Η έρευνα σε σπηλιές έφερε 20 νέα είδη στον επιστημονικό κόσμο

20 νέα είδη ασπόνδυλων ζώων εισήχθησαν στον κόσμο της επιστήμης σε έρευνες που διεξήχθησαν σε 62 σπήλαια σε 15 επαρχίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης.

Ανταποκριτής AA Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Γενική Διεύθυνση Προστασίας Φυσικών Περιουσιακών Στοιχείων, η Τουρκία είναι μια πλούσια χώρα σε όρους σχηματισμών σπηλιών. Η γεωλογική δομή και η βροχόπτωση της Τουρκίας σύμφωνα με τους σχηματισμούς σπηλαίου.

Στην Τουρκία, εκτιμάται ότι βρέθηκαν περίπου 40 χιλιάδες σπήλαια. Δεδομένου ότι ο αριθμός των σπηλαίων που ανακαλύφθηκαν με έρευνα ολόκληρης της δομής είναι πολύ χαμηλός, το Υπουργείο επιτάχυνε την έρευνα.

Με το έργο που υλοποίησε το Υπουργείο, ολοκληρώθηκαν πέρυσι έρευνες σε 62 σπήλαια σε 15 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Konya, Gümüşhane, Kırklareli, Zonguldak, Karabük και Eskişehir. Το 2ο μακρύτερο της Τουρκίας με σύστημα σπηλαίου μήκους 10 χιλιομέτρων σε περιοχές όπου ολοκληρώνεται η έρευνα που πραγματοποιείται στο Red-Cumayani για σπηλιές στο Zonguldak.

Τα γεωλογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά των σπηλαίων καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Απροσδόκητα αποτελέσματα ελήφθησαν από τις σπηλιές, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που ήταν προηγουμένως άγνωστα.

Πολλοί γεωλογικοί σχηματισμοί, όπως μακαρόνια και σταλακτίτες σε σχήμα πράσου, σταλαγμίτες, στήλες, πισίνες, πέτρες σταγόνας, μαργαριτάρια, τριαντάφυλλα και μαρμάρινα σπήλαια, σταλακτίτες σταλαγμίτες βρέθηκαν στα σπήλαια. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα ερευνών, 20 νέα είδη ασπόνδυλων ζώων εισήχθησαν στον επιστημονικό κόσμο.

Σπήλαια βρέθηκαν να φιλοξενούν είδη που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις

Έχει αναφερθεί ότι εκτός από πολλά είδη νυχτερίδων, όπως πέταλα, αυτιά ποντικιού και μακριά φτερά, τα οποία χρησιμοποιούν τις σπηλιές ως καταφύγιο και προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, θηλαστικά όπως κοιτώνες, ενυδρίδες, αλεπούδες, νυφίτσες, νυφίτσες και λυγξ έχουν αναφερθεί σε ορισμένες σπηλιές.

Αυτά τα σπήλαια, όπου τα είδη απειλούμενων με νυχτερίδες είναι προστατευμένα και χρησιμοποιούνται από βίδρες για σκοπούς σίτισης, έχουν επίσης προστεθεί στη λίστα για άμεση προστασία. Εκπονούνται σχέδια δράσης έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη της ρύπανσης που εντοπίζεται στο σύστημα σπηλαίων.

Το Υπουργείο κατέγραψε 20 από αυτά τα σπήλαια, των οποίων η έρευνα ολοκληρώθηκε, ως “Φυσικά Όντα” και τα έθεσε υπό προστασία. Οι άλλες σπηλιές εξακολουθούν να προστατεύονται.

.Source