Ζωντανές ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο! 60 πολεμικά αεροπλάνα εναντίον της Τουρκίας από …

Ζωντανές ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο!  60 πολεμικά αεροπλάνα εναντίον της Τουρκίας από ...

Η μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην είσοδο, άνοιξε το δρόμο προς την Τουρκία απειλήθηκε με τη Νότια Κύπρο. Η Νότια Κύπρος δημοσίευσε επίσημα τις φωτογραφίες και τις εικόνες.

Προσγειωμένος στην Κύπρο με πολεμικά αεροπλάνα, στρατιώτες του στρατού και των ειδικών δυνάμεων, το Ισραήλ έφερε τα αεροσκάφη του, συμπεριλαμβανομένων των F-35, στο νησί για άσκηση Onisilos-Gedeon 2021.

Οι φακοί στα πολεμικά αεροσκάφη F-35 επέστησαν την προσοχή στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν σχετικά με την έκθεση αμαξώματος, η οποία δημιουργήθηκε μετά από ισραηλινά αεροσκάφη που πέτυχαν στόχους από υψηλά και χαμηλά υψόμετρα.

Υπήρχαν εντυπωσιακές λεπτομέρειες στο ρωσικό πυραυλικό σύστημα 9K37M Buk της Νότιας Κύπρου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός θα ξεκινήσει επίσης ασκήσεις στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι.

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, «Ισραηλινοί κομάντο που κατεβαίνουν στην Κύπρο εναντίον Τουρκίας-Σενάριο» με ανακοίνωση της διοίκησης. Τον Μάρτιο, ο ισραηλινός στρατός διοργάνωσε μια διεθνή άσκηση με υποβρύχια εκτός Κύπρου, και οι ΗΠΑ και η Ελλάδα επέστησαν την προσοχή μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.

ΛΗΨΗ ΤΩΝ JETS ΗΠΑ
Η Ελλάδα, η οποία μετέτρεψε την Ανατολική Μεσόγειο σε πεδίο μάχης από το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτει ένα νέο στις ασκήσεις της στις 12 Απριλίου. Τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη F-16 που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Aviano στην Ιταλία έχουν φτάσει στη βάση στη δυτική Ελλάδα. Άλλες χώρες συμμετέχουν στην άσκηση INIOCHOS, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου.

Μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Νότια Κύπρο, τη Σλοβενία, την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προσγειωθούν επίσης στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που έγραψαν ότι περίπου 60 πολεμικά αεροπλάνα που ανήκουν σε εννέα χώρες θα πετάξουν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι τις 22 Απριλίου, υποστήριξαν ότι το «ισχυρό μήνυμα» δόθηκε απευθείας στην Άγκυρα.

Η MİÇOTAKİS ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΡΟΧΟ
Οι γωνίες στον καρπό της πάλης, μπήκαν στην ανατολική Μεσόγειο, την Τουρκία και την Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει επιθέσεις στη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μικοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, την Τρίτη. Σύμφωνα με την έκθεση του Yorgo Krbaki του Hürriyet, ο Miçotakis συναντήθηκε με τον επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης στην Τρίπολη, τον Muhammed Menfi και τον πρωθυπουργό Abdülhamid Dibeybe, προκειμένου να αποκατασταθούν οι επιδεινούμενες σχέσεις της χώρας του με τη Λιβύη.

Στο πλαίσιο του πρώτου βήματος προς την ομαλοποίηση των σχέσεων, ο Μικοτάκης άνοιξε ξανά την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τρίπολη, η οποία έκλεισε για 7 χρόνια. Miçotakis αυτές οι επαφές, η Ελλάδα το 2019 κατά την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης εκείνη την εποχή για να απελάσει τον Μωάμεθ Μένφι τον πρέσβη στην Αθήνα και τη νόμιμη κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης ενάντια στον ένοπλο αγώνα, πραγματοποιώντας τον ανατρεπτικό Khalifa Hafter για να επισημάνει μια σημαντική αλλαγή πολιτικής λόγω της υποστήριξής του.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Ντέμπυμπε, ο Μικοτάκης είπε: «Ενώ γράφουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας, θα έχουμε την ευκαιρία να διαγράψουμε τα λάθη στην παλιά σελίδα. Ας αφήσουμε πίσω τα αρνητικά πράγματα », είπε. επίσης για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, «υποτίθεται ότι απεικονίζεται ως διακρατική συμφωνία, ενώ το νομικό γεγονός ότι δεν ισχύει για την ακύρωση μη παράνομων εγγράφων είναι σημαντικό για εμάς», είπε, καθώς και η επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με τον το όριο της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας εξέφρασε την πρόθεσή του.

