“Η Αγία Σοφία είναι χαραγμένη στις καρδιές μας ως το έναστρο στέμμα του 2020 και όλων των εποχών”

Ο εκπρόσωπος του AK Party Ömer Çelik πραγματοποίησε δελτίο τύπου μετά τη σύγκληση του AK Party FMC υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζοντας ότι το άνοιγμα του τζαμιού Hagia Sophia-i Kebir πραγματοποιήθηκε χρόνια μετά την εμφάνιση μιας ισχυρής βούλησης, ο Çelik ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ότι αυτή η απαίτηση, η οποία ήταν επιθυμητή, προσευχημένη, αναμενόμενη, επιθυμητή για γενιές, πραγματοποιήθηκε χάρη σε αυτό το πνεύμα.

Το Τζαμί Sophia-i Kebir υπενθύμισε ότι άκουσαν τους λόγους για αυτούς που ήταν άβολα με το άνοιγμα του Sheriff Steel, “για να πούμε σε ορισμένους ότι κράτησαν ότι είναι να διευθετήσουν τα ζητήματα με τον ιδρυτή και τα καθεστώτα της Τουρκικής Δημοκρατίας, έφεραν την κοσμικότητα χωρίς ασυμβίβαστους γελοίους ισχυρισμούς όπως. Κάποιοι αποκάλυψαν ανοιχτά την ταλαιπωρία τους ότι άνοιξε ως τζαμί. Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε ότι το έθνος μας είναι ευτυχισμένο.

Αυτή η κατάσταση, η οποία αναμενόταν εδώ και χρόνια και παρεμποδίστηκε από άλλα κίνητρα παρά την απουσία οποιουδήποτε εμποδίου, εξαλείφθηκε με την επίδειξη του Προέδρου μας για τη βούληση. Η Αγία Σοφία, ως έναστρο στέμμα του 2020 και όλων των εποχών, είναι για άλλη μια φορά χαραγμένη στις αναμνήσεις και τις καρδιές μας ».

Δηλώνοντας ότι είναι ευλογία να παρευρίσκονται στις προσευχές του τουρκικού έθνους και να χαίρονται με χαρά, ο Çelik δήλωσε ότι δεν έχουν τίποτα να πουν σε αυτούς που στερούνται αυτής της ευλογίας και ότι δεν ξέρουν αν υπάρχει μέθοδος θεραπείας σε αυτό το θέμα και ότι γνωρίζουν ότι είναι μεγάλη ευλογία να παρευρίσκονται στην προσευχή του τουρκικού έθνους και να χαίρονται με χαρά.

Ο Çelik εξήγησε επίσης ότι ενώ οι επενδύσεις και άλλα θέματα σε όλο τον κόσμο έχουν σταματήσει εντελώς, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει περισσότερα από 70 ανοίγματα σε γιγαντιαίο επίπεδο έργου.

Υπογραμμίζοντας ότι οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί με τρόπο που θα προκαλέσει ορισμένες συνέπειες που καταλαμβάνουν ολόκληρο τον κόσμο και θα ανοίξει νέες σελίδες όσον αφορά τις σχέσεις στον κόσμο, ο Çelik δήλωσε ότι είδαν ότι η αμερικανική δημοκρατία εισήλθε σε μια σοβαρή κρίση αξιών και ότι είδαν ότι εισήλθαν στην κρίση θεσμών όπως μια σοβαρή κρίση αξιών. Τόνισε ότι οι εκλογές ολοκληρώθηκαν στο τέλος μερικών μηνών που πέρασαν με καθημερινές κινήσεις για αλλαγή.

.Source