Η έλλειψη οξυγόνου από την αστυνομική συγκράτηση σκότωσε τον Φλόιντ, ο γιατρός καταθέτει στη δίκη δολοφονίας του Τσάββιν

Ένας γιατρός κρίσιμης φροντίδας που κλήθηκε ως μάρτυρας εισαγγελίας στη δίκη δολοφονίας του Ντέρεκ Τσάουιν κατέθεσε την Πέμπτη ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από έλλειψη οξυγόνου που προκλήθηκε από χειροπέδες στο δρόμο με το γόνατο του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης.

“Κύριος. Φλόιντ πέθανε από χαμηλό επίπεδο οξυγόνου », δήλωσε ο Δρ Martin Tobin, ο οποίος θεραπεύει ασθενείς σε μονάδα εντατικής νοσοκομειακής περίθαλψης του Σικάγο, επιβεβαιώνοντας ότι το ιατρικό εξεταστή του νομού ΦλόιντΟ θάνατος ήταν ανθρωποκτονία στα χέρια της αστυνομίας.

Χρησιμοποιώντας ανατομικά διαγράμματα και αποσπάσματα από βίντεο της σύλληψης, ο Τόμπιν είπε ότι τα ιατρικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Τσάβουιν ότι Φλόιντ μπορεί να πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και ότι κάθε «υγιές άτομο» θα είχε πεθάνει σε παρόμοιο περιορισμό, με τον Tobin σε σύγκριση με μια κακία.

Το βίντεο της σύλληψης, που προβάλλεται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε ότι ο Chauvin, που είναι λευκός, καρφώθηκε Φλόινττο λαιμό στο έδαφος με τα γόνατά του για περισσότερο από εννέα λεπτά Φλόιντ, ένας 46χρονος Μαύρος, ικετεύτηκε για τη ζωή του, κοιτώντας πάνω από δύο δωδεκάδες φορές: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Ο Τσάββιν έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για κατηγορίες για φόνο και ανθρωποκτονία.

ΦλόιντΟ θάνατος προκάλεσε διαμαρτυρίες ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Εδώ είναι σημαντικές στιγμές από την ένατη ημέρα της κατάθεσης μαρτύρων:

Δρ. MARTIN TOBIN, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αφού έδωσε στην κριτική επιτροπή μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το οξυγόνο εισέρχεται στο σώμα μέσω των αερόσακων βαθιά στους πνεύμονες, ο Tobin είπε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία συγκράτησε Φλόιντ σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πάρει αρκετό οξυγόνο που οδηγούσε στην καρδιά του για να σταματήσει να χτυπά, κάτι που είπε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ασφυξία.

«Η αιτία του χαμηλού επιπέδου οξυγόνου ήταν ρηχή αναπνοή», είπε ο Tobin.

Ωστόσο, ΦλόιντΟ ρυθμός αναπνοής δεν μειώθηκε μέχρι τη στιγμή που έχασε τη συνείδησή του, είπε ο Tobin, σε αντίθεση με μια θεωρία άμυνας. Ο Tobin είπε ότι η υπερβολική δόση φαιντανύλης, σε αντίθεση, χαρακτηρίζεται από απότομη μείωση της συχνότητας των αναπνοών.

Οι ρηχές αναπνοές προέκυψαν από ένα συνδυασμό δυνάμεων που ασκούσε η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης Φλόιντ είναι επιρρεπής στο δρόμο, χειροπέδες τα χέρια του πίσω από την πλάτη του και ο αξιωματικός γονατίζει στην πλάτη και το λαιμό του, είπε.

Ο Τόμπιν ξεκλείδωσε το κολάρο του πουκάμισου σε ένα σημείο και οι περισσότεροι ένορκοι ακολούθησαν το αίτημά του να κάνει το ίδιο όπως αισθάνθηκε το λαιμό του, περιγράφοντας πώς το γόνατο του Τσούβιν συμπίεσε τον ευαίσθητο ιστό του υποφάρυγγα, μπλοκάροντας το τμήμα του αναπνευστικού συστήματος στο κάτω μέρος του λαιμού .

