Η έδρα της Λεμεσού βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στα μάτια ενός «κυκλώνα» (VIDEO)

Έρικα Κάβαζι
Η κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία είναι δραματική.

Η ημερήσια νότα που λαμβάνουν κάθε μέρα είναι τεράστια. Η αυξημένη εισαγωγή ασθενών με κοροϊό τους ώθησε στα όριά τους. Το Νοσοκομείο Λεμεσού βρίσκεται υπό πολιορκία τους τελευταίους τρεις μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής της COVID-19 στην ALPHA.

Το 99% του προσωπικού πρέπει να θεραπεύει και να θεραπεύει ασθενείς όπου κι αν βρίσκονται …

Ανδρέας Κωστής – Διευθυντής του COVID-19. Λεμεσός
“Τα αντιμετωπίζουμε με καρέκλες και φορεία, εάν είναι απαραίτητο, αρκεί να υπάρχει συμφωνία για το οξυγόνο. Οι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε μονάδα βραχυπρόθεσμης φροντίδας με έξι κρεβάτια. Θεραπεύουμε έως και δέκα ασθενείς με οποιοδήποτε αυγό. να περιμένουν το σπίτι τους ακόμη και σε ασθενοφόρα. “

Το σύστημα εντός των συνόρων του, καθώς και το προσωπικό.

Ανδρέας Κωστής – Διευθυντής του COVID-19. Λεμεσός
“Ο αγώνας είναι συνεχής, λίγο άνισος, έχουμε άρρωστο προσωπικό, έχουμε θετικό προσωπικό αυτή τη στιγμή, όταν εργαζόμαστε περισσότερες ώρες με περισσότερη πίεση.”

Και όλα αυτά ενώ η αύξηση των εισαγωγών αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ
“Το πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού δεν είναι μόνο η διαθεσιμότητα κρεβατιών, αλλά η αυξημένη ανάγκη για αξιολόγηση των ασθενών. Έχουμε αναπτύξει ένα νοσοκομειακό κρεβάτι έκτακτης ανάγκης. Βραχυπρόθεσμη περίθαλψη. “

Το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παλεύει όχι μόνο ενάντια στον ιό αλλά και για να βρει κρεβάτια.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ
“Τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή αυτή τη στιγμή. Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών αντιμετωπίζεται σε νοσοκομεία. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 20 ασθενείς την ημέρα, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου ο αριθμός ποικίλλει καθημερινά ανάλογα με τις ανάγκες τους. ασθενείς “.

Τα νοσοκομεία του νησιού εκπέμπουν SOS, ενώ οι εισαγωγές αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Source