Ερευνες. Η DISY ανησυχεί, το ΑΚΕΛ ανησυχεί, το DIKO είναι αισιόδοξο

Ερωτήσεις που έγιναν σε συναντήσεις… Πώς σχηματίζεται η εικόνα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Καμία, όχι δύο, αλλά τέσσερις διεξήχθησαν έρευνες τις τελευταίες ημέρες του 2020. Μία συνδρομή εκ μέρους των τριών μερών. Τα αποτελέσματά τους οδήγησαν σε διαδοχικές συναντήσεις σε τουλάχιστον τρία μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με αυτόν Κύπρος Φορές:, τα αποτελέσματα των τεσσάρων μετρήσεων συμπίπτουν βασικά. Το ζήτημα της πολιτογράφησης φαίνεται να είναι καταλύτης που έχει αποφασιστική επίδραση στην τάση της κοινωνίας հասարակ να διαμορφώνει την επιλογή. Περισσότερο από το 80% πιστεύει ότι πρόκειται για σκάνδαλο, և τα αρχεία θα πρέπει να μεταφερθούν στο γραφείο ελέγχου, ενώ το 70% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν παραδίδει αυτές τις υποθέσεις επειδή θέλει να καλύψει τις ευθύνες της. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον χειρισμό της επιδημίας από την κυβέρνηση και η εικόνα είναι πλέον σαφώς αρνητική.

Αυτές οι αντιλήψεις έχουν οδηγήσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, σημειώνοντας ότι δεν θα πάνε στις κάλπες τον Μάιο, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να εκτιμούν ότι θα έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα στην αποχή. Η αποχή, στην πραγματικότητα, προέρχεται από ψηφοφόρους του DISY և AKEL, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, με απώλειες στο DIKO, στους περιβαλλοντολόγους, στο ELAM և DIPA. Οι κινήσεις προς άλλα πάρτι στο ΑΚΕΛ είναι μικρές, αλλά υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων.

ΔΗΣΥ. Cl low clustering

Όλα αυτά οδηγούν σε πολύ χαμηλή συμμετοχή του DISY (περίπου 60%), το οποίο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον Pindaru. Ο Αβέρωφ Νεοφίτου επιλέγει να μείνει μακριά από την κυβέρνηση για να μην βλάψει το κόμμα. από κυβερνητικές εκλογές. Έτσι, η πρόσφατη δήλωση στη συνέντευξη ότι το DISY δεν ισορροπεί. Μια δήλωση που ενοχλούσε τον πρόεδρο και τα σκληρά σχόλια των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Το προσωπικό του ΔΗΣΥ ξέρει ότι δεν είναι όλα εύκολα, προετοιμάζει αντεπίθεση εναντίον των ψηφοφόρων του κόμματος. Το ερώτημα είναι, μπορούν να το κάνουν αυτό;

ԱԿԵԼ. Τα οφέλη δεν αποκομίζονται

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ΑΚΕΛ βρήκε ικανοποίηση με τα χαμηλά επιτόκια του ΔΗΣΥ – μια αρνητική αντίληψη του κοινού για την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα το προσωπικό του κόμματος ανησυχεί ότι οποιαδήποτε απώλεια στο ΔΗΣΥ δεν σημαίνει οφέλη από το ΑΚΕΛ. Οι προσπάθειες του ΑΚΕΛ θα διπλασιαστούν πριν από τις εκλογές. Από τη μία πλευρά, να αυξήσει τη συμμετοχή του, που απέχει πολύ από τα πολύ υψηλά ποσοστά του παρελθόντος, και από την άλλη πλευρά, να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Η Agatha φαίνεται να είναι η συμμετοχή του πρώην βουλευτή στο σκάνδαλο πολιτογράφησης, γεγονός που εμποδίζει το ΑΚΕΛ να επωφεληθεί από τη δημόσια στάση κατά της διαφθοράς.

DIKO – Μέτρια αισιοδοξία

Αντίθετα, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στο DIKO έφεραν χαμόγελα και συγκράτησαν την αισιοδοξία. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αισθάνεται δικαιολογημένος στην απόφασή του να κάνει την καταπολέμηση της διαφθοράς «σημαία» του κόμματος, καθώς οι εμπειρογνώμονες του DIKO βλέπουν στις μετρήσεις τις περισσότερες ροές της ενοποίησης δεδομένων DIKO և DISY և ΑΚΕΛ. Στις τηλεδιασκέψεις αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ίδια γραμμή, αλλά και να διατυπωθεί μια σειρά ειδικών θετικών προσφορών δημόσιας υποστήριξης. Σημειώνουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το DIKO το γεγονός ότι το κόμμα έχει μεγάλο ποσοστό μη ψηφοφόρων το 2016, το οποίο, κατά τη γνώμη τους, οφείλεται στη στάση τους απέναντι στην εμπλοκή και τη διαφθορά.

Η εικόνα των υπόλοιπων

Για τους περιβαλλοντολόγους, η εικόνα των δημοσκοπήσεων είναι θετική, σταθερή για το ELAM, ενώ η ΕΔΕΚ κινείται με χαμηλά ποσοστά και όλα τα άλλα κόμματα έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά. Απομένει, φυσικά, να δούμε πώς εξελίσσονται αυτές οι τάσεις

Source