ΗΑΕ και Ισραήλ Συμμετέχουν σε Διεθνείς Ελιγμούς στην Ελλάδα

Η αεροπορική δύναμη των ΗΑΕ και του Ισραήλ θα συμμετάσχει σε διεθνείς ελιγμούς στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ελλάδα ως μέρος της μεγάλης συνεργασίας για την αντιμετώπιση πολέμων και καταστροφών.

Εκτός από την Ελλάδα και τις δύο χώρες, θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Σλοβενία ​​και η Ισπανία.

Το INIOCHOS 21, το οποίο θα ηγείται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Απριλίου έως τις 22 Απριλίου.

Η ισραηλινή αεροπορία είναι μόνιμος συμμετέχων στις ελιγμούς, αλλά η συμμετοχή των Εμιράτων είναι νέα μετά την εξομάλυνση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Μια πηγή στο Τελ Αβίβ, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΗΑΕ και το Ισραήλ συμμετέχουν σε ελιγμούς μαζί. Συμμετείχαν στο INIOCHOS 2018-2019 καθώς και στην Άσκηση Κόκκινη Σημαία που πραγματοποιήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016.

Τα ΗΑΕ και η Ελλάδα θα αναπτύξουν F-16, ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με F-15 και F-16 μαχητές, KC-135 Stratotankers και MQ-9 UAV. Η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ περιλαμβάνει τα F-15 και F-16, ενώ η Γαλλία τα έχει φέρει τα αεροσκάφη Rafale και M-2000D, σύμφωνα με πηγές στο Τελ Αβίβ.

Η Ισπανία θα λάβει μέρος με τα F / A-18, ενώ ο Καναδάς στέλνει οκτώ αξιωματικούς για να συμμετάσχουν στην άσκηση ως εκπαιδευτές εδάφους (GCI) και η Κύπρος θα συνεισφέρει με ένα ελικόπτερο AW139.

Ασκήσεις όπως το INIOCHOS προωθούν τη διαλειτουργικότητα και βοηθούν στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των συμμαχικών και συνεργαζόμενων αεροπορικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων και αεροπορικής άμυνας, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινή ετοιμότητα.


.Source