Επιστροφή και αποστολή του Λούτ για την άτυπη πενταετή επέτειο [ΒΙΝΤΕΟ]

Αμέσως μετά τις διακοπές, κατά τις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου, σχεδιάζεται να επιστρέψει στην περιοχή Jane Ein Hall Louis. Η ειδική αποστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία μπορεί να περάσει από την Αθήνα και την Άγκυρα, είναι να προετοιμαστεί για την επικείμενη άτυπη διαδικαστική διάσκεψη 5 + 1 για το Κυπριακό.

Έλα, κυρία Λούτ, αλλά οι μόνιμες υπενθυμίσεις του ΟΗΕ ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες θέλει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την άτυπη διάσκεψη, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν θα είναι αυστηρά διαδικαστική διάσκεψη. Και ότι ο ΟΗΕ δεν θα είναι ικανοποιημένος με την επίσημη καταχώριση των θέσεων και των δύο πλευρών. Αυτό έχει ήδη γίνει από την κα Lut κατά το πρώτο ταξίδι της στο Τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Άγκυρα.

Οι διπλωματικοί κύκλοι, από την άποψη αυτή, εκτιμούν ότι ο κ. Ο Γκουτέρες θέλει περισσότερα να μετακινηθούν σε ένα ουσιαστικό συνέδριο, και φαίνεται να επενδύει περισσότερο στην Κύπρο.

Ο χρόνος και ο τόπος της διάσκεψης του Gene δείχνουν τα πάντα, μετά τις πρώτες 15 ημέρες του Φεβρουαρίου, καθώς ο Κύπριος διαπραγματευτής Ergun Olgü ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου εξέτασε επίσης το Κυπριακό στο πλαίσιο της έκθεσής του για το 2020.

«Θέλουμε μια λύση στην Κύπρο. “Αλλά όχι μια ομοσπονδία, αλλά μια λύση με δύο κυρίαρχα κράτη”, τονίζει ο Μ. Av avusoglun.

Νικηφόρα στυλ’s Αναφορές του τούρκου υπουργού για τις ανατολικές εξελίξεις στη Μεσόγειο.

“Στην ανατολική Μεσόγειο, σηκώσαμε τη σημαία μας με τους Oruk Reyes, Barbarossa και Yavuz για να δείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην περιοχή χωρίς εμάς. Το δείξαμε όχι μόνο στις παράκτιες χώρες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο. “Και δείξαμε στους εχθρούς και στους φίλους μας τι μπορούμε να κάνουμε”, είπε.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο Μλουτ Καβούσογλου δήλωσε ότι επενδύει περισσότερο στην πολυμερή διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου, την οποία πρότεινε, παρά στην προσεχή πενταμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

Source