Επιχειρηματικό δυναμικό για 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο διάδρομο Indo – EU biz

Η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, στον κόσμο, από την άποψη της αγοραστικής δύναμης. Η χώρα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία, με ετήσιους ρυθμούς αύξησης του ΑΕγχΠ περίπου 7%, και πρόκειται να φτάσει το 7,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Το 2017, η ΕΕ ήταν ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Ινδίας, ενώ η Ινδία ήταν ο 10ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ. Για τις χώρες της Ινδίας και της Ευρώπης, θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες εάν και οι 27 χώρες ενταχθούν στην Ινδία ελεύθερο εμπόριο για να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη. Αυτό θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ενιαίες αγορές – 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε δαπάνες και επενδύσεις – προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες και για τους δύο εμπορικούς εταίρους.

Η Ινδία θα γίνει η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Κίνα την επόμενη δεκαετία. Είναι ήδη η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Το 50% όλων των Ινδών είναι κάτω των 25 ετών. Αυτό το δημογραφικό μέρισμα θα μπορούσε να προσθέσει περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες ετησίως στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ινδίας τις επόμενες δύο δεκαετίες. Το 67% του πληθυσμού ζει σε αγροτικές περιοχές, αλλά το προβλεπόμενο ποσοστό αστικοποίησης αναμένεται να διπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία.

Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές μπροστά. Ακόμη και για μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Ινδία που διαθέτει μια εκτεταμένη εγχώρια αγορά, η υψηλή ανάπτυξη μπορεί να διατηρηθεί μόνο με εστίαση στην πολιτική που προσανατολίζεται στις εξαγωγές. Η κυβέρνηση έκανε τεράστια βήματα στη διευκόλυνση ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω της ελευθέρωσης των άμεσων ξένων επενδύσεων, επικύρωσης της συμφωνίας διευκόλυνσης του εμπορίου του ΠΟΕ και άλλων παρόμοιων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες βελτίωσαν την ένταξη της Ινδίας στην παγκόσμια οικονομία. Για την περαιτέρω ενίσχυση της ετοιμότητας των εξαγωγών της Ινδίας για την κάλυψη των αναγκών της παγκόσμιας οικονομίας μετά το COVID, ο δείκτης ετοιμότητας εξαγωγής (EPI) 2020 εξετάζει το οικοσύστημα εξαγωγής των ινδικών κρατών και των συνδικάτων.

Γιατί οι σχέσεις με την Ινδία είναι σημαντικές για την ΕΕ;

Η Ινδία ενδιαφέρει όλα τα έθνη στον κόσμο:

Πληθυσμός 1,38 δισεκατομμυρίων. Με την Ινδία να έχει πάνω από το 50% του πληθυσμού της κάτω των 25 ετών και πάνω από το 65% κάτω των 35 ετών, η Ινδία έχει το μεγαλύτερο νεαρό εργατικό δυναμικό στον κόσμο.

Η Ινδία είναι έτοιμη να γίνει τρίτη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά

Σημαντικός παίκτης στο Security & Counter – Terrorism

Ποσοστό ανάπτυξης;

Ο Δημοκρατικός τους κρατά πίσω σε διάφορα μέτωπα.

Βελτιωμένη υποστήριξη από την κυβέρνηση σε ξένους επενδυτές ·

Πολιτισμικά διαφορετική.

Ινδο – ΕΕ Σχέση – Ενημερωτικό δελτίο

Η Ινδία είναι ο 10ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ.

Το διμερές εμπόριο αγαθών Ινδίας-ΕΕ ανήλθε σε 80 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 11,1% του συνολικού ινδικού εμπορίου.

Η ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για ινδικές εξαγωγές (άνω του 14% του συνόλου) ·

Το εμπόριο αγαθών μεταξύ ΕΕ και Ινδίας αυξήθηκε κατά 72% την τελευταία δεκαετία.

Το εμπόριο υπηρεσιών μεταξύ ΕΕ και Ινδίας αυξήθηκε ραγδαία από 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 σε 29,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018.

Το μερίδιο της ΕΕ στις ξένες επενδύσεις εισέρχεται στην Ινδία υπερδιπλασιαστεί από 8% σε 18% την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας την ΕΕ τον πρώτο ξένο επενδυτή στην Ινδία.

Τα αθροιστικά αποθέματα άμεσων ξένων επενδύσεων της ΕΕ στην Ινδία ανήλθαν σε 88,486 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019.

Περίπου 6.000 ευρωπαϊκές εταιρείες είναι παρούσες στην Ινδία, παρέχοντας άμεσα 1,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και έμμεσα 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Ινδικές εταιρείες επένδυσαν πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη από το 2000.

