Εφημερίδα Çanakkale Gündem – Το όραμα της Atatürk για την αεροπορία

Σήμερα, το όνομά μας έχει αρχίσει να αναφέρεται συχνά στον τομέα της στρατιωτικής αεροπορίας στον κόσμο. Αν και ο Καραμπάχ δεν απελευθερώθηκε από την αρμενική κατοχή, οι συνεισφορές της τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας αντηχούσαν στον κόσμο. Ο Atatürk, ιδρυτής της Δημοκρατίας μας, είχε προβλέψει το μέλλον σε κάθε τομέα και καθοδήγησε τους θεσμούς και τους νόμους της νέας δημοκρατίας σύμφωνα με αυτόν. Αν και η αεροπορία είναι ένας νέος τομέας που αναπτύσσεται στον κόσμο, ήταν μια τεχνολογία που ήταν ο στόχος της Atatürk. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, με τις προσπάθειες των αξιωματικών της αεροπορίας και των μηχανικών, 3-4 αεροσκάφη επισκευάστηκαν και πέταξαν, και ήταν χρήσιμα στον πόλεμο με αποστολές αναγνώρισης. Καθώς η νέα δημοκρατία βρισκόταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση οικονομικά, ανέλαβε επίσης τα χρέη της παλιάς διοίκησης, η οποία δεν είχε βιομηχανική υποδομή, στον κόσμο.

Η Τουρκική Εταιρεία Αεροσκαφών (THK) ιδρύθηκε το 1925 για τη συλλογή ενισχύσεων για την αεροπορία και για την παροχή πόρων για την αεροπορία. Μέσω αυτού του ιδρύματος, δόθηκε η αγορά νέων αεροσκαφών, η εκπαίδευση των χειριστών και η ίδρυση εργοστασίου αεροσκαφών. Ο Atatürk προσπαθούσε να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στην αεροπορία. «Το μέλλον είναι στους ουρανούς, γιατί τα έθνη που δεν προστατεύουν τον ουρανό τους δεν μπορούν ποτέ να είναι σίγουρα για το αύριο τους.Αυτός είπε. Αυτή η ανακάλυψη, η οποία ξεκίνησε όταν η τεχνολογία των αεροσκαφών ήταν ακόμα νέα, ήταν μια αρχή που μας έβαλε στο σημείο της παραγωγής τεχνολογίας και μεταξύ των κορυφαίων χωρών στον τομέα της αεροπορίας. ΑτατούρκΗ φτερωτή νεολαία είναι η μεγαλύτερη διαβεβαίωση για το μέλλον της χώρας. Εάν κάποια μέρα τα δυτικά πόδια αφήσουν τα ίχνη τους στη Σελήνη, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να εργάζεστε και να σημειώσετε πρόοδο για να βρείτε έναν Τούρκο ανάμεσά τους.Η προοπτική του, που ξέρει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η αεροπορία, είναι εντυπωσιακή.

Το 1926, ένα εργοστάσιο αεροσκαφών άνοιξε στο Καϊσέρι, σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία. 45 αεροσκάφη παρήχθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αγοράζοντας αεροσκάφη από διάφορες χώρες σύμφωνα με τις ανάγκες, γίναμε μια ισχυρή κατάσταση στην αεροπορική άμυνα εκείνες τις ημέρες. Κατά τη διάρκεια των τελετών της 10ης επετείου που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα στις 29 Οκτωβρίου 1933, 300 αεροσκάφη πέρασαν από τον αέρα. Το 1936, η Sabiha Gökçen εργαζόταν στην Πολεμική Αεροπορία ως η πρώτη γυναίκα μαχητής στον κόσμο. Δυστυχώς, η χώρα μας εξαρτάται από το εξωτερικό στην αεροπορία λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στο εργοστάσιο που ιδρύθηκε τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε τα δώρα του κράτους μας λαμβάνοντας τα μαθήματά του από τα στρατιωτικά εμπάργκο που εφαρμόστηκαν μετά την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου. Τώρα, μετά από πολλά χρόνια, η δική μας στρατιωτική βιομηχανία έχει αρχίσει να παράγει προϊόντα. Η ΤΑΙ έκανε τα πολεμικά αεροσκάφη F16 και ανέπτυξε το εθνικό ελικόπτερο μας. Η BAYKAR, μια ιδιωτική εταιρία, παράγει επιτυχημένα αεροσκάφη με τα εργοστάσιά της που κατασκευάζουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Οι στρατιωτικοί επιδρομείς του Αζερμπαϊτζάν που καταλήφθηκαν στην Τουρκία στην περιοχή Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα ανακτήθηκαν από τα στρατεύματα, υποστηριζόμενα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Η υπεροχή του αέρα ήταν αμέσως αισθητή στην επιτυχία. Δεδομένου ότι η καναδική κυβέρνηση παρήγαγε το σύστημα κάμερας που χρησιμοποιείται στα τουρκικά SİHAs, μας έδωσε αμέσως την κάρτα εμπάργκο. Και πάλι, η εθνική εταιρεία στρατιωτικής βιομηχανίας ASELSAN ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμες οι τεχνολογίες κάμερας που έχει αναπτύξει προηγουμένως. Η στρατιωτική βιομηχανία της χώρας μας γνωρίζει τα οφέλη της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για τη χώρα μας. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να παράγουμε κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών, εξακολουθούμε να μην θεωρούμε επαρκείς στην αεροπορική βιομηχανία. Ωστόσο, οι μηχανικοί της χώρας μας θα επιτύχουν σίγουρα επιτυχία σε αυτόν τον τομέα επίσης. Εάν το αεροπορικό όραμα των πρώτων ετών της Δημοκρατίας είχε σπάσει και συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια χωρίς την ευκολία αγοράς από το εξωτερικό, ίσως τώρα θα πετούσαμε με τα δικά μας πολιτικά αεροσκάφη. Ένας οραματιστής ηγέτης που ερεύνησε όπως ο Atatürk είχε δει το μέλλον στους ουρανούς. Οι νέοι που ο Atatürk ανέθεσε στη χώρα να αγκαλιάσει το αεροπορικό όραμα. Τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε μεταξύ των κορυφαίων κρατών του κόσμου σε αυτόν τον τομέα, με τις ευκαιρίες που δίνονται σε εργατικούς Τούρκους μηχανικούς.


Αυτά τα νέα δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, 10/04/2021, προβλήθηκαν 27 φορές

.Source