ΗΠΑ. Πάνω από 10 εκατομμύρια ψεύτικες μάσκες ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν

Σε αποθήκη στην Ανατολική Ακτή

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ έχουν ήδη κατασχέσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια πλαστές μάσκες 3M-N95 που έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη πρώτης γραμμής.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν δημεύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων μασκών που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών σε μια αποθήκη στην Ανατολική Ακτή.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας ερευνούν υποθέσεις σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Όπως είπε, αναμένονται περαιτέρω φόβοι στο εγγύς μέλλον.

Οι επιδρομές ήταν μέρος της Επιχείρησης Stolen Promise, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο από εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας, κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες που διερευνούν την απάτη Covid-19.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης περίπου 6.000 πιθανά θύματα σε τουλάχιστον 12 πολιτείες.
συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, ιατρικών εγκαταστάσεων և άλλων οντοτήτων που μπορούν να αγοράσουν από αγνώστους που τους ζητούν να σταματήσουν

Επιπλέον, ενθάρρυναν το ιατρικό προσωπικό և εταιρείες να επισκεφθούν τον ιστότοπο της 3Ms για συμβουλές σχετικά με την ανίχνευση ψεύτικων μασκών.

“Όχι μόνο δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, πόσο επικίνδυνο είναι να εκθέσουμε ένα άτομο χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. “Δεν έχουν καμία απολύτως χρήση”, είπε.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source