Επιστροφή στον αποκλεισμό της Ελλάδας… Μέτρα που ισχύουν σήμερα և εντός μίας εβδομάδας

Επιστροφή στον αυστηρό αποκλεισμό της Ελλάδας. Τα μέτρα ισχύουν για μια εβδομάδα από σήμερα

Η Ελλάδα επέστρεψε στο αυστηρό καθεστώς αποκλεισμού από τις 6 το πρωί. Στις 00. Αρκετά καταστήματα που άνοιξαν πριν από τις διακοπές για να «κλειδώσουν» ξανά για να κάνουν κλικ σε և υπηρεσίες όπως κομμωτήρια և KTEO έκλεισαν ξανά για μια εβδομάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ιικό φορτίο στη χώρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Η νέα αυστηρότητα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσας σε ενημέρωση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο το πρωί, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παίζουμε άμυνα με όλα τα απαραίτητα μέσα για να σταματήσουμε την επιδημία».

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσας, εκτός από το κλείσιμο καταστημάτων, επιστρέφει επίσης κατά τις πιο πολυσύχναστες ώρες, δηλαδή στις 9 μ.μ. Από 00 έως 5 το πρωί. 00 απαγόρευση ταξιδιού.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι εργαζόμενοι που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι εκκλησίες θα έκλειναν στους πιστούς και ότι την ημέρα των Θεοφανίων δεν θα υπήρχε αγιασμός των υδάτων έξω.

Αυτά τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 6 Ιανουαρίου στις 11 Ιανουαρίου. 00, όταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, όλες οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν ταυτόχρονα.

Ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν χθες ότι τα επιχειρηματικά τμήματα που κλείνουν και πάλι σήμερα (λιανική, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες φροντίδας άκρων և KTEO) θα ανοίξουν ξανά στις 11 Ιανουαρίου.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει για τις εκκλησίες, οι οποίες από τις 11 Ιανουαρίου, οι πιστοί θα γιορτάσουν τις Κυριακές λειτουργίες με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τα Χριστούγεννα των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της 2ης Ιανουαρίου, θα εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και βάσει αυτής της αξιολόγησης, θα ληφθούν αποφάσεις για άλλους κλάδους κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα καθώς συνεχίζεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να θεραπεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

Οι έμποροι είναι ανήσυχοι

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, “περαιτέρω, η σταδιακή επανάληψη των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων θα καθοδηγείται από την ανάπτυξη επιδημιολογικών δεδομένων.” Και πάντα, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τα μέσα προστασίας που απαιτούνται από τις περιστάσεις. “

Τα σχόλια του εκπροσώπου της κυβέρνησης πυροδότησαν μια αντίδραση από τους εμπόρους στα πρόθυρα μιας νευρικής βλάβης.

“Ήταν αρνητικά νέα για εμάς”, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο CNN Ελλάς χθες. Ο Σταύρος Καφούνης τόνισε ότι μετά τη νέα απόφαση υπάρχει επείγουσα ανάγκη να «μιλήσουμε σοβαρά για να ενισχύσουμε αυτές τις εταιρείες, τώρα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Ενώ ετοιμαζόμασταν να λειτουργήσουμε, πληροφορηθήκαμε ότι έχουμε άλλη μια εβδομάδα στην κλειστή περίοδο των καταστημάτων μας, γεγονός που καθιστά τα μέτρα υποστήριξης περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Ελπίζουμε ότι στις 11 του μήνα θα επιστρέψουμε με σταδιακό άνοιγμα, τηρώντας τους κανόνες. “

Κύριος. Ο Καφούνης υπογραμμίζει ότι το κύριο πράγμα που πρέπει να δει η κυβέρνηση είναι να βρει λύσεις στους ελέγχους ότι εάν “εκραγούν”, το εμπόριο θα καταρρεύσει, ενώ οι μη καταβληθείσες προπληρωμές έως το 2021 θα πρέπει να ενισχυθούν στα 4 δισεκατομμύρια. Ευρώ:

Harder, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Ο Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση ως «σπασμωδική κίνηση», την οποία είπε «δείχνει αμέλεια».

Μιλώντας χθες στο κανάλι CNN της Ελλάδας, εξέφρασε την έκπληξη του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, καθώς είπε την Πέμπτη ότι ανακοινώθηκε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή και έχει ληφθεί νέα απόφαση για το κλείσιμο τους σήμερα.

“Τι άλλαξε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα;” Αυτό μας δείχνει ότι δεν έχει γίνει σωστός προγραμματισμός. “Δεν μπορώ να καταλάβω τι μεσολαβεί”, είπε.

Αγορά “Tabernacle” για άνοιγμα σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα σχολείων στις ανακοινώσεις έκτακτης ανάγκης του στις 11 Ιανουαρίου.

“Ο στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια στην καλύτερη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση στις 11 Ιανουαρίου. Έτσι, από τις 11 Ιανουαρίου, το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά σε όλα τα σχολεία της δημοκρατίας. Επαναφέρετε τη διαδικασία της δια βίου μάθησης. Τα παιδιά να απαλλαγούν από το ψυχολογικό φορτίο αυτής της ολόκληρης περιόδου. Αφήστε τους καθηγητές και τους καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με τη λειτουργία τους. Και οι μαθητές όλων των επιπέδων επιστρέφουν με ασφάλεια στους υπολογιστές τους. Στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο δεύτερο σπίτι τους. «Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές τους», είπε ο κ. Πέκας.

