις για την εξουσία στην εκπαίδευση του Κορανίου στη Βόρεια Κύπρο και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Δηλώνοντας ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu βρίσκεται στη Βόρεια Κύπρο και θα συζητήσει αυτό το ζήτημα, ο Ερντογάν επέκρινε επίσης τη δήλωση του Προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Ερντογάν είπε τα εξής:

“Ο κοσμικός εκπρόσωπος του Προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να μάθει. Η εφαρμογή στην Τουρκία ευτυχώς πρέπει επίσης να μάθει. Εάν αλλάξει στάση, TRNC, δεν επιτρέπουμε το εμπόδιο για εκεί τους απογόνους της εκπαίδευσής μας στο Κοράνι για την ελευθερία της θρησκείας. Θρησκευτική εκπαίδευση και κατάρτιση αυτού του είδους στην Τουρκία τα πράγματα επιλύονται. Η κατανόηση της κοσμικότητας δεν είναι όπως την καταλαβαίνουν. Η ΤΔΒΚ δεν είναι η Γαλλία. Η Κύπρος, οι αιτήσεις στην Τουρκία πρέπει να δαπανήσουν για ό, τι βρίσκονται στη φάση εφαρμογής. υπάρχουν κάποια συνδικάτα, δεν είναι δυνατόν για να αποδεχτούμε τα βήματα των αντιθρησκευτικών ενώσεων. Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα πρέπει να επιστρέψει γρήγορα από αυτό το λάθος. Εάν δεν επιστρέψει, τα βήματα που θα κάνουμε θα είναι διαφορετικά. Ο Φουάτ Μπέι θα συζητήσει αυτό το ζήτημα με τον κ. Έρσιν και ενημερώστε ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. “

ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ÖMER ÇELİK

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του AK, Omer Celik, από τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για το θέμα έχει χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες φράσεις: “Η απόφαση του Τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ στο παρελθόν ήταν πολύ επώδυνη ήταν η επανεμφάνιση της νοοτροπίας που ζούσε. Ο σεξουαλισμός δεν μπορεί να ερμηνευθεί με τρόπο αντίθετο στη θρησκεία και την ελευθερία της συνείδησης. Ο κοσμικός θρησκευτικός χαρακτήρας και η ελευθερία της συνείδησης Όπου ο κοσμικός μετασχηματισμός μετατρέπεται σε «κοσμικότητα», ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης, η κοινωνική ειρήνη καταστρέφεται. Πάντα βλάπτει την αρχή του κοσμισμού και της δημοκρατίας. μια δημοκρατική αρχή · δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σφετερισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

.Source