Going – Στατιστικές εξαγωγών και εισαγωγών ΕΕ

Η θέση της Ινδίας μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της ΕΕ το 2019-2020. Οι τέσσερις μεγαλύτεροι εταίροι εξαγωγών της ΕΕ ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (18%), το Ηνωμένο Βασίλειο (15%), η Κίνα (9%) και η Ελβετία ( 7%). Οι τέσσερις μεγαλύτεροι εταίροι εισαγωγών της ΕΕ ήταν η Κίνα (19%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (12%), το Ηνωμένο Βασίλειο (10%) και η Ρωσία (7%). Η παρακάτω εικόνα έχει μερικές περισσότερες λεπτομέρειες. Δείχνει ότι η Ινδία (45,67 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,8%) ήταν ο ενδέκατος μεγαλύτερος εταίρος εξαγωγών της ΕΕ, μεταξύ του Καναδά (38,3 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,8%) και του Μεξικού (37,6 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,8%). Στις εισαγωγές, η Ινδία (43,99 δισεκατομμύρια ευρώ, 2,0%) ήταν ο δέκατος μεγαλύτερος εταίρος της ΕΕ, μεταξύ της Νότιας Κορέας (47,4 δισεκατομμύρια ευρώ, 2,5%) και του Βιετνάμ (34,4 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,8%).

Εισροή μετοχών FDI

Τα αποθέματα άμεσων ξένων επενδύσεων της ΕΕ στην Ινδία συνολικά ανήλθαν σε 88,486 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ιανουάριο του 2000 έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Κοινή χρήση γνώσης

Η ανταλλαγή γνώσεων είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Ο καιρός της βιομηχανικής εποχής, με τις «θαμπές αγορές» του, τελείωσε. Λόγω της αύξησης των παγκόσμιων αγορών υψηλού ανταγωνισμού, οι οργανισμοί πρέπει να ανταποκριθούν ταχύτερα. Να είστε πιο καινοτόμοι. Να είστε σε θέση να επιλύσετε πιο περίπλοκα προβλήματα. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας υψηλής δυναμικής αξίας και πιο ευαίσθητων οργανισμών. Σε ένα μεταβαλλόμενο διμερές και παγκόσμιο πλαίσιο, η Ινδία και η ΕΕ δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξαγωγή πιο στρατηγικής αξίας από τη συνεργασία τους. Στην πρόσφατα εγκριθείσα στρατηγική της για την Ινδία, η ΕΕ συνιστά τη διαπραγμάτευση μιας ευρύτερης Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την προώθηση του βιώσιμου εκσυγχρονισμού, την ενοποίηση της παγκόσμιας τάξης βάσει κανόνων και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων από κοινού. Η Ινδία, επίσης, έχει γίνει πιο ανοιχτή στη δημιουργία νέων τύπων παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων – συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαίων εταίρων – σε σχετικά θέματα αειφόρου ανάπτυξης. Η Διεθνής Ηλιακή Συμμαχία, που ξεκίνησε από την Ινδία και τη Γαλλία, απεικονίζει αυτήν την πτυχή της παγκόσμιας εμπλοκής της Ινδίας. Αυτό το πλαίσιο παρέχει την ευκαιρία να προωθηθεί η συνεργασία Ινδίας-ΕΕ στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.

Η Ινδία και η ΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εφαρμογή της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030, να αναζωογονήσουν τον αναπτυξιακό διάλογο ΕΕ-Ινδίας και να δημιουργήσουν συνέργειες στην αντίστοιχη συνεργασία τους με άλλες χώρες. Με βάση τις νέες εταιρικές σχέσεις που αφορούν συγκεκριμένα θέματα για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, την αστικοποίηση, το νερό και την αποδοτικότητα των πόρων, η Ινδία και η ΕΕ συμμετέχουν σε μια διαδικασία μετασχηματισμού της σχέσης τους ως αναπτυξιακών εταίρων. Αυτός ο μετασχηματισμός έρχεται με μια ευρύτερη προοπτική, που εξελίσσεται γύρω από τις κοινές φιλοδοξίες που εκφράζονται στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) και υπερβαίνει κατά πολύ την αναπτυξιακή συνεργασία υπό στενή έννοια.

Προκλήσεις

Η Ινδία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις για να ξεκλειδώσει τις οικονομικές και δημογραφικές της δυνατότητες, ιδίως υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του τρόπου ζωής των ανθρώπων. κατασκευή κατάλληλης υποδομής και συνδεσιμότητας · εξασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση και την υγεία σε ολόκληρη τη χώρα · και να αντιμετωπίσουμε την αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα. Με το 93% του εργατικού δυναμικού στην άτυπη οικονομία, ακόμη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι μια άλλη πρόκληση, δεδομένου ότι τα 12 εκατομμύρια άτομα εκτιμάται ότι εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό κάθε χρόνο.

