ΗΠΑ. Σοκαριστικό βίντεο από την κάμερα ενός αστυνομικού που πυροβόλησε ένα 13χρονο αγόρι ενώ σηκώνει τα χέρια του

ΠΡΟΣΟΧΗ Δ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ – Ο εισαγγελέας είπε ότι ο έφηβος σκοτώθηκε από έναν ένοχο, αλλά δεν υπάρχει κανένα όπλο στα χέρια ενός 13χρονου παιδιού στο βίντεο

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι αρχές του Σικάγου κυκλοφόρησαν ένα βίντεο την Πέμπτη, στο οποίο ένας αστυνομικός μετέφερε μια κάμερα, όταν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 13χρονο άνδρα, τον Αδάμ Τολέδο, στις 29 Μαρτίου.

Το βίντεο δείχνει πώς ένας αστυνομικός κυνηγά έναν έφηβο σε ένα δρομάκι. Ακούει τον αστυνομικό να φωνάζει, να του διατάζει να σταματήσει, δείχνοντας τα χέρια του. Την πυροβολεί καθώς ο Αδάμ Τολέδο σταματά και γυρίζει, σηκώνοντας τα χέρια του.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο έφηβος ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε. Ωστόσο, το βίντεο δεν δείχνει όπλα στα χέρια του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν από την κυκλοφορία του βίντεο, ο δήμαρχος του Σικάγου Lori Lightfoot είπε ότι ήταν «απίστευτα οδυνηρό», προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και «ειρηνικοί» σε μια εποχή που οι εντάσεις για την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υψηλές. ,

Ο Ντόντ Ράιτ, ένας νεαρός Αφρικανικός-Αμερικανός, σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από αστυνομικό τον Μάιο του 2020 σε σχέση με το θάνατο του 40χρονου μαύρου Τζορτζ Λόιντ Φλόιντ, ενός λευκού αστυνομικού, ο οποίος έβγαλε ένα όπλο υπηρεσίας μιας κοροϊδίας.

Η οικογενειακή δικηγόρος του Τολέδο Antina Wise-Ortiz παραπονέθηκε ότι ένας αστυνομικός “πυροβόλησε ένα άοπλο παιδί”.

Το περιστατικό συνέβη στις 02. Περίπου 30 (τοπική ώρα).

Μετά τη διαμαρτυρία, η αστυνομία κλήθηκε στις περιοχές που ακούστηκαν πυροβολισμοί και τον κυνηγούσαν με τα πόδια αγόρι και 21χρονο άνδρα με τον Ρούμπεν Ρωμαίνο.

Ο τελευταίος συνελήφθη γρήγορα. Ένας αστυνομικός συνέχισε να κυνηγά τον Αδάμ Τολέδο πριν τον ρίξει.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Σικάγου είπε ότι ο Αδάμ Τολέδο ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε.

Όμως χθες, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη του νομού Κουκ είπε στην τοπική τηλεόραση WGN ότι ο εισαγγελέας “δεν είχε πλήρη ενημέρωση” πριν “μιλήσει” κατά την ακρόαση όπου μίλησε.

«Αυτό το βίντεο είναι« φρικτό, τραυματικό », μια υπενθύμιση της συνεχιζόμενης επιδημίας της αστυνομικής βαρβαρότητας στην Αμερική և της επείγουσας ανάγκης για μεταρρύθμιση της αστυνομίας», δήλωσε ο Ben Cump, δικηγόρος της οικογένειας George Floyd.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source