Η Αγία Νάπα ελπίζει να ξαναρχίσει ο τουρισμός στα τέλη Μαΐου

Ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας Χρήστος Ζανέτου δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ζανέτου είπε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία στην περιοχή της Αμμοχώστου συμφωνούν όλοι ότι η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 θα αρχίσει να εμφανίζει αποτελέσματα ως προς τον αριθμό των αφίξεων κάποια στιγμή μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

«Όλοι όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο ελπίζουν για μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού τόσο στην Κύπρο όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, από όπου προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν στην Κύπρο.

«Αν όλα πάνε ομαλά, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο ελπίζουμε να δούμε τον ίδιο αριθμό αφίξεων με το 2019, που ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Κύπρο. Υπάρχει επίσης αισιοδοξία για τον Νοέμβριο, τον οποίο συχνά συμπεριλαμβάνουμε στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο », είπε.

Η Ζανέτου είπε ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό στην Αγία Νάπα δεν λειτούργησαν το 2020 λόγω της πανδημίας.

«Ο ιός έχει επηρεάσει σημαντικά πολλές επιχειρήσεις, μερικές από τις οποίες βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Ο δήμος της Αγίας Νάπας έχει υιοθετήσει ορισμένα μέτρα στήριξης σχετικά με τους φόρους για καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και άλλες εταιρείες που επηρεάζονται από την αποτυχημένη περίοδο. Ωστόσο, είναι σαφές ότι μόνο η μείωση του φόρου δεν μπορεί να καθορίσει τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. “

«Δυστυχώς, η πανδημία έχει βλάψει σοβαρά τον τουρισμό στην Κύπρο και οι οικονομικές συνέπειες για τη βιομηχανία στο εγγύς μέλλον είναι απρόβλεπτες».

Ωστόσο, ο Ζαννέτου είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο και φιλόδοξο έργο σχετικά με την αναδιοργάνωση του Τέφρου Ανθίας, ενός κεντρικού και σημαντικού δρόμου στην Αγία Νάπα.

«Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα δώσει μια ανάσα σε όλους όσους εργάζονται στον τουριστικό κλάδο της περιοχής.

«Το έργο θα είναι ουσιαστικά μια πλήρης ανακαίνιση του Tefkrou Anthia, το οποίο θα έχει ευρύτερα πεζοδρόμια και περισσότερους χώρους πρασίνου. Μιλάμε για έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της Αγίας Νάπας, με πολλά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία », κατέληξε η Ζανέτου.

Source