Ηγέτης στην καταπολέμηση των δημόσιων νοσοκομείων κοροναϊών [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα δημόσια νοσοκομεία ήταν στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κοροναϊού από την αρχή.

Το Νοσοκομείο Famagusta χαρακτηρίστηκε ως Νοσοκομείο Παραπομπής και έγινε αργά διαθέσιμο αποκλειστικά για ασθενείς με CoViD-19.

Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον HIV αντιμετωπίζονται σε νοσοκομεία στη Λεμεσό της Λευκωσίας, καθώς και στο Macareo, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο παραπομπής.

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία, επειδή είναι οι ηγέτες, αυτοί που είναι επιρρεπείς σε περιπτώσεις κοροναϊών».

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία συμμετείχαν σε πόλεμο ενάντια στον αόρατο εχθρό, ενώ το διάταγμα προσέλαβε επαγγελματίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Η Amalya Hatsgianni, διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δήλωσε: «Όλο το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του. Σας ζητήθηκε να εκτελέσετε ένα δύσκολο έργο, αλλά όλοι θα πετύχουμε μαζί. ”

Στα μάτια όλων των Κυπρίων, οι επαγγελματίες υγείας έγιναν ήρωες πρώτης γραμμής. Οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια για να εκφράσουν ακόμη και θερμές ευχαριστίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «φίλοι στην πρώτη γραμμή և φίλοι. Σας ευχαριστώ – όλους τους ανθρώπους του για τη δουλειά, την επιμονή – ελπίζω να δώσετε σε όλους μας. ”

Στις 22 Ιουνίου, μετά από 102 ημέρες μάχης στο Channel One, το πληροφοριακό νοσοκομείο κηρύχθηκε για πρώτη φορά απαλλαγμένο από κοροναϊούς.

Με δάκρυα στα μάτια τους και θερμές ευχές, το προσωπικό αποχαιρέτησε τον τελευταίο ασθενή για να επιστρέψει στο σπίτι του νικητή.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του νοσηλευτικού νοσοκομείου Ελένη Ιωάννου τόνισε: “Επειδή δεν μπορούν να είναι κοντά στους συγγενείς τους, είμαστε συνδεδεμένοι. «Απρόθυμα, είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν κάποιος αναρρώσει, πάει σπίτι, η θλίψη μας είναι μεγάλη όταν δεν είναι καλά».

Το δεύτερο κύμα της επιδημίας διέδωσε τα πλοκάμια του το φθινόπωρο, με δημόσια νοσοκομεία τον Μάρτιο. Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αναφοράς.

Το Νοσοκομείο Λεμεσού ορίστηκε ως το δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ οι περιπτώσεις υποβάλλονται σε θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο Channel One, τα δημόσια νοσοκομεία ακύρωσαν χειρουργικές επεμβάσεις, ραντεβού και δέχθηκαν μόνο έκτακτες ανάγκες για δύο μήνες.

Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις στην εργατική τάξη, ως αποτέλεσμα των οποίων το ιατρικό προσωπικό έγινε αυτοπεριορισμένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 8,6% των περιπτώσεων που βρέθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου αφορούσαν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Στην αρχή της επιδημίας, το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν το νοσοκομείο Πάφου, όπου ο ιός μεταδόθηκε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Στην επιδημία շրջանում Η δεύτερη φάση του Γενικού Σχεδίου Υγείας υλοποιήθηκε κατά την περίοδο άρνησης των Κασσάνδρων.

Την 1η Ιουνίου, οι υπηρεσίες εσωτερικών ασθενών εντάχθηκαν στο σύστημα.

“Είναι μια ιστορική μέρα, καθώς εφαρμόζουμε ένα όραμα για τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. “Μέχρι σήμερα, η χώρα μας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε καμία από τις προηγμένες χώρες του κόσμου”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «μπροστά σε σοβαρές καταστάσεις μετά την επιδημία, καταφέραμε να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε πραγματικότητα τη δεύτερη φάση του συνολικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, η οποία ουσιαστικά ολοκληρώνει το GESS, τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση μιας δεκαετίας». Το 1960 στη χώρα μας. ”

Τρεις μήνες αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου, τα τμήματα έκτακτης ανάγκης προσχώρησαν στο σύστημα, όπως και η υπηρεσία ασθενοφόρων, η τρίτη φάση της οποίας πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, όταν άλλοι επαγγελματίες υγείας εντάχθηκαν στο σύστημα.

Αναμένεται η ένταξη του TAEP σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Source