Επιστροφή στα παιχνίδια από Vilamura της Πορτογαλίας για τον P. Contidis

Ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του επόμενου καλοκαιριού, που θα παρουσιάσει τον Κύπριο πρωταθλητή Παύλο Κοντίδη, ξεκινά τη Δευτέρα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτές τις μέρες ολόκληρος ο κόσμος της ιστιοπλοΐας βρίσκεται στη Vilamura, καθώς δοκιμάζονται οι τελευταίες εκλογικές κάρτες του Τόκιο.

Στο ανδρικό λέιζερ, στο οποίο συμμετέχει ο Contidis, διαγωνίζονται 139 αθλητές. Θα εκδοθούν δύο φύλλα, τα οποία ζητούνται από 17 χώρες, τα οποία δεν ισχύουν για τον Κύπριο ολυμπιακό παίκτη που κρατά την κάρτα από το 2018.

“Πολύ καλοί, ισχυροί αντίπαλοι θα φύγουν από την Ευρώπη, επειδή υπάρχουν μόνο δύο φύλλα”, σχολίασε ο 31χρονος ναύτης από τη Vilamura, όπου προπονούσε για δύο εβδομάδες.

Λέει για τον αγώνα. “Θα χωριστούμε σε δύο στόλους, ο καθένας με περίπου 70 σκάφη. Τεράστιος αριθμός. Οι εκκινήσεις είναι πολύ σημαντικές, γιατί αν ξεκινήσετε άσχημα, θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε καθαρούς διαδρόμους, καθαρό αέρα για να προχωρήσετε, ειδικά όταν ο άνεμος είναι χαμηλός. “Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει μεσαίου μεγέθους αέρα στις αρχές της εβδομάδας και η ένταση θα είναι χαμηλότερη μέχρι το τέλος.”

Συνεχίζοντας, προσθέτει: “Ο στόχος είναι να δώσουμε το μέγιστο, να δούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, γιατί όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος μεγάλος διεθνής αγώνας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. “

Για τον αθλητή Λεμεσού Marine Club, αυτός είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για το 2021, καθώς και ο πρώτος από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ως σημαντικοί χορηγοί, ο Παύλος Κοντίδης υποστηρίζεται το 2021 από την ΟΠΑΠ Κύπρου և RCB Bank. Χορηγείται από την Petrolina և Leventio Foundation և Υποστηρίζεται από τη Vita Construction, το Stelios Foundation և Easy Family of Brands.

Πηγή: KYPE

,Source