Ο Μικοτάκης, η κατοικία του πρωθυπουργού στην επίσημη τελετή για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Ντέμπυμπ της Τουρκίας, με την οποία υπέγραψε η ναυτιλιακή συμφωνία του Νοεμβρίου 2019 «αποκλειστική με την Τουρκία, όταν πρόκειται για θέματα που υπογράψαμε για τον προσδιορισμό της οικονομικής ζώνης, οποιαδήποτε συμφωνία, για να συμβάλουμε στην παροχή κατάλληλες λύσεις για τη Λιβύη, την Τουρκία και τονίζουμε τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ομοίως, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια κοινή επιτροπή μεταξύ της Λιβύης και της Ελλάδας για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών και την αποκλειστική οικονομική ζώνη μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Ενεργούμε προς το συμφέρον της Λιβύης και όχι άλλων χωρών ».

ΤΑ JUDS SAUDI ΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
έξι αεριωθούμενα αεροσκάφη F-15 στο νησί της Κρήτης, το οποίο έχει γίνει βάση για να αψηφά τις χώρες αποστολής, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τότε πολλές εφαρμογές διαχωρίστηκαν από την ανατολική Μεσόγειο.

Ένα βίντεο παραγωγής δημοσιεύτηκε στο μήνυμα Twitter του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, φάνηκε ότι τα F-15 που απογειώθηκαν με ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο. Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο αποχαιρέτησε τους Σαουδάραβες με ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ο αμερικανικός αερομεταφορέας USS Eisenhower είναι επί του παρόντος αγκυροβολημένος στη βάση Suda της Κρήτης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρωθυπουργός Μικοτάκης επισκέφθηκε τον αερομεταφορέα USS Eisenhower αγκυροβολημένο στη Βάση της Σούδας τον Μάρτιο.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό Μικοτάκη ήταν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος ήταν οπαδός της Ελλάδας.

ΗΠΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ
Το Assault Force, με επικεφαλής τον USS Dwight D. Eisenhower, αποτελούμενο από 22 πολεμικά πλοία και 5.600 στρατιώτες, στάλθηκε από τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου για να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα και ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίσης ασκήσεις που αφορούσαν τον αερομεταφορέα για εκφοβισμό της Τουρκίας, στη συνέχεια αγκυροβόλησαν στη βάση νερού στο νησί της Κρήτης USS Eisenhower.

Η Ουάσιγκτον πέρυσι, όταν η Ελλάδα υπέβαλε επίσημα αίτηση για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αγόρασε επίσης έναν άλλο σύμμαχο 18 αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία για φόβο για την Τουρκία. Εάν η Τουρκία αφαιρέθηκε νωρίτερα από το πρόγραμμα F-35 από τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα και η Τουρκία φοβούνται το καλοκαίρι του περασμένου έτους, από τότε που η Ανατολική Μεσόγειος μετατράπηκε σε διεθνή γήπεδα. Ο ελληνικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και η Νότια Κύπρος. Ο ελληνικός στρατός, εναντίον της Τουρκίας, τα αεροσκάφη F-35 θέλουν ασκήσεις που ξεκίνησαν επανειλημμένα το 2021 με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν στις ασκήσεις που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα και η Τουρκία φοβούνται το καλοκαίρι του περασμένου έτους, από τότε που η Ανατολική Μεσόγειος μετατράπηκε σε διεθνή γήπεδα. Ο ελληνικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και η Νότια Κύπρος. Ο ελληνικός στρατός, εναντίον της Τουρκίας, τα αεροσκάφη F-35 θέλουν ασκήσεις που ξεκίνησαν επανειλημμένα το 2021 με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν στις ασκήσεις που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo πραγματοποίησε μια ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα, η διαδρομή του εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη στα βόρεια μέχρι την Κρήτη στο νότο. Μια εξαιρετική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του Πομπέο στη Βάση της Σούδας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μικοτάκη. Αποτυπώθηκε επίσης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστήριξαν ανοιχτά την κυβέρνηση της Αθήνας, όχι μόνο ανέπτυξαν πολεμικό πλοίο στη βάση της Σούδας.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΟΜΟΙ ΜΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Η Ελλάδα χτίζει μια βάση αεροσκαφών στο νησί Ίσκυρι (Σκύρος) στο Αιγαίο Πέλαγος ενάντια στους Τούρκους SİHA που άλλαξαν την τύχη των συγκρούσεων στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα αεροσκάφη που εκμισθώθηκαν από το Ισραήλ θα αναπτυχθούν στο νησί τον Απρίλιο.

