Ζητεί από ειδικά σχολεία և … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η επιθυμία του Φεβρουαρίου να γεμίσει τις αυλές με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, և δασκάλων και μαθητών να ξαναβρίσκονται στην τάξη τους, εκφράζεται από την πρόεδρο του POED, Miria Vasiliu στις δηλώσεις της προς την ΚΥΠΕ.

Απαντώντας στην ερώτηση, κυρία Ο Vasiliu είπε ότι η εξ αποστάσεως μάθηση συνεχίστηκε αυτήν την εβδομάδα σε όλα τα δημοτικά σχολεία.

“Φυσικά, υπάρχουν προβλήματα. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι μέσω της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της κυπριακής εφαρμογής, το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τώρα πρακτικά τις αδυναμίες και τα προβλήματα προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία επίλυσής τους”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνέχισε η κυρία Βασιλικός. “Οι καθηγητές μας βρίσκουν τρόπους να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια, εστιάζοντας στην εκπαίδευση των μαθητών τους.”

“Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην οποία ζει η χώρα μας, εμείς, οι δάσκαλοι, καλούμε να διατηρήσουμε ζωντανή, αν και από απόσταση, το Δημόσιο Σχολείο, την τοπική δημόσια εκπαίδευση μας. Αυτό κάναμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. “Θα ήθελα όλοι οι ναυπηγεία να γεμίζουν με χαρούμενες παιδικές φωνές τον Φεβρουάριο, για να επιστρέψουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές στις τάξεις τους”, είπε.

Σημείωσε ότι, φυσικά, υπάρχουν δάσκαλοι που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρέχοντας δια βίου μάθηση.

“Εννοώ δημοτικά σχολεία, αλλά και ειδικά σχολεία. “Το κράτος πρέπει να υποστηρίξει ιδιαίτερα αυτά τα σχολεία και τους δασκάλους που υπηρετούν εκεί, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, παρά τα δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα”, κατέληξε.

Πηγή: KYPE

Source