ΗΠΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά έρευνα για τον Ρεπουμπλικανικό Ματ Γκέιτς «ζάχαρη μπαμπά»

Ο Γκέιτς ήδη διερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή παραβίαση των νόμων για τους προαγωγούς. Αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του Σώματος δήλωσε την Παρασκευή ότι διερευνά ισχυρισμούς ότι ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ματ Γκέιτς “θα μπορούσε να εμπλακεί σε σεξουαλική βία (ή) χρήση ναρκωτικών”.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής, ένας ανώτερος Ρεπουμπλικανός, δήλωσε σε μια δήλωση ότι «γνώριζε τη δημόσια κατακραυγή» ότι ο Γκέιτς, ένας ένθερμος υποστηρικτής του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να παραβιάζει τους «κανόνες του Σώματος, τους νόμους ή άλλες ηθικές». ,

Ο Γκέιτς διερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανές παραβιάσεις νόμων, πληρώνοντας τα έξοδα ταξιδιού ενός 17χρονου κοριτσιού με το οποίο είχε σχέση, σύμφωνα με μια πηγή επιβολής του νόμου, η οποία δεν ήθελε να κατονομαστεί .

Ο νομοθέτης της Φλόριντα δεν έχει κατηγορηθεί για κακούργημα και έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε παρανομία.

Οι επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Γκέιτς “μπορεί να είχε εμπλακεί σε σεξουαλική βία և (ή) χρήση ναρκωτικών, δημοσίευσε ακατάλληλες φωτογραφίες ή βίντεο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατάχρηση κρατικών αρχείων, χρήση ξεπλύματος χρήματος, προσωπική χρήση և / ή δέχτηκε δωροδοκία “, μεταξύ άλλων.

Το γραφείο του Γκέιτς ανέφερε σε δήλωση.

Νωρίτερα, ο Adam Kittinger έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που ζήτησε να παραιτηθεί ο Γκέιτς.

“Ο Ματ Γκέιτς πρέπει να παραιτηθεί”, έγραψε ο κριτικός του Τραμπ Κίνσινγκερ στο Twitter την Πέμπτη το βράδυ.

Ο πρώην φόρος της Φλόριντα, ο φίλος του Γκέιτς, ο Όλ Ολ Γκρίνμπεργκ, αναμένεται να παραδεχθεί ένοχος για σπυράκι και απάτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Ο δικηγόρος του Greenberg, Fritz Seller, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. “Είμαι σίγουρος ότι ο Ματ Γκέιτς δεν αισθάνεται άνετα σήμερα.” Ο πωλητής φάνηκε να αναφέρεται σε αναφορές μέσων ότι η Greenberg μπορεί να συνεργάζεται με ομοσπονδιακούς ερευνητές στην αναζήτηση του Γκέιτς.

Δύο δικηγόροι ποινικής άμυνας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι είχαν προσλάβει τον Γκέιτς.

“Ο Ματ ήταν πάντα μαχητής … և πρόκειται να πολεμήσει ενάντια σε αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του. “Η ομάδα των δικηγόρων του, με επικεφαλής τον Mark McKaysey և Isabel Kirsner, θα πολεμήσει εναντίον εκείνων που προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομά του με ψέματα”, δήλωσε ο Έριν Έλμμορ, εκπρόσωπος της ομάδας Logan Circle Group.

Ο Γκέιτς είχε προγραμματιστεί να μιλήσει στη Διάσκεψη Κορυφής του Save America στο National Doral Resort του Τραμπ στο Μαϊάμι την Παρασκευή. Η σύνοδος διοργανώνεται από το Women for America First, μια ομάδα υπέρ του Τραμπ που συγκεντρώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο στις 6 Ιανουαρίου πριν από την εισβολή του Καπιτωλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source