Αναφέροντας ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα drone που θα ξεκινήσουν μια νέα εποχή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η εφημερίδα To Vima δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron μισθώνονται για τρία χρόνια.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να παρατηρήσει την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο από τον αέρα με τα δύο εν λόγω αεροσκάφη. Ο Vima υποστήριξε ότι με την προσθήκη δύο drone, ο ελληνικός στρατός θα ανέβαινε όχι μόνο ένα επίπεδο, αλλά αρκετά επίπεδα στο πεδίο drone.

Η διοίκηση των Αθηνών θέλει επίσης να αγοράσει το SkyKnight από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή το σύστημα αεροπορικής άμυνας Iron Dome από το Ισραήλ για την αποτροπή τουρκικών SİHAs.

ΗΠΑ προς τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο από το Ισραήλ έως την Τουρκία για να συνεργαστούν σε πολλές χώρες σε όλη την Ελλάδα, πολεμικά πλοία Hydra τις τελευταίες εβδομάδες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν στείλει στη διοίκηση. Η φρεγάτα της Ύδρας σταμάτησε από το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα στο δρόμο της επιστροφής και τα πολεμικά πλοία των δύο χωρών ασκήθηκαν μαζί.

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Εχθρό ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Ελλάδα, η οποία κάλεσε πολλές χώρες από τη Γαλλία στην Αίγυπτο, από τις ΗΠΑ έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ασκήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε ένα ολοκαίνουργιο βήμα με τους συμμάχους της στις 11 Φεβρουαρίου. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν, καθώς και της Γαλλίας και της Νότιας Κύπρου συναντήθηκαν στην Αθήνα. συνάντηση στην Αθήνα «συνάντηση αντιπάλων της Τουρκίας» όπως ανακοίνωσε το AP, η Γαλλία ανέφερε ότι η σύνοδος του υπουργού Εξωτερικών Jean-Yves Le Driade παρευρέθηκε σε τηλεδιάσκεψη.

παντού, από τη Λιβύη έως τη Συρία έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενάντια στην Τουρκία, την Ελλάδα και το νησί της Κρήτης στην ανατολική Μεσόγειο, οι καλοκαιρινές ασκήσεις που έγιναν από τη σύνοδο κορυφής της κρίσης έστειλαν πολεμικά αεροπλάνα σε βάση νερού. Η Αίγυπτος, η οποία βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε συμφωνία ναυτικής δικαιοδοσίας με την κυβέρνηση της Αθήνας. Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν πολλές ασκήσεις μαζί τον τελευταίο χρόνο, και η Νότια Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία συμμετείχαν επίσης στις ασκήσεις.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ Δορυφορικά
Ο Charles de Gaulle, ο αερομεταφορέας που έστειλε η Γαλλία στην ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποίησε ασκήσεις με ελληνικά πολεμικά πλοία. Ο αερομεταφορέας προβλήθηκε τελικά από δορυφόρο εκτός Κύπρου.

Οι φωτογραφίες του Marc Aussedat, του διοικητή του γαλλικού στόλου με την ονομασία Task Force 473, που επισκέφθηκε την ελληνική φρεγάτα Kanaris στη θάλασσα κοινοποιήθηκαν επίσης στον ιστότοπο από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο.

Η RAFALE JETS πετάει στο Αιγαίο
Έχοντας αγοράσει 18 αεριωθούμενα Rafale, έξι από τα οποία είναι νέα από τη Γαλλία, η Ελλάδα πρόσθεσε ένα νέο στις διαδοχικές ασκήσεις με τους συμμάχους της, με το «Skyros 2021 – Iskiri 2021». Τέσσερα αεροσκάφη Rafale που στάλθηκαν από τη Γαλλία για άσκηση πέταξαν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος με ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα. Τα πολεμικά αεροσκάφη υποδέχτηκαν με κραυγές χαράς και αμφισβήτησαν τους τίτλους της Τουρκίας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν τη γαλλική κυβέρνηση στα μηνύματα Twitter στο Παρίσι.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Παρισιού για τον εκσυγχρονισμό του ναυτικού. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η Γαλλία έδωσε το πράσινο φως στην Αθήνα για την πώληση φρεγάτων Belharra. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γαλλία υπέβαλε προσφορά 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τέσσερις άοπλους Belharras. Εάν η Αθήνα αποδεχτεί την προσφορά, ο συνολικός λογαριασμός που θα πληρώσει, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυραύλων, θα μπορούσε να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι άλλες χώρες που διαπραγματεύτηκαν συμφωνίες φρεγάτων με την Αθήνα είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

.Source