Αν και ο κ. Πέτσας δεν είπε εάν όλες οι σχολικές μονάδες θα άνοιγαν ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές αργότερα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χτυπήσει καμπάνες ταυτόχρονα με τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα κολέγια.

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές δεν θα πληρώσουν το ενοίκιο του Ιανουαρίου
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι εταιρείες που παραμένουν κλειστές με την κρατική εντολή μέχρι τις 11 του μήνα δεν θα πληρώσουν το ενοίκιο του Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, το 80% του συμφωνημένου μηνιαίου ενοικίου, όχι το ποσό της ζημίας, θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν άλλες απώλειες από σήμερα.

Η τιμή ενοικίασης διαιρείται κατά 80% στην πολιτεία και από τον ιδιοκτήτη κατά 20%.

Επομένως, η εταιρεία που χρησιμοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Επιπλέον, το 60% του ενοικίου Ιανουαρίου θα επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες για νομικά πρόσωπα που μισθώνουν ακίνητα σε αυτές τις εταιρείες.

Η εκδήλωση καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις λιανικής, είτε παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου είτε τηλεφωνία παράδοσης κατ ‘οίκον, εταιρείες τροφοδοσίας, είτε λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή / και κατάστημα, κομμωτήριο, παράδοση πακέτων. Σαλόνια ομορφιάς, πολιτιστικές και αθλητικές επιχειρήσεις, γυμναστήρια, άλλες επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστά με κρατική παραγγελία.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, καταλύματα, ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες μεταφοράς, καθώς επηρεάζονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση ταξιδιού από περιοχή σε περιοχή.

Επιπλέον, οι εταιρείες που κλείνουν από το κράτος τις αργίες, καθώς και οι εταιρείες που έκλεισαν από το κράτος την επόμενη εβδομάδα, καθώς και επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών, θα μειώσουν το ενοίκιο τον Φεβρουάριο. 80%, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, διαιρώντας το ενοίκιο με 60% στην πολιτεία, 20% στις εταιρείες ενοικίασης, 20% στους ιδιοκτήτες. Για όσους ενοικιάζουν ακίνητα σε αυτές τις εταιρείες, οι ιδιοκτήτες θα επιστρέφονται στο 40% του ενοικίου του Φεβρουαρίου.

Η πίεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο SS συνεχίζεται

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, φαίνεται ότι η κατάσταση αποκλίνει. Τις τελευταίες 24 ώρες, το EODY ανέφερε λιγότερες περιπτώσεις (262) και λιγότερους θανάτους (40), κάτι που είναι σημαντική μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές λιγότερες δοκιμές την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ωστόσο, παραμένει υψηλός, με 431 από τους συμπολίτες μας να υποβάλλονται σε θεραπεία με διασωλήνωση.

Εκτός αυτού, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, η “σφραγίδα” των εορταστικών εκδηλώσεων θα εμφανίζεται σε 10-15 ημέρες.

Σχεδόν οι μισές από τις νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν βρίσκονται στην Αττική, όπου ο αριθμός παραμένει στα τρία ψηφία (111).

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχει βελτιωθεί, “σήμερα είναι προφανώς καλύτερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.”

Είπε, ωστόσο, ότι οι περιπτώσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, և η πίεση στο SS SS συνεχίζεται.

“Τα νοσοκομεία μας συνεχίζουν να θεραπεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Δυστυχώς, περίπου 2.500 από τους υποστηρικτές μας πέρασαν τα Χριστούγεννα στο Covid Bed, ενώ περισσότεροι από 400 είναι ακόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτά τα δεδομένα απαιτούν να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε περαιτέρω την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας. Ειδικά τώρα που η ελπίδα ενός εμβολίου δεν είναι επιθυμία ή ευχή. Αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται στη διαδικασία. Γι ‘αυτό παίζουμε άμυνα με όλα τα απαραίτητα μέσα για να σταματήσουμε την επιδημία. “Και ξεκινάμε μια αντεπίθεση εναντίον της Ελευθερίας, η οποία προορίζεται για εμβολιασμούς”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όσον αφορά την προστασία, όλοι γνωρίζουμε πόσο μπορεί να προστατεύσει τις ζωές μας, τις ζωές εκείνων που αγαπάμε. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και αργή ανάκαμψη είναι, σε αντίθεση με την ταχεία επιδείνωση που συμβαίνει σε κατάσταση ηρεμίας. Και είναι απαραίτητο αυτό που όλοι χτίσαμε μαζί, προσπάθεια και θυσία, για πολλούς μήνες, να μην καταστρέψουμε τις υπόλοιπες λίγες μέρες. Επομένως, πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Για να μπορέσουμε σταδιακά να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Και πρώτα απ ‘όλα, να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να επιστρέψουν στο σχολείο. “

“Από αύριο, για μια εβδομάδα, θα κάνουμε μια άλλη προσπάθεια. Αξίζει να το κάνετε αυτό ως προφύλαξη, καθώς όλοι μπορούμε να χαλαρώσουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι μένουμε ξανά στο σπίτι. Δώστε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής του αγώνα κατά του κοροναϊού. “Προκειμένου να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις ζωές των γειτόνων μας, των δικών μας ανθρώπων, όλων μας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: cnn.gr

Source