“Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί ο Τιμόρ φωνάζει.” – Balla.com.cy:

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπό μας balla.com.cy: Ο Μιχαλάκης Στεργίδης μίλησε επίσης για τον Timur Ketspaya.

– Πώς θα περιγράφατε τον Τιμόρ;

“Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος. Μη μετρητά Δεν είναι ούτε εκκινητής ούτε χειριστής. Με παθιασμένο ποδόσφαιρο, παίζει ποδόσφαιρο όλη την ημέρα. Για αυτόν, είναι σαν θρησκεία. Είναι σπάνιος ως εικόνα. Είναι ευαίσθητος, γι ‘αυτό αντιδρά μερικές φορές. Λένε ότι κατάρα τους παίκτες. Επιτρέψτε μου να πω κάτι για να σας κάνει να γελάσετε. Ήρθε εδώ πριν από λίγες μέρες և Του είπα ότι ήμασταν η μόνη ομάδα που έπαιζε με τους οπαδούς. «Αλλά πού τα βρήκες;» Μου είπε. Μετά τις ψήφους σας, μίλησε στο βήμα (γέλια). Μου λέει. Ακούω ότι οι άνθρωποι με κατηγορούν ότι φωνάζω, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω γιατί φωνάζω. Είμαι προπονητής, όταν βλέπω έναν παίκτη που είναι αόρατο, το άλλο άτομο στο γήπεδο μπορεί να μην έχει την ελευθερία σκέψης που έχω στον πάγκο, θα του πω να δώσει ή να μην δώσει την μπάλα. Εάν κάνει λάθη, θα το πω καλά; Και ένα ακόμη πράγμα που μου είπε. Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί οι παίκτες έρχονται στην Κύπρο επειδή τους αρέσουν οι παραλίες; Είναι για τα χρήματα. Αν βρήκαν περισσότερα, θα πήγαιναν αλλού. Ο χαμηλότερος αμειβόμενος παίκτης που παίζει για μια ομάδα που κερδίζει τίτλο λαμβάνει μηνιαίο μισθό επιπλέον αυτού που λαμβάνει ένας Κύπριος υπάλληλος ετησίως. Έφερα παίκτες που προτίμησα να φέρω για να παίξω ποδόσφαιρο, know Ξέρω τι μπορούν να δώσουν όλοι. Εάν μπορεί να δώσει επτά, δώστε επτά κιλά. Δεν πρέπει να χλευάζει κανέναν. “

– Τι είναι το Timur για την Ανόρθωση;

“Λοταρία και ευλογία. Δεν ζητάει πολλά από την ομάδα του. Δεν είναι ιδιότροπος, έχει κάποια παράξενη. Αφήστε τον να μείνει. “Νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να φύγει μόνος του παρά να απολυθεί.”

– Γιατί το λες αυτό?

“Ο Τιμόρ θέλει να είναι ο πρώτος. “Αν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο με δικό του σφάλμα, θα είναι δύσκολο για αυτόν να μείνει.”

– Πώς προέκυψε η σχέση σου με τον Τιμόρ; Είστε οι καλύτεροι άντρες, βαπτίσατε την κόρη του.

Όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ανόρθωση ως παίκτης, ζούσε δίπλα στο σπίτι μου με τον Obiku. Ήμουν σαν τον πατέρα τους. “

– Τι πιστεύετε για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικά;

“Το ποδόσφαιρό μας έχει ανέβει. Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν πολεμούν. Δεν είναι δυνατόν: Αν με ρωτήσετε, η μισή ομάδα πρέπει να είναι Κύπριος. Οι Κύπριοι είναι διαφορετικοί σε όλα. Μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο;

– Θα το άλλαζες;

“Θα έκανα υποχρεωτική τη συμμετοχή πέντε Κυπρίων στα έντεκα. Υπάρχουν ταλέντα στις ακαδημίες. Αλλά φτάνουν στην ηλικία των 18 ετών, πηγαίνουν στο στρατό χωρίς να λένε ότι είναι κακό να υπηρετείς τη χώρα σου, αλλά τότε η ομάδα που προετοιμάζει το πρωτάθλημα προτιμά να εκπαιδεύσει κάποιον έτοιμο. Φέρνουμε όλους αυτούς τους καλοπληρωμένους αλλοδαπούς, αλλά είναι όλοι καλύτεροι από εμάς; “Υπάρχει ένας ξένος στην Κύπρο σήμερα που είναι καλύτερος από τον Νικολάι;”

Αντρέας Βεντούρης

Source