ΗΠΑ. Ο 63χρονος ύποπτος για βομβιστικές επιθέσεις στο Νάσβιλ πέθανε (φωτογραφία-βίντεο)

Ιατρικοί ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) συνέκριναν τους ανθρώπινους ιστούς που μεταφέρθηκαν στο σημείο συντριβής με δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στο σπίτι του Anthony Warner στην κοντινή Αντιόχεια το Σάββατο για να επιβεβαιώσουν ότι ήταν το ίδιο άτομο. “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας άντρας με το όνομα Anthony Warner ήταν ο βομβιστής που ήταν παρών όταν η βόμβα εξερράγη και σκοτώθηκε”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Tennessee, Donald Cochran

Η αστυνομία και οι δικαστές τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν πολύ νωρίς για να πει τι τον κίνητρο. Οι αρχές δεν ανέφεραν ότι η Warner είχε ποινικό μητρώο ή ότι είχε εμπλακεί.

Από την πλευρά του, ο πράκτορας του FBI Doug Corneski σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι» στον βομβαρδισμό, αν και πρόσθεσε ότι συζητούνται διάφορα σενάρια.

Η έκρηξη την Παρασκευή το πρωί προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ιστορικό κέντρο της μουσικής πρωτεύουσας της χώρας, Νάσβιλ, ειδικά στο κτίριο AT&T και στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Υπήρχε ένα κέντρο διακοπτών.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έκρηξη, ακούστηκε ένα μαγνητόφωνο μέσω ενός μεγαφώνου στο τροχόσπιτο, προτρέποντας όλους να φύγουν επειδή επρόκειτο να εκραγεί μια βόμβα. Αυτό επέτρεψε στις αρχές να εκκενώσουν τα κοντινά κτίρια εγκαίρως. Έτσι, παρά τη μεγάλη δύναμη της βόμβας, υπήρχαν μόνο τρεις τραυματισμοί.

Η γερουσιαστής της Τενεσί Marsa Blackburn δήλωσε στο Twitter ότι ζήτησε από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Νάσβιλ που θα επέτρεπε την επισκευή των ομοσπονδιακών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι αρχές, η αστυνομία ενημερώθηκε στις 05:00. Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο του Νάσβιλ στις 30, οι ηγέτες της τοποθέτησαν ένα “ύποπτο” αυτοκίνητο 30 λεπτά αργότερα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, άρχισαν να ακούνε την προειδοποίηση, μια γυναικεία φωνή που φαινόταν να παράγεται από υπολογιστή.

Η ζημιά στις εγκαταστάσεις της AT & T ήταν εκτεταμένη, προκαλώντας πολλά προβλήματα τηλεπικοινωνιών στο Τενεσί, την Αλαμπάμα και το Κεντάκι. Το αεροδρόμιο του Νάσβιλ έπρεπε να κλείσει για ώρες.

Η Warner ήταν επιστήμονας υπολογιστών που εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης για μια εταιρεία ακινήτων. Ο ιδιοκτήτης ακινήτων Steve Friedrich είπε στην εφημερίδα Tennessee ότι ο άντρας πήγε στο γραφείο του μία φορά το μήνα για τέσσερα ή πέντε χρόνια, μέχρι τον Νοέμβριο, όταν ενημέρωσε τους προϊσταμένους του ότι θα σταματούσε να εργάζεται γι ‘αυτόν. Δεν εξήγησε γιατί.

«Ήταν πολύ ικανοποιημένος. “Νομίζω ότι δεν θα το περιμέναμε ποτέ από αυτόν”, είπε ο Φρίντριχ.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Coop On Cooper είπε στο CBS News χθες ότι αξιωματούχοι της πόλης πιστεύουν ότι οι βομβαρδισμοί πρέπει να έχουν σχέση με την AT&T.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source