Ημέρα της Γης 2021 – Η ώρα για το μέλλον είναι τώρα.

Την Ημέρα της Γης, το Ινστιτούτο Κύπρου αναζητά ένα βιώσιμο, βιώσιμο μέλλον στο οποίο ο πλανήτης προστατεύεται από μια ταχέως εξελισσόμενη κλιματική κρίση. Η Κύπρος, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επηρεάζεται άμεσα από την κλιματική αλλαγή. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε!

Η 22η Απριλίου σηματοδοτεί την 51η επέτειο της Ημέρας της Γης, η οποία γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της σταθερότητας του πλανήτη μας. Καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της θανατηφόρας επιδημίας κοραναϊού, η Ημέρα της Γης υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη άμεσης αντίδρασης σε μια άλλη παγκόσμια απειλή, την κλιματική αλλαγή.

Ο χρόνος είναι ακριβός. Επομένως, εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον μας, πρέπει να αναλάβουμε αμέσως συντονισμένη δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Το δυναμικό είναι τεράστιο, ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής. Τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο ζεστά, πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας μερικά από τα πιο καυτά μέρη στον πλανήτη. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Κέντρου Αριστείας του Κλίματος (CARE-C) στο Ινστιτούτο Κύπρου έδειξε ότι εάν η κατάσταση συνεχιστεί όπως είναι, μετά από 30 έως 80 χρόνια, τα παρατεταμένα κύματα θερμότητας θα φτάσουν σε ακραίες θερμοκρασίες έως και 56 βαθμούς Κελσίου, κατά πάσα πιθανότητα ο κανόνας, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τον άνθρωπο.

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το μέλλον μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Κυπριακό Ινστιτούτο έχει δεσμευτεί να συμβάλει σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια βοηθώντας την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τους πολίτες στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος, η ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, λόγω της κλιματικής κρίσης. Το Κυπριακό Ινστιτούτο είναι ηγέτης στην έρευνα και την καινοτομία σε πολλούς σχετικούς τομείς, όπως το κλίμα, το νερό και η ενέργεια. Βοηθά την κυβέρνηση στη μέτρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει νέους επιστήμονες στην έρευνα για το κλίμα μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων της. Ταυτόχρονα, ως μέλος του Κυπριακού Υποκαταστήματος του Δικτύου Λύσεων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDSN Κύπρου), προωθεί ενεργά την Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030 17 17 Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης (CG). Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΙΚΥ τιμά τον συντονισμό του επιστημονικού τμήματος της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Δράσης για την Κλιματική Κυπριακή Δημοκρατία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή με σκοπό τη θέσπιση περιφερειακού σχεδίου δράσης για την επίτευξη αυτών των στόχων. Η συμφωνία των Παρισίων.

Τέλος, το Κυπριακό Ινστιτούτο οργανώνει τακτικά περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, με σκοπό την εισαγωγή περισσότερων δραστηριοτήτων που θα επιτρέψουν στο κοινό να συμμετάσχει στη δράση για το κλίμα. Συχνά τείνουμε να βλέπουμε την κλιματική αλλαγή ως ένα μεγάλο, περίπλοκο ζήτημα, επομένως κάθε ατομική ή τοπική δράση έχει νόημα. Ωστόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια μας έχουν διδάξει όσον αφορά την παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία του κοινού, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, καθώς καμία δράση δεν είναι ασήμαντη.

Για να μάθετε περισσότερα για το Κυπριακό Ινστιτούτο Action Δράση για την Κλιματική Αλλαγή և մասնակց մասնակց մասնակց մասնակց ելու ելու համար այցել համար ելու ելու համար համար ելու համար համար կայք կայք համար կայք համար կայք կայք կայք կայք կայք կայք կայք կայք կայք կայք

Source