Ετυμηγορία για την κατηγορία “Χαντμαν” του Καντίρ Σέκερ

Ο Kadir Şeker, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο του Özgür Duran στη φιλονικία ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τον Ayşe Dırla, ο οποίος εκτέθηκε σε βία στο δρόμο στην Konya, συνελήφθη.

Η μητέρα του Özgür Duran Mübeyyen Güner Dalkılıç και ο αδερφός του Niyazi Remzi Duran, ο οποίος πέθανε στο περιστατικό όπου ο Şeker ήταν κατηγορούμενος, είχε επίσης υποβάλει αίτηση στο εισαγγελέα, λέγοντας «Πρόκειται για προγραμματισμένη δολοφονία». Η οικογένεια είχε παραπονεθεί για 8 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ayşe Dırla, του εραστή της Murat Hanlı, του πρώην συζύγου της και της αδελφής της Figen Dırla.

Υποστηρίζοντας ότι ο Şeker ήταν δανεισμένος, ο Dalkılıç έδειξε ορισμένα μηνύματα Instagram με αποδεικτικό το όνομα του Kadir.

Σύμφωνα με την έκθεση του Musa Kesler από το Hürriyet, κατά την έρευνα που ξεκίνησε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Konya, έγινε κατανοητό ότι τα μηνύματα Instagram ήταν πλαστά. Σύμφωνα με τα μηνύματα που δόθηκαν στον εισαγγελέα με την αναφορά, από έναν λογαριασμό Instagram που ονομάζεται «demirelozcanan» σε έναν λογαριασμό που ονομάζεται «adarcananyazcan», «ο Murat έχει εγκατασταθεί στο πάρκο, να ενημερωθείτε. Να είστε προσεκτικοί ότι πρόκειται να έρθει, μην το αφήσετε να σας δει »εστάλησαν μηνύματα. Το μήνυμα “Εντάξει, τριαντάφυλλο” ήρθε σε απάντηση.

Τα μηνύματα ετοιμάστηκαν από τον φίλο του Özgür, τον Yusuf Özten, ο οποίος πέθανε. Ο στόχος του ήταν να πάρει χρήματα από την οικογένεια του Özgür λέγοντας «Έχω πληροφορίες για τη δολοφονία». Ο Yusuf Özten, ο οποίος κάλεσε τη μητέρα και τον δικηγόρο του Duran, είπε ότι η αλληλογραφία έγινε μεταξύ της Ayşe Dırla και του εραστή της Murat Hanlı, και ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Özgür. Είπε ότι το πρόσωπο που ονομάζεται «Kadir» στα μηνύματα ήταν επίσης Kadir Şeker. Ζήτησε επίσης ότι ο Özgür του χρωστάει 5.000 λίρες και ότι πληρώνουν αυτά τα χρήματα. Ζήτησε επίσης χρήματα για να μεταφέρει τις πληροφορίες που είχε.

Μιλώντας, ο Yusuf Özten είπε, “Ο Özgür είναι ο παλιός μου φίλος, πήγα στη φυλακή για ναρκωτικά. Όταν βγήκα, έμαθα ότι ο Özgür σκοτώθηκε.” Ο Özten ισχυρίστηκε ότι ο Özgür Duran καθοδηγείται από έναν άλλο φίλο που ονομάζεται Ali και είπε, “Έχω 5 χιλιάδες λίρες από τη μητέρα του Özgür, κάντε ό, τι λέω, μην παρεμβαίνετε στα υπόλοιπα.” Η Özten είπε ότι τα μηνύματά της στο Instagram προήλθαν επίσης από την Ali. Ο Özten είπε: «Η μητέρα του Özgür μου έστειλε χρήματα για να πάω στην Αττάλεια. Δεν πήγα. Άρχισε να απειλεί. Έκανα αίτηση στο CIMER. Η οικογένεια του Özgür μου πρόσφερε να γίνω ψεύτικος μάρτυρας », είπε.

Η εισαγγελία υπογράμμισε ότι τα μηνύματα Instagram ήταν πλαστά και δεν έδωσαν συνέχεια. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για έρευνα για την υποκίνηση του Kadir Şker.

.Source