Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος που αναζητά αστροναύτες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ξεκίνησε τη διαδικασία εύρεσης νέων ανθρώπων για να πετάξει σε διαστημικές αποστολές για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Θα εισαγάγει επίσης νέες αλλαγές που θα κάνουν τους επιλεγμένους αστροναύτες πιο διαφορετικούς από ό, τι στο παρελθόν.

Οι αιτήσεις ανοίγουν στα τέλη Μαρτίου, αλλά η ESA θα πραγματοποιήσει μια σειρά καμπανιών για να ενθαρρύνει τις εφαρμογές.

Η διαστημική υπηρεσία είπε ότι ενθαρρύνει έντονα τις γυναίκες να υποβάλουν αίτηση για μια υψηλότερη ομάδα εκπροσώπησης των αστροναυτών.

“Για να προχωρήσουμε περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φαινόμαστε ευρύτεροι από ποτέ”, δήλωσε ο Jan Wörner, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Η ESA θα διεξάγει τώρα μια σειρά εκστρατειών που στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές προέρχονται από μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ομάδα.

«Η εκπροσώπηση όλων των τμημάτων της κοινωνίας μας είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο David Parker, Διευθυντής της ESA Manned and Robotics Discovery.

Στο ESA, η ποικιλομορφία πρέπει να αφορά όχι μόνο την προέλευση, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά και ίσως τις σωματικές τους αναπηρίες. Εκτός από την πρόσληψη αστροναυτών για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο, ξεκινάω το Paraastronaut Feasibility Project, μια καινοτομία που έχει έρθει η ώρα.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η ESA θα πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις τύπου και θα συζητήσει τη διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν υπάρχοντες αστροναύτες όπως ο Tim Peake, καθώς και αξιωματούχοι του διαστημικού γραφείου.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για 8 εβδομάδες και μπορούν να υποβληθούν στη σελίδα καριέρας του ιστότοπου του πρακτορείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής 6 σταδίων, η οποία έχει στόχο να ολοκληρωθεί με μια νέα ομάδα αστροναυτών τον Οκτώβριο του 2022.

.Source