Η έκρηξη στο Άντεν … ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 13

Καθώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης της Υεμένης έφτασαν στη χώρα, σημειώθηκε έκρηξη στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Aden.

Ο κυβερνήτης του Άντεν ανέφερε σε δήλωσή του, “13 άνθρωποι πέθαναν και 65 άτομα τραυματίστηκαν στις εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Άντεν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο δημοσιογράφος AA βασίστηκε σε κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν ήθελε να κατονομαστεί, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, υπήρχαν 3 εκρήξεις, μία στον τερματικό σταθμό.

Αναφέροντας ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από το αεροπλάνο, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι υπήρχαν άνθρωποι που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Στις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του καναλιού Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, σημειώθηκε ότι λίγο μετά το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκαν 3 επιθέσεις με όπλα και στη συνέχεια άνοιξαν πυροβολισμοί.

Στην έκθεση, αναφέρεται ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέζησαν από την επίθεση χωρίς τραυματισμό και ότι ο Σαάσικ μεταφέρθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο του Άντεν.

Ο πρωθυπουργός της Υεμένης Muin Abdulmalik, σε γραπτή δήλωση σχετικά με την έκρηξη στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι η κατάσταση των κυβερνητικών μελών είναι καλή, “Η δειλή τρομοκρατική πράξη που στοχεύει στο αεροδρόμιο του Άντεν είναι μέρος του πολέμου εναντίον της Υεμένης και του λαού της” χρησιμοποίησε την έκφραση.

.Source