Η Ινδία είναι σήμερα η 4η μεγαλύτερη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, αν και αντιπροσωπεύει μόνο το ένα δέκατο των κατά κεφαλήν εκπομπών CO2 των ΗΠΑ. Οι ενεργειακές του ανάγκες θα υπερδιπλασιαστούν τα επόμενα 20 χρόνια. Η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε κλιματικές αλλαγές και ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως κύματα θερμότητας, ξηρασία και πλημμύρες. Αυτό επιδεινώνει τις αναπτυξιακές προκλήσεις και επηρεάζει δυσανάλογα τις φτωχές και ευάλωτες ομάδες. Οι επιπτώσεις της οικονομικής και δημογραφικής ανάπτυξης στο περιβάλλον είναι υψηλές. Ιδιαίτερες προκλήσεις περιλαμβάνουν την εξάντληση των πόρων, ιδίως τη λειψυδρία, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Η Ινδία εκσυγχρονίζεται και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους: να μειώσει τη φτώχεια και να διαδώσει τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης. απάντηση στις ανάγκες της φιλοδοξίας της μεσαίας τάξης · ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας και της παραγωγικότητας μέσω εσωτερικών και ξένων επενδύσεων και μεταφοράς τεχνολογιών · επίτευξη βιώσιμης αστικοποίησης · εκσυγχρονισμός της γεωργίας · ψηφιοποίηση της οικονομίας · βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων και της αποδοτικότητας των πόρων · ανάπτυξη εξειδικευμένων ανθρώπινων πόρων · και καλλιεργούν την καινοτομία και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η Ινδία κατέχει μια σημαντική θέση σε έναν σύνθετο γεωστρατηγικό χώρο. Βρίσκεται στο κέντρο των βασικών εμπορικών οδών Ευρώπης-Ασίας και ως παράγοντας σταθερότητας σε μια πολύπλοκη περιοχή, η διπλωματική στάση και η ασφάλεια της Ινδίας προς τους γείτονές της και τις μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις έχουν σημαντικές συνέπειες για την ΕΕ. Οι παραδοσιακές σχέσεις της Ινδίας με τις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελούν επίσης μια πιθανή πηγή δύναμης για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Ευημερία μέσω βιώσιμου εκσυγχρονισμού

Η ενισχυμένη εταιρική σχέση ΕΕ-Ινδίας για τον αειφόρο εκσυγχρονισμό θα πρέπει να συμβάλει στην εμβάθυνση των υφιστάμενων σχέσεων και να ενισχύσει τις επενδύσεις και το εμπόριο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει την ανοδική πορεία της Ινδίας · την έρευνα και την τεχνολογική της ανάπτυξη · αποδοτικότητα των πόρων και πράσινη ανάπτυξη, επέκταση της φορολογικής βάσης · και προώθηση της επιχειρηματικότητας. Οι εσωτερικές πολιτικές και προτεραιότητες της Ινδίας θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη διεθνή δράση για την αλλαγή του κλίματος. παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια · αποδοτικότητα πόρων · Εφαρμογή της ατζέντας 2030; περιβαλλοντικές προκλήσεις · μείωση του κινδύνου καταστροφών · διακυβέρνηση των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης αλιείας και της γαλάζιας οικονομίας · και την προστασία των κοινών αγαθών παγκοσμίως. Η ΕΕ πρέπει να προβάλει τη δυναμική διμερή συνεργασία της για τον εκσυγχρονισμό στην παγκόσμια σκηνή, εμπλέκοντας έτσι πιο ενεργά με την Ινδία σε αυτά τα θέματα για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική παγκόσμια προσέγγιση:

α) Εδραίωση της εταιρικής σχέσης εκσυγχρονισμού ·

β) Στενότερος συντονισμός στις παγκόσμιες προκλήσεις ·

γ) Αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δυναμικού της εμπορικής και επενδυτικής σχέσης ·

δ) Επένδυση σε ταλέντο και καινοτομία

Ασφάλεια και σταθερότητα μέσω της παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες

