Ζητάει εξηγήσεις և στέλνει τον αριθμό Gioliti … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται σε σχέση με το ένταλμα αναζήτησης του λογαριασμού Parody για το σπίτι της γυναίκας, το ΑΚΕΛ ζήτησε διευκρινίσεις από την Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλι Ολ Όλιτ. Στη δήλωση, το κόμμα κάλεσε την κα Ol Olit να διευκρινίσει εάν είχε εκδώσει εντολή έρευνας, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να την ενημερώσει για το πού είχε λάβει την εντολή.

“Η Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει στην κα Olit εάν διέταξε την αναζήτηση σπιτιού πολίτη και κατάσχεσε έναν υπολογιστή για να βρει τον ιδιοκτήτη ενός σατιρικού λογαριασμού στο Twitter. “Ως πολιτικός επικεφαλής της αστυνομίας, πρέπει να εξηγήσει ποιος διέταξε την αστυνομία να ενεργήσει με πολύ σθένος και ύποπτη νομιμότητα.”

Συνεχίζοντας το ΑΚΕΛ, τόνισε ότι «η αλλεργία του κυβερνώντος κόμματος είναι γνωστή από την κριτική, ακόμη και από τη σάτιρα. Αλλά η κυβέρνηση του Αναστασιάδη և οι υπουργοί του πρέπει να γνωρίζουν ότι το κράτος և οι θεσμοί του δεν είναι εργαλείο για να σιωπήσουν τις απόψεις που δεν τους αρέσουν, για να εκφοβίσουν τους πολίτες. Οι νέες συνήθειες της κυβέρνησης του Αναστασιάδη, υπό την ηγεσία του, είναι ακατανόητες θεσμικά και πολιτικά. “

Στο τέλος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, εν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από το αν ο υπουργός επιλέξει τη σιωπή αυτή τη φορά, το ΑΚΕΛ θα καταγράψει σχετικό ζήτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source