Ερντογάν. Η τουρκική οικονομία θα σπάσει το τρίγωνό της … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το “κακό τρίγωνο” των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και την απασχόληση.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και την οικονομία, οι οποίες θα οδηγούσαν στην πιθανή απελευθέρωση πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του κ. Ερντογάν για τις δικαστικές αποφάσεις και την κριτική της κυβέρνησής του προκάλεσαν σκεπτικισμό σχετικά με την υπόσχεσή του.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία εφαρμόζει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις όχι επειδή “κάποιος την ανάγκασε να το κάνει, αλλά επειδή το άξιζε ο λαός μας”, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για την προσαγωγή των μεταρρυθμίσεων στο τουρκικό κοινοβούλιο θα κινηθεί γρήγορα. ,

“Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των οικονομικών επιθέσεων και των επιδημιών το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Ερντογάν. և σπάστε τα επιτόκια, τον πληθωρισμό և συναλλαγματικές ισοτιμίες, το κακό τρίγωνο. “

Τέλος, ο κ. Ερντογάν περιέγραψε τα επιτόκια ως «τη μητέρα όλων των κακών» και είπε ότι πιστεύει ότι τα υψηλά επιτόκια προκάλεσαν πληθωρισμό, σε αντίθεση με τη θεωρία της νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: KYPE

Source