ΗΠΑ. Οι κόρες της Malcolm X απαιτούν την επανάληψη της υπόθεσης της δολοφονίας

Οι κόρες του Malcolm X, αφρικανικής-αμερικανικής φυλετικής δικαιοσύνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζήτησαν να ανοίξει εκ νέου η έρευνα του 1965. Υπό το φως της νέας μαρτυρίας για τη δολοφονία του, στην οποία εμπλέκονται τόσο η αστυνομία της Νέας Υόρκης όσο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

Ερωτηθείς από τη γαλλική υπηρεσία σχετικά με αυτό, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μανχάταν είπε ότι η νέα «έρευνα» της υπόθεσης είναι ήδη «σε εξέλιξη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε μια επιστολή σε ένα πρώην μέλος του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD), το οποίο δεν είναι πλέον ζωντανό, στο οποίο κατηγορεί την υπηρεσία του για συνενοχή στη δολοφονία του FBI.

Σύμφωνα με τον ξάδερφό του, η μυστική μαύρη αστυνομία αποκαλύπτει στην επιστολή ότι, με εντολή της ιεραρχίας του, πλησίασε τους ανθρώπους γύρω από τον Malcolm X για να παγιδεύσει τους δύο σωματοφύλακες του, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες. δολοφονία

1965 Στις 21 Φεβρουαρίου, πριν από 55 χρόνια, ο al-Hajj Malik al-Sabaz, γνωστός ως Malcolm Little μετά το προσκύνημά του στη Μέκκα, δεν είχε μαζί του δύο σωματοφύλακες στην αίθουσα χορού Audubon στο βόρειο Μανχάταν, όπου πέθανε. από τις σφαίρες τριών δραστών.

Σε γενικές γραμμές, ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η κατάθεσή του μέχρι το θάνατό του, λέει ότι η NYPD και το FBI κράτησαν κάποιες πτυχές της υπόθεσης στο σκοτάδι.

Τον Φεβρουάριο του 2020, μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Netfix (“Who Killed Malcolm X;”), ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν Cyrus Vance ανέθεσε στους υφισταμένους του να επανεξετάσουν την υπόθεση για να αποφασίσουν εάν θα την ανοίξει ξανά.

Ερωτηθείς από την Agence France-Presse χθες, η αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι είχαν παραδώσει “όλες τις υποθέσεις” στις υπηρεσίες του Εισαγγελέα Vance και ήταν “έτοιμοι να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο”.

Όταν η Agence France-Presse ήρθε σε επαφή με το γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

“Οποιεσδήποτε πληροφορίες που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα την αλήθεια για αυτήν την τρομερή τραγωδία πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά”, δήλωσε η Ilyasa Sabaz, μία από τις κόρες του Malcolm X που παρακολούθησε τη συνέντευξη τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source