Ζητήστε το φλας! Τα Σαουδάραβα F-15 έρχονται στην Κρήτη ενάντια στην Τουρκία

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Selman, πολλές παραγγελίες αεριωθούμενων αεροσκαφών F-15 στην Κρήτη ισχυρίστηκαν ότι προκειμένου να εκφοβίσουν την Τουρκία.

Το λυκίσκο και η ένταση της Ελλάδας στο Αιγαίο στην ανατολική Μεσόγειο αυξάνουν τον φόβο της Τουρκίας. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, (ΗΑΕ), την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία θα συμμετάσχει επίσης στο παιχνίδι. Πολιτική και ολοένα και πιο γωνιακή οικονομική κατεύθυνση Ελλάδας και Κύπρου, το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε αρκετές ασκήσεις σε τεταμένα νερά με τους συμμάχους της εναντίον της Τουρκίας.

Ο ΣΟΥΟΥΔΙ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη F-15, τα οποία θα προσγειωθούν στην Κρήτη κατόπιν εντολής του Στέμματος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, θα συμμετάσχουν στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα αεροσκάφη που θα σταλεί η Σαουδική Αραβία, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο F-15 στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, θα χρησιμοποιηθούν επίσης από Έλληνες πιλότους. Η Αίγυπτος, η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία και η Νότια Κύπρος ξεκίνησαν μια κοινή αεροπορική και θαλάσσια άσκηση στις ακτές της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου.

Source