Τόσο η ΕΕ όσο και η Ινδία προσπαθούν για μια ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και βασιζόμενη σε κανόνες παγκόσμια διακυβέρνηση, με επίκεντρο την πολυμέρεια, με τον ΟΗΕ να είναι ο πυρήνας του. Η ΕΕ υποστηρίζει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της Ινδίας στην παγκόσμια διακυβέρνηση και έχει έντονο ενδιαφέρον για την οικοδόμηση μιας σταθερής εταιρικής σχέσης για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία. Υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο βελτίωσης του συντονισμού με την Ινδία στα πολυμερή και περιφερειακά φόρουμ. Η καλύτερη κατανόηση των θέσεων του άλλου είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό σημαντικών κοινών ενδιαφερόντων που θα ωφελούσαν μια κοινή προσέγγιση. Η ΕΕ πρέπει να επιδιώξει να συνεχίσει να εμπλέκει την Ινδία σε συγκεκριμένα ζητήματα, από μια σκοπιά προσανατολισμένη στα αποτελέσματα:

α) Προώθηση της αποτελεσματικής πολυμέρειας ·

β) Με βάση κοινές αξίες ·

γ) Ενίσχυση της συνεργασίας για την εξωτερική πολιτική – από κοινές αξίες έως κοινή δράση ·

δ) Ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Η σχέση Ινδίας και ΕΕ δεσμεύεται από μακρά ιστορία. Η Ινδία κατέχει τη θέση να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Οι πιθανές διμερείς συμφωνίες και οδοί ανάπτυξης θα ωθήσουν το εμπόριο μεταξύ Ινδίας και ΕΕ σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το προσεχές έτος. Με την περαιτέρω ελευθέρωση της πολιτικής ΑΞΕ σε διαφορετικά τμήματα και την έλευση του GST το επόμενο έτος, οι ΑΞΕ από την ΕΕ αναμένεται να αγγίξουν μια νέα πορεία ανάπτυξης. Αναμφίβολα, η συνεργασία των χωρών της Ινδίας και της ΕΕ στον τομέα των επενδύσεων και των επιχειρήσεων μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τόσο το επιχειρηματικό οικοσύστημα του εταίρου. Και οι δύο επιχειρηματικοί εταίροι πρέπει να συναντώνται συνεχώς και να συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον μετριασμό των διμερών εμπορικών ζητημάτων, των αμυντικών δεσμών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανταλλαγής γνώσεων και άλλων ζωτικών τομέων. Στο μέλλον, οι προοπτικές ανάπτυξης για το εμπόριο και την ανάπτυξη μεταξύ της Ινδίας και των χωρών της ΕΕ είναι πολύ ελπιδοφόρες και βιώσιμες, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

Η HE Lena Deros (Πρεσβευτής του URGC at Large) και ο Sir Chrysostomos Vassili, σε συνεργασία και συνεργασία με τον Dr. P. Sekhar εστιάζουν σε μια ινδοελληνική συνεργασία, προσελκύοντας τις βιομηχανίες της Ινδίας να συγχωνευθούν με ελληνικές βιομηχανίες, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μπορέσει η ινδική βιομηχανία να συνάψει συνεργασία και συνεργασίες με ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, μέσω των οποίων μπορούν να μοιράζονται και να βελτιώνουν προϊόντα, μεταποιητικές και παγκόσμιες αγορές μέσω μιας ευρωπαϊκής βάσης.

Οι ινδικές βιομηχανίες ενδιαφέρονται να επικεντρώσουν τις επενδύσεις και τη βάση τους στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι φιλική προς τους επενδυτές, προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις με ευνοϊκά φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη και με πρόσβαση σε ένα δίκτυο συνθηκών διπλού φόρου.

Στο μέτωπο των ανθρώπων, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος είναι πολυπολιτισμικές κοινωνίες, προσφέροντας πολύγλωσσο, ευέλικτο και πολύ μορφωμένο εργατικό δυναμικό, με το υψηλότερο ποσοστό πανεπιστημιακών αποφοίτων κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, καθώς αυτές οι πολυεθνικές μπορούν να βασίζονται σε υψηλής εξειδίκευσης επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών και εργατικό δυναμικό. Εξαιρετική υποδομή με καλές ρίζες μεταφοράς σε όλη την ΕΕ, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, η οποία επιτρέπει την αποστολή εμπορευμάτων παγκοσμίως.

Ινδικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο τους επιτρέπουν να έχουν ένα μόνιμο ίδρυμα και να εδραιώνουν στην Ευρώπη, με πρόσβαση σε τρεις ηπείρους από μια ευρωπαϊκή βάση κατασκευής και συντήρησης.

Η ινδοελληνική συνεργασία είναι μια συνεργασία που θα αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο η Ινδία ενισχύει τις αγορές της στην Ευρώπη και από την Ευρώπη παγκοσμίως.

Source