Ζητήθηκε από τον Kılıçdaroğlu να καταδικαστεί σε φυλακή για το βιβλίο με τίτλο «Το πολιτικό πόδι της FETÖ σε 21 ερωτήσεις»

Συντάχθηκε μια σύνοψη εναντίον του αρχηγού της CHP Kemal Kılıçdaroğlu και των στελεχών της CHP με ισχυρισμούς για «προσβολή του Προέδρου, υποκίνηση μίσους και εχθρότητας, συκοφαντία, τιμή, τιμή και αξιοπρέπεια».

Η προετοιμασμένη περίληψη εστάλη στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση με το αίτημα άρσης της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Başak Kaya από το Sözcü, το βιβλίο με τίτλο “Το πολιτικό πόδι της FETÖ σε 21 ερωτήσεις”, το οποίο η CHP καταργήθηκε και διανεμήθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αναφέρεται ως αποδεικτικό στοιχείο στη σύνοψη.

Στο βιβλίο, ο Ερντογάν και οι υπουργοί της εποχής κατηγορήθηκαν ότι “προσέχουν το FETO”. Η Εισαγγελία έκρινε τον Kılıçdaroğlu, αναπληρωτές προέδρους και μέλη της VQA υπεύθυνα για το βιβλίο. Fezlekede; Ζητήθηκε από τον Kılıçdaroğlu και 17 στελέχη της CHP να ασκηθούν δίκη με την άρση της ασυλίας τους. Ζητήθηκε να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου και να εκλεγούν, με ποινή φυλάκισης 3 ετών, 3 μηνών έως 13 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας, απαγορεύτηκε επίσης η δημοσίευση και διανομή του βιβλίου.

.Source