Ηλεκτρονικό συνέδριο «Ανατολική Μεσόγειος Γεωπολιτική» που πραγματοποιήθηκε στην Κίλη

Το ηλεκτρονικό συνέδριο με τίτλο «Γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου» πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών της Μέσης Ανατολής Kilis (KODAM) Assoc. Δρ. Καθοδήγηση του ahimbrahim Efe και Πανεπιστήμιο Hasan Kalyoncu, Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων Dr. Ομιλητής Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή του μέλους του, Murat Aslan.

Δρ. Ομιλητής Ο Murat Aslan δήλωσε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε έννοιες όπως γκρίζα ζώνη, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, οικονομική αποκλειστική ζώνη προκειμένου να κατανοήσουμε το ζήτημα της γεωπολιτικής της Ανατολικής Μεσογείου και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά το θέμα από νομική άποψη.

Λιοντάρι; Πρόσθεσε ότι το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου έχει πλέον γίνει πρόβλημα τόσο της γεωπολιτικής όσο και της κυριαρχίας των κρατών, και ότι οι διεθνείς δικαστικές αρχές είναι συνεσταλμένες όταν αντιμετωπίζουν το ζήτημα.

Ελλάδα και Τουρκία Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα Λιοντάρια, την Ελλάδα και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου ότι το παρελθόν δεν αποτελεί πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των μερών, αλλά είπε ότι το πρόβλημα προέκυψε με την ανακάλυψη ενέργειας.

Η Ελλάδα Megali υπογραμμίζει ότι αντιτίθεται στο επιχείρημα της Τουρκίας να εγκαταλείψει το Ιδέα του Λιονταριού, το ανατολικό Λίβανο και το Παλαιστινιακό ζήτημα στη Μεσόγειο, στα νότια της Κύπρου είπε ότι η σημασία ζητημάτων όπως η κυριαρχία της γης ανήκει στους Βρετανούς.

Aslan Τέλος, η Τουρκία πρόσφατα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ είναι προς το συμφέρον όλων των μερών να λάβουν ένα θετικό κλίμα ανάπτυξης, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης βημάτων, είπε.

Το ηλεκτρονικό συνέδριο τελείωσε με μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Πηγή: UAV

* Όλες οι ειδήσεις που δημοσιεύονται από το Anadolu Agency, İHA, περιλαμβάνονται σε αυτήν την ενότητα καθώς προέρχονται από τα κανάλια του πρακτορείου αυτόματα, χωρίς καμία συντακτική παρέμβαση από τους συντάκτες του beyazgazete.com. Ο νόμιμος συνομιλητής όλων των ειδήσεων σε αυτόν τον τομέα είναι η υπηρεσία İHA, η οποία ήταν η είδηση.

.Source