Η έκρηξη στο αεροδρόμιο Aden … Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 25

Στην επίθεση στο αεροδρόμιο Aden, ένα μέλος του Τύπου που ήταν καθήκον να καλωσορίσει μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του πέθανε και 10 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Υγείας της Υεμένης Κασίμ Μπουχάμπεχ δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 110 άτομα τραυματίστηκαν στις εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Άντεν.

Αναφέροντας ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί λόγω ορισμένων σοβαρών περιστατικών στα νοσοκομεία του Aden, ο Buhaybeh σημείωσε ότι το υπουργείο έχει κινητοποιήσει όλα τα μέσα για τη θεραπεία όσων τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση.

1 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Υπουργός Πληροφόρησης και Πολιτισμού της νέας κυβέρνησης, Muammar el-ryryani, δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι 1 μέλος του Τύπου που ήταν στο καθήκον να χαιρετήσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του πέθανε και 10 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο αεροδρόμιο Aden.

“Οι Χούτι έχουν συνηθίσει να στοχεύουν σε αεροδρόμια, εγκαταστάσεις και πολιτικούς οικισμούς. Εκατοντάδες παρόμοια εγκλήματα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής και δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν πεθάνει στα χέρια τους.” Ο Ιριανός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «βάλει τις πολιτοφυλακές Χούτι στους τρομοκρατικούς καταλόγους και να διώξει τους αρχηγούς τους για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου».

Στη δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Υεμένης χθες το βράδυ, αναφέρεται ότι 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, υπαλλήλων του αεροδρομίου και μελών του υπουργικού συμβουλίου, έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις στο αεροδρόμιο.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ADEN

Ταυτόχρονα με την άφιξη των μελών του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης της Υεμένης χθες, σημειώθηκαν 3 εκρήξεις στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Aden.

“Η δειλή τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οι πολιτοφυλακές Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον του αεροδρομίου Aden δεν θα μας εμποδίσει να εκπληρώσουμε το εθνικό μας καθήκον”, ανέφερε ο λογαριασμός του στο Υπουργείο Πληροφοριών και Πολιτισμού, Muammar al-Iryani. είχε συμπεριλάβει τις δηλώσεις του.

Από την άλλη πλευρά, ο Mohammed al-Buhayti, μέλος του Πολιτικού Γραφείου των Χούθι, είπε, «Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση». είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση.

.Source