Ο Tobin υπολόγισε ότι κατά καιρούς ο Chauvin ασκούσε 91,5 κιλά (41,5 kg) πίεσης προς τα κάτω Φλόιντλαιμός.

Ο Τσάβιν και οι τρεις άλλοι αξιωματικοί προσπαθούσαν να συλλάβουν Φλόιντ με την υποψία ότι χρησιμοποιήσατε ένα ψεύτικο λογαριασμό 20 $ για να αγοράσετε τσιγάρα σε ένα κατάστημα τροφίμων. Απολύθηκαν την επόμενη μέρα.

Ο Tobin συζήτησε τα καρέ από το βίντεο που είπε ότι έδειξε Φλόιντ προσπαθώντας να σπρώξει το στήθος του από το δρόμο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του και το πρόσωπό του τόσο μοχλό όσο παλεύει για ανάσα. Ο τρόπος με τον οποίο ο Chauvin και ένας άλλος αξιωματικός, ο Alex Kueng, χειρίστηκαν τις χειροπέδες ήταν επίσης περιορισμένοι Φλόινταναπνέει, κατέθεσε.

«Σπρώχνουν τις χειροπέδες στην πλάτη του και τις σπρώχνουν ψηλά, και στην άλλη πλευρά έχεις το δρόμο. Ο δρόμος παίζει τον κρίσιμο ρόλο », είπε ο Tobin. «Είναι σαν η αριστερή πλευρά να είναι κακία».

Ο Κουένγκ και δύο άλλοι αξιωματικοί πρόκειται να αντιμετωπίσουν δίκη αργότερα εντός του έτους με την κατηγορία της βοήθειας και της συνέργειας του Τσάβιν στη δολοφονία Φλόιντ.

Ο Τόμπιν είπε στην κριτική επιτροπή ότι αρνήθηκε να λάβει μια προσφερόμενη αμοιβή εν μέρει από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Μινεσότα, επειδή ήταν η πρώτη φορά που κατέθεσε ως ειδικός μάρτυρας σε μια δίκη.

Παρουσιάζοντας τον Tobin, ο εισαγγελέας Jerry Blackwell κρατούσε το βιβλίο των 1.500 σελίδων «Αρχές και πρακτική του μηχανικού εξαερισμού» που γράφτηκε από τον Tobin και συμφώνησε όταν ο Blackwell ρώτησε αν το ιατρικό περιοδικό Lancet το ονόμασε «Βίβλο» για το θέμα.

Ο Τσάββιν ακούγεται απόρριψη βίντεο ΦλόιντΛόγοι λέγοντας: «Χρειάζεται αρκετό οξυγόνο για να πούμε πράγματα».

Ο Tobin το χαρακτήρισε «επικίνδυνο μάντρα».

«Είναι μια αληθινή δήλωση, αλλά σου δίνει μια τεράστια ψευδή αίσθηση ασφάλειας», είπε ο Tobin. “Σίγουρα αυτή τη στιγμή μιλάτε ότι αναπνέετε, αλλά δεν σας λέει εάν πρόκειται να αναπνεύσετε πέντε δευτερόλεπτα αργότερα.”

Ο Τόμπιν είπε ΦλόιντΤο πόδι μπορεί να δει να πηδά πάνω σε ακούσια κατάσχεση καθώς ο εγκέφαλός του λιμοκτονούν οξυγόνο.

Λίγο αργότερα, είπε ο Τόμπιν, ήρθε η στιγμή που Φλόιντ δεν είχε ακόμη «μια ουγγιά οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα του», μετά την οποία παρέμεινε το γόνατο του Chauvin Φλόιντλαιμός για περισσότερο από τρία λεπτά.

Source