«Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη, υγεία και ελπίδα στη χώρα μας»

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης δημοσίευσε ένα μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

Στο μήνυμά του, ο Αναστασιάδης σημείωσε:

«Αγαπητοί πολίτες,

Λίγες ώρες αργότερα, αποχαιρετούμε έναν χρόνο σε μια εποχή ειρήνης που θα καταγραφεί ως ένα από τα πιο καταστροφικά χρόνια στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Η πανδημία του κορανοϊού, που ονομάζεται αόρατος εχθρός, προκάλεσε το θάνατο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, έπληξε το σύστημα υγείας των πιο ανεπτυγμένων χωρών στον τομέα της υγείας, πήρε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, στέρησε δισεκατομμύρια πολίτες ανθρώπινης ελευθερίας, εκατομμύρια επιχειρήσεις και υπαλλήλους σε πτώχευση και απώλειες θέσεων εργασίας. αφαίρεσε.

Ελπίζει ότι η διατήρηση του πρώτου κύματος θα τερματίσει τις δυσκολίες, δυστυχώς, δεν έγινε πραγματικότητα. Η δεύτερη, πιο μολυσματική εξάπλωση του ιού ανάγκασε τα κράτη να λάβουν αυστηρά μέτρα σχετικά με το γενικό κλείσιμο των πολιτών.

Αγαπητοί πολίτες,

Δεν ήταν δυνατόν η πανδημία να μην επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κύμα επιτυχώς λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων.

Σήμερα, παλεύουμε αυτόν τον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την πιο επιθετική φάση της πανδημίας, αποφεύγοντας τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, το σύστημα υγείας της χώρας, αλλά φυσικά δεν παραμελούμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τη διάσωση των χώρων εργασίας και την προστασία των ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, κατανοώ πλήρως την πλειοψηφία των πολιτών συνείδησης που υπόκεινται στις δυσκολίες που προκαλούνται από τα μέτρα.

Απόψε ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς θα είστε μόνοι, μακριά από τους γονείς, τα παιδιά ή τα εγγόνια σας και / ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Νιώθω τη δυσαρέσκειά σου εντελώς. Επειδή αντιμετωπίζω την ίδια δυσκολία.

Ταυτόχρονα, γνωρίζω ότι ως αποτέλεσμα των μέτρων, ορισμένα από αυτά έχουν μεγαλύτερο βάρος και θυσίες.

Γι ‘αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα.

Τις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και ευγνωμοσύνη στην πλειονότητα των συνειδητών πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Αισθάνομαι απολύτως απαραίτητο να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες στην πρώτη γραμμή από όλους μας. Όσοι αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να είναι μαζί μας όλοι. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους και είμαι ευγνώμων.

Ταυτόχρονα, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω την ανοχή και την κατανόησή σας ως το άτομο που οδηγεί και έχει την ευθύνη να λαμβάνει αποφάσεις. Ωστόσο, δυστυχώς, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Γνωρίζω ότι μήνες δυσκολίας προκαλούν υπομονή, δυσαρέσκεια και αδυναμία.

Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση που καταγράφηκε δεν επιτρέπει να μαλακώσει. Επειδή κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αυστηρότερα μέτρα που θα υιοθετήθηκαν από άλλες χώρες.

Επομένως, θα ήθελα να σας ζητήσω να μην υποβάλετε. Ο αγώνας όλης της ανθρωπότητας είναι ένας αγώνας για τη ζωή.

Θυμηθείτε τι ειπώθηκε σε δύσκολες στιγμές: Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι η στιγμή που είναι πιο κοντά στην αυγή.

Το λέω αυτό επειδή η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να ξεπεράσουμε αποτελεσματικά την πανδημία με την επιστήμη. Αυτό θα μας επιτρέψει να ξαναζήσουμε τον τρόπο ζωής που στερήσαμε.

Ωστόσο, το σημαντικό πράγμα μέχρι να φτάσουν εκεί είναι να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια ζωής ακολουθώντας τις προφυλάξεις.

Αγαπητοί πολίτες,

Η παρουσία μας δεν είναι μόνο αόρατος εχθρός, η στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας, οι απειλές και οι κίνδυνοι απειλούνται επίσης να εμφανίζονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Πέρα από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της πανδημίας, η ολοκληρωμένη διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Αυτός ο συμβιβασμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, πέρα ​​από τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ένας συμβιβασμός που θα διασφαλίσει πρώτα τη λειτουργικότητά του και επομένως τη βιωσιμότητα του κράτους, επιτρέποντας τη συνύπαρξη σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης, με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς εξάρτηση από τους ξένους.

Μετέφερα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στον νεοεκλεγέντα Τουρκοκύπριο ηγέτη, αποδεικνύοντας σαφώς την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική μου βούληση να συμμετάσχω σε έναν δημιουργικό νέο διάλογο στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που θα αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών βάσει των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ταυτόχρονα, θέλω να διασφαλίσω ότι δεν θα ξεχάσω ότι είναι οι Κύπριοι πολίτες στους οποίους είμαι υπόλογος που θα λάβει την τελική απόφαση για οποιαδήποτε συμφωνία.

Μια άλλη προτεραιότητα είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Παρά τις ιδεολογικές διαφορές που σεβόμαστε, είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν μαζί μας για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα ωφελήσουν την κοινωνία το νέο έτος.

Οι μεταρρυθμίσεις ασχολούνται με τα ακόλουθα θέματα, μεταξύ άλλων:

– Έγκριση εκκρεμών σχεδίων νόμων για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς.

– Δημόσια υπηρεσία.

– Τοπική κυβέρνηση.

– Σύστημα διανομής δικαιοσύνης.

– Η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

– Πλήρης μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

– Δημιουργία μιας αυτόνομης διοικητικής δομής για τον Πολιτισμό με τη δημιουργία της σχετικής Υπεύθυνης Γραμματείας.

– Αναδιοργάνωση, βελτίωση και ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους με τη δημιουργία της υποεκκριτικής κοινωνικής προφύλαξης.

Χρειαζόμαστε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, όπως το κράτος, η κυβέρνηση και η συνέλευση, στους πολίτες που μας επέλεξαν.

Αγαπητοί πολίτες,

Για άλλη μια φορά θέλω να μεταφέρω τα βαθύτερα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού μου σε όλους εσάς. Εύχομαι στο νέο έτος να φέρει ειρήνη, υγεία και ελπίδα σε όλους για ένα ασφαλές μέλλον.

Ευτυχισμένο το νέο έτος.”

Η φωνή του